VetpercentageJe vetpercentage zegt meer over je gezondheid en lichaamsgewicht dan je Body Mass Index (BMI). Je vetpercentage verlagen doe je met gezonde voeding en voldoende beweging
Spread the love

Sporten is onmisbaar als je gezond en snel wilt afslanken. Gezond eten staat daarbij centraal, maar met gezonde voeding alleen kun je onmogelijk genoeg vet verbranden om gezond en snel af te slanken.

Gezonde voeding alleen volstaat echter niet.

En meer bewegen en sporten is niet alleen positief voor je overgewicht. Het stimuleert je algemene gezondheid, niet alleen je fysieke, maar ook je geestelijke gezondheid.

Er zijn ontelbare sporten. Het zou dus al erg verkeerd moeten lopen als je geen enkele sport vindt om van je overgewicht definitief verlost te raken.

Wat zijn de beste sporten om gezond en snel af te slanken en je gezonder, fitter, energieker, vitaler en je beter in je vel te voelen dan ooit tevoren?

Vooral diegenen die nog nooit aan sport deden, vragen zich af of meer bewegen wel nodig is om gezond en snel af te vallen. Als je alleen gezond eet en te weinig beweegt, zal je uiteraard wel afvallen, maar je krijgt er de laatste kilo’s aan overgewicht nooit definitief af.

Je gezond streefgewicht bereiken én behouden is zonder sporten onbegonnen werk.

Als je je ongezonde eetgewoonten inruilt voor een gezond eetpatroon, en gezond eten combineert met sporten en voldoende lichaamsbeweging, behaal je ongetwijfeld het beste resultaat.

Daar boven op ben je de kilo’s overgewicht die je verliest met gezond eten en sporten ook definitief kwijt.

Ongetwijfeld meer dan voldoende motivatie om eindelijk iets aan je overgewicht te doen, en je gezond streefgewicht niet alleen te bereiken maar ook definitief te behouden.

Begin met sporten op je eigen tempo

Zij die voor ze met hun dieet of gezond eetpatroon starten om eindelijk iets aan hun overgewicht te doen, willen het proces van meer vet verbranden en afvallen zoveel mogelijk forceren om zo snel mogelijk resultaat te bereiken.

De meerderheid die met overgewicht kampt, eet meestal ongezond en beweegt weinig of niet.

Om vlug veel af te slanken, willen ze gaan sporten zoals een topsporter. Niet doen dat doet ook meer kwaad dan goed. Daarmee vergroot je risico op kwetsuren aanzienlijk, en zal je het nooit lang volhouden.

Om je gezondheid niet te schaden bouw je bij voorkeur je bewegingsarbeid langzaam op. Sport zeker de eerste weken van je nieuwe levensstijl op je eigen tempo, en train zeker niet zoals een topsporter.

Een half uurtje sporten op je eigen ritme is ruimschoots voldoende om belangrijke resultaten te boeken.

Eens aan je nieuwe eet- en levensgewoonten voldoende bent aangepast, kun je je trainingsinspanningen geleidelijk aan opvoeren.

Snel meer vet verbranden en afvallen met sporten

Om snel je kilo’s overgewicht te verliezen, moet je meer calorieën verbranden je lichaam dagelijks inneemt.

Calorieën zijn je belangrijkste bron van energie. Die heb je nodig om iedere dag weer goed te kunnen functioneren. Tot zeventig procent van je energie gaat daar naartoe. Tot vijftien procent is nodig voor een goede spijsvertering. Wat aan energie overblijft gaat dan naar je fysieke en geestelijke inspanningen

Als jij weinig of niet beweegt, en je toch zoveel eet dan diegenen die wél sporten en bewegen, zullen je spieren veel minder energie verbruiken dan zij die regelmatig meer bewegen.

De ongebruikte energie slaat je lichaam op als vet in zowel je organen, als je spieren en lichaamsweefsels.

Mensen die gezond eten en voldoende bewegen of sporten, verbranden meer vet, en vallen gemakkelijker af zonder het gevreesde jojo effect.

Meer sporten wordt aangeraden om meer calorieën en vet te verliezen. Maar je kunt uiteraard ook in je dagelijkse bezigheden al heel wat meer beweging inbouwen.

Laat koning auto meer thuis, wandel of neem de fiets. Gebruik trappen in plaats van de lift.

Sporten doet je uiteraard meer bewegen

Iedereen is ervan overtuigd dat meer bewegen en sporten nodig is voor je gezondheid en om overgewicht te bestrijden. Verwonderlijk genoeg zijn diegenen die weinig of niet bewegen en sporten, in de meerderheid.

Sporten doet uiteraard voldoende bewegen om verantwoord en sneller af te vallen. Er zijn er die in hun vrije tijd niets liever doen dan sporten, en anderen haten sporten en bewegen.

Er zijn genoeg die starten met meer bewegen door te sporten. Ben je echter niet gemotiveerd, en sport je tegen je zin, dan hou je het spijtig genoeg nooit lang vol. Om te sporten is voldoende motivatie en doorzetting nodig.

De keuze aan sporten is enorm. Sporten doe je zowel binnen als buiten. Kies zeker voor een sport waarvan je vooraf weet dat je het enige tijd kunt volhouden.

Na korte tijd stoppen met sporten, is erg demotiverend en brengt ook snel afslanken in gevaar.

Ben je niet gewoon om voldoende te bewegen en te sporten? Dan is een trainen in je vertrouwde thuisomgeving wellicht een uitstekend alternatief!

Thuis sporten met de kettlebell

Kettlebell oefeningen zijn uitstekend geschikt om in je eentje thuis te beoefenen. Je kunt dat uiteraard ook in de fitness of in de sportzaal.

Kettlebell en kettlebell oefeningen zijn daarom erg populair.

Kettlebell oefeningen voer je uit met behulp van een aangepaste kettlebell bal.

Je kunt met deze kettlebell bal de meest uiteenlopende oefeningen uitvoeren, allen met als doel meer vet te verbranden en snel af te slanken.

Met deze Kettlebell oefeningen worden al je spieren aan het werk gezet. Die zijn belangrijk voor afvallen, omdat ze energie verbranden, zelfs in rust.

Een volledige en onafhankelijke review van deze Kettlebell bal en Kettlebell oefeningen, lees je HIER

Sporten met kracht- en/of cardiotraining

Bewegen en sporten om af te slanken doe je met krachttraining (waaronder vooral spierversterkende sporten en oefeningen) en of met cardiotraining zoals wandelen, fietsen, joggen, zwemmen…).

Met krachttraining train je specifieke spiergroepen, terwijl je met cardiotraining de intensiteit én de duur van je inspanningen centraal plaatst.

Aangepaste Kettlebell oefeningen combineren beiden. Je moet er zelfs je huis niet voor uit. Je kunt Kettlebell even gemakkelijk tuis als in de fitness beoefenen.

Kettlebell is niet alleen doeltreffend, maar ook ene goedkope manier van sporten.

Kettlebell oefeningen zorgen niet alleen voor meer spieren, ze versterken ze ook.

Zorgen kettlebell oefeningen écht voor gewichtsverlies?

Naar het effect van de kettlebell oefeningen werd al heel wat onderzoek verricht. Uit de resultaten van al deze onderzoeken blijkt dat de combinatie van kracht- met cardiotraining het succes van deze oefeningen uitmaakt.

Met de kettlebell bal moet je minder lang trainen om hetzelfde effect te bekomen dan met bijvoorbeeld gewichtheffen of joggen.

Dat maakt deze kettlebell oefeningen zo geschikt voor al diegenen die eindelijk iets aan hun overgewicht willen doen.

De beste sporten om af te vallen

Alle sporten zijn goed om meer vet te verbranden en sneller af te vallen, maar de ene sport verbruikt wél meer calorieën dan de andere. Het gaat hier uiteraard om sporten die extra inspanningen vragen, en waarbij je dus moet bewegen. Met denksporten zoals bijvoorbeeld schaken, verlies je uiteraard geen overgewicht.

Sporten die je wel doen afvallen en hun aantal calorieën dat je ermee per uur verbrandt:

 • Wandelen: tot 300 calorieën per uur
 • Fietsen: tussen de 300 en 400 calorieën
 • Lopen: tussen 300 en 450 calorieën
 • Joggen: ongeveer 400 calorieën
 • Zwemmen: tot 600 calorieën
 • Tennis: tot 500 calorieën
 • Dansen: tot 400 calorieën

Neem telkens voldoende tijd om je op te warmen, zo kun je kwetsuren voorkomen.

De voordelen van bewegen en sporten

Meer bewegen en sporten zorgt voor vele voordelen. Sporten om af te vallen, is er slechts één van.

Dit doet sporten met je gezondheid:

 • Doet je meer vet verbranden
 • Sporten in een gezond eetpatroon doet je verantwoord, gezond en sneller afvallen
 • Is een uitstekend wapen tegen levensbedreigende hart- en vaatziekten
 • Zorgt voor meer en sterkere spieren en een actiever metabolisme of stofwisseling, waardoor je gemakkelijker afvalt
 • Verkleint je kans op aderverkalking, hoge bloeddruk, verstoorde hormonen, een te hoog cholesterolgehalte, en diabetes
 • Vertraagt je natuurlijk verouderingsproces en zorgt zo voor een jongere, stralende en fluweelzachte huid

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole