Een gezond ontbijt is één van de belangfrijkste maaltijden van de dag. Zeker als je iets aan je overgewicht wilt doen. En toch gaan er nog velen de deur uit zonder ontbijt
Spread the love


[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text]Eiwitshakes zijn vooral populair bij diegenen die snel van hun overgewicht willen verlost worden. Om hun doel te bereiken, vervangen ze één of meerdere maaltijden door zo’n eiwitshake.

Eens je streefgewicht bereikt, kies je voor een gezond eetpatroon om je gewicht te behouden.

Gaat je lichaamsgewicht de hoogte in, dan betekent dit dat je meer calorieën inneemt dan je lichaam verbruikt. Dan moet je ofwel minder eten, of weer één of twee maaltijden vervangen door een eiwitshake.

Er zijn ontelbare eiwitshakes, ieder met een andere samenstelling. Waar moet je dan op letten bij het kiezen van de beste eiwitshakes?

Afvallen met eiwitshakes is niet alleen erg populair, maar ook gemakkelijk. 5 Kilo afvallen in 1 week is met de juiste eiwitshake gemakkelijk haalbaar. Er zijn ontelbare soorten eiwitshakes, allen met een verschillende samenstelling. Het is dus zaak om de beste eiwitshake uit te kiezen.

Veel belangrijk is echter het antwoord op de vraag of afvallen met eiwitshakes wel de meest gezonde manier is om meer vet te verbranden en af te slanken.

De meerderheid van alle eiwitshakes zijn samengesteld met haast uitsluitend eiwitten. Dus met weinig of geen vetten of koolhydraten.

Dat zorgt uiteindelijk voor een eenzijdig, en dus weinig gevarieerd eetpatroon.

Ook wat de prijs betreft, bestaan er opvallend grote verschillen. Terwijl sommige eiwitshakes tot veertig euro en meer kosten, heb je andere waar je slechts vier euro moet voor neertellen.

Welk verschil bestaat er tussen deze eiwitshakes?

Kies de beste eiwitshake met de juiste ingrediënten

Zoals dat meestal het geval is, zit het prijsverschil in de kwaliteit van de gekozen ingrediënten. Hoe goedkoper de eiwitshake, hoe meer ingrediënten werden gebruikt die je minder gemakkelijk doen afvallen.

Zo worden aan goedkope eiwitshakes vooral maltodextrine, fructose en dextrose aan toegevoegd. Goedkope ingrediënten die weinig of geen invloed hebben op je overgewicht.

Het zijn immers ongezonde en snelle koolhydraten (suikers) die je vetverbranding blokkeren en afslanken bemoeilijken. In plaats van je overgewicht te verliezen, zal je zelfs aankomen.

Er zijn vele eiwitshakes, allemaal met verschillende smaken en ingrediënten

Zowel maltodextrine, als fructose en dextrose worden aangeraden aan mensen die wegens gezondheidsredenen moeten aankomen.

Goedkoop is ook hier meestal duurkoop.

Dat wil echter lang niet zeggen dat hoe duurder je eiwitshake is hoe efficiënter en hoe meer en sneller hij je zal doen afvallen.

Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat shakes die méér dan veertig euro kosten goedkope ingrediënten zoals soja eiwit, maltodextrine, dextrose en fructose bevatten.

Vooraleer je een definitieve keuze maakt, doe je er dus zeker goed aan om zowel de samenstelling, als de voedingswaarde van de eiwitshakes te controleren.

Koolhydraten en suikers in eiwitshakes

De beste eiwitshakes zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten. Om op een gezonde manier af te slanken, heb je echter meer nodig dan alleen meer eiwitten.

Zo onder meer gezonde en onverzadigde vetten, een belangrijke bron van energie. Die hebben we nodig om goed te functioneren, en om calorieën en opgeslagen lichaamsvet te verbranden.

Daarnaast is er ook een hemelsbreed verschil tussen snelle en trage koolhydraten.

Let bij je keuze van de beste eiwitshakes zeker op hun concentratie aan vetten en koolhydraten en op de aanwezige calorieën

Snelle koolhydraten; en dan vooral geraffineerde witte suiker en zetmeelproducten, kunnen we best missen. Zij brengen niets positiefs bij aan onze gezondheid, integendeel.

Snelle koolhydraten zijn gemakkelijk verteerbaar, en vragen weinig of geen energie van je lichaam. Hoe meer je ervan eet, hoe meer je er wilt van eten.

Trage koolhydraten daarentegen zijn onmisbaar om snel af te slanken. Ze verteren veel langzamer, vragen veel energie en blijven veel langer in je spijsverteringskanaal aanwezig.

Trage koolhydraten geven ons vrijwel direct een vol gevoel, en verlengen je verzadigingsgevoel. Met als gevolg dat je automatisch minder eet, meer vet verbrandt en afvalt.

Om af te vallen, heb je dus niet alleen eiwitten, maar ook gezonde vetten en trage koolhydraten nodig.

Op dit vlak loopt het met veruit de meerderheid van de eiwitshakes mis. Ze bevatten amper onverzadigde vetten en trage koolhydraten.

Afslanken met het beste eiwit dieet

Een gezonder alternatief voor eiwitshakes is ongetwijfeld afslanken met het beste eiwitdieet, het Vitadis Slanker Leven Plan. Dat werd zowel door diëtisten als door voedingscoaches, unaniem uitgeroepen tot het beste eiwitdieet van zowel 2014 als 2015.

Met Vitadis eet je gezond, evenwichtig en gevarieerd.

Het Slanker Leven Plan van Vitadis is niet voor niets de beste afslankmethode van Nederland én België.

In tegenstelling tot de vele; ongezonde crash diëten, blijven de kilo’s die je met Vitadis verliest, ook definitief weg.

Crash diëten zijn ook peperduur. Hun kostprijs schommelt tussen 250 en 300 euro per maand.

Voor een gewichtsverlies tussen de 3 en 6 kilo per week, betaal je met Vitadis slechts 3,70 euro per dag.

Reeds meer dan 30000 Nederlanders en bijna evenveel Belgen werden door Vitadis definitief van hun overgewicht verlost.

Vitadis scoort ook opvallend hoog wat klantvriendelijkheid betreft.

Het maakt regelmatig de resultaten van onafhankelijke klantenonderzoeken officieel bekend. Vitadis haalt met een gemiddelde klantvriendelijkheid van 8,7 een opvallend hoog cijfer.

leefnugezondervitadisklantenonderzoekkiyoh

Deze volledige en onafhankelijke review, lees je HIER

 

Het caloriegehalte van eiwitshakes

Belangrijk bij je keuze van de beste eiwitshakes, is hun caloriegehalte.

De hoeveelheid calorieën die we dagelijks nodig hebben om goed te functioneren, hangt van verschillende factoren af. In de eerste plaats van de inspanningen die we dagelijks leveren, maar ook van onze leeftijd en ons geslacht.

Bij normale inspanningten gebruiken mannen gemiddeld tussen de 2100 en 2500 calorieën. Voor vrouwen volstaan 1800 tot 2100 calorieën.

Neem je meer calorieën in dan je lichaam verbruikt, dan zal je aan gewicht winnen.

Om gewicht te verliezen, moet je dus minder calorieën innemen. Het is dus belangrijk dat je weet hoeveel calorieën je eiwitshake bevat, vooraleer je een keuze maakt.

Er zijn eiwitshakes met minder dan 80 calorieën, anderen bevatten er meer dan 300.

Te weinig eten heeft geen enkele zin. Dat heeft immers een averechts effect. Als je té weinig eet, wordt je ververbranding geblokkeerd, en zal je aan gewicht winnen.

Soorten eiwitten in eiwitshakes

Er zijn verschillende soorten eiwitten voor je eiwitshake. De meest hoogwaardige is ongetwijfeld het Wey isolaat. Die is echter vooral geschikt voor sporters, en vooral voor de beoefenaars van krachtsporten zoals bodybuilders.

Melkeiwitten zijn te verkiezen boven eiwitten uit soja. Melkeiwitten verlengen je verzadigingsgevoel, en zijn dus best geschikt om snel af te vallen.

De beste dieetshakes worden aangevuld met vitaminen en mineralen en/of stoffen die rechtstreeks invloed hebben op je bloedsuikerspiegel en je vetverbranding. Dat zijn dan vooral chroom, groene thee en L- carnitine.

Een gezonder alternatief voor eiwitshakes

Om zeker te zijn dat je op een goede en gezonde manier afslankt, kies je veel beter voor een evenwichtig en gevarieerd eiwit dieet. Dat is ongetwijfeld het geval met het Vitadis Slanker Leven Plan.

Niet voor niets door zowel diëtisten als voedingscoaches uitgeroepen tot het beste eiwit dieet van 2014 en 2015.

Op die manier beschik je steeds over gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding en recepten. Een gewichtsverlies tussen gemiddeld drie en zes kilo per week is met Vitadis perfect realiseerbaar.

Het Vitadis Slanker Leven Plan os een gezonder alternatief voor eiwitshakes

En wat nog veel belangrijker is: de kilo’s die je verliest met het Slanker Leven Plan, ben je ook definitief kwijt.

Met het Vitadis Slanker Leven Plan geraakten ondertussen al meer dan 30000 Nederlanders en bijna evenveel Belgen definitief ven hun overgewicht verlost.

Afvallen met Vitadis kost slechts 3,70, euro per dag

In tegenstelling tot de vele nutteloze en ongezond crash diëten, is afvallen met Vitadis écht betaalbaar. Afvallen met zo’n crash dieet, kost gemiddeld tussen de 250 en 300 euro per maand, en dit voor een erg tijdelijk gewichtsverlies.

Gemiddeld 3 tot 6 kilo afslanken per dag met Vitadis kost slechts 3,70 euro per dag.

Conclusie

Het Vitadis Slanker leven plan is zonder twijfel een goede keuze om definitief af te rekenen met je overgewicht.
Het betreft een dieet van hoge kwaliteit, aan een betaalbare prijs.

Maak nu voordelig kennis met het Vitadis Slanker Leven Plan.

Lezers van Leefnugezonder, die zijn ondertussen al met 43500, genieten van een tijdelijke korting van 60% op je volledige bestelling, hoe groot of hoe klein die ook is.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole