Trage koolhydraten nodig voor makkelijker en gezond afslanken?

Spread the love

Trage koolhydraten nodig voor gezond afslanken?  Om op een verantwoorde en dus gezonde manier meer vet te verbranden en gemakkelijker af te vallen, kiest de meerderheid voor gezonde voeding rijk aan hoogwaardige eiwitten.  Ze combineren dit meestal met een koolhydraatarm dieet. Koolhydraten zijn er in twee soorten, namelijk snelle en trage. Kunnen we gezond afvallen zonder koolhydraten? 

Wat zijn de gevolgen van eten zonder koolhydraten voor onze gezondheid en lichaamsgewicht?

Als we het over koolhydraten hebben, moeten we dus het onderscheid maken tussen snelle en trage koolhydraten.

Snelle koolhydraten maken ons dik en ongezond

Snelle koolhydraten zijn in de eerste plaats geraffineerde witte suikers en zetmeel. Wil je meer spieren, minder vet en een platte buik? Dan schrappen we best alle snelle koolhydraten van ons dagelijks menu. Deze bevatten namelijk weinig of geen gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen; mineralen en voedingsvezels.

Lees ook: Koolhydraten die je meer zou moeten eten om makkelijk af te vallen

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Snelle koolhydraten brengen onze gezondheid niets bij. 

We vinden deze snelle koolhydraten vooral in bewerkte voeding, in kant- en klare gerechten en in diepvriesmaaltijden. Naast witte, geraffineerde suiker, vinden we deze snelle en dus ongezonde koolhydraten ook in grote concentraties terug in witte deegwaren (pasta en witte rijst), maar even goed in snoep, koekjes en gebak, in wit brood  en zéker in frisdranken. Deze voedingsmiddelen zijn dan ook één van de voornaamste oorzaken van overgewicht.

Snelle koolhydraten worden opgeslagen als vet

Vooral op onze buik, heupen, benen en billen. Teveel van deze ongezonde koolhydraten veroorzaken een tekort aan gezonde voedingsstoffen, en zorgen voor een onstabiele bloedsuikerspiegel. Daardoor wordt onze behoefte aan suiker nog groter, waardoor we vlugger naar zoete en ongezonde tussendoortjes grijpen. Deze vicieuze cirkel is bijzonder moeilijk te doorbreken.

Lees ook: Eiwitrijkste voedingsmiddelen voor betere gezondheid en sneller afvallen

Trage koolhydraten doen meer vet verbranden 

Trage koolhydraten zorgen voor een gans ander verhaal. Voeding met trage koolhydraten is onbewerkt, en bevat veel gezonde voedingsstoffen en voedingsvezels.  Dat zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Zo verbranden we meer vet en vallen gemakkelijker af. Trage koolhydraten zijn dus onmisbaar voor een slanke lijn en een platte buik. Ze worden door ons lichaam minder snel als vet opgeslagen. We vinden trage koolhydraten vooral in: groenten, fruit, in granen en in alle volkorenproducten, in peulvruchten (erwten, bonen, groentekiemen, linzen en in kikkererwten), maar ook in noten, zaden en pitten.

Lees ook: Eten zonder trage koolhydraten en de gevolgen voor je gezondheid en lichaamsgewicht

Koolhydraatarm dieet zonder trage koolhydraten is ongezond

Ondanks een koolhydraatarm dieet dat door vele voedingscoaches wordt aangeraden is het ongezond en in extreme gevallen zelfs levensgevaarlijk. Het gewichtsverlies met een koolhydraatarm dieet is erg tijdelijk, en zorgt daar bovenop voor heel wat nadelen:

 • Tekort aan gezonde voedingsstoffen: een eetpatroon met weinig of geen koolhydraten is al vlug oorzaak van een tekort aan gezonde voedingsstoffen, waaronder vooral vitaminen B1, B2 en B11 (foliumzuur), vitamine C en voedingsvezels. Deze laatsten zijn erg belangrijk voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang

 • Moeilijk vol te houden: een dieet zonder koolhydraten kun je nooit lang houden

 • Gewichtsverlies is tijdelijk: de eerste weken van je koolhydraatarm dieet verlies je vele kilo’s overgewicht. Dat is slechts tijdelijk. Eens met je dieet gestopt, vliegen de kilo’s er zo weer aan

Lees ook: Koolhydraatarm dieet ontbijt met eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten

Dieet schema met trage koolhydraten

In het trage koolhydraten dieet eet je vooral:

 • Vette vis: vooral wilde zalm, paling, makreel, forel, sardienen, haring en ansjovis

 • Alle magere vleessoorten: vooral rundvlees en rosbief, kip, kalkoen en wild

 • Groenten: in de eerste plaats groene bladgroenten (spinazie, andijvie, broccoli, alle koolsoorten, witte en groene asperges en peulvruchten (alle soorten bonen, erwten, groentekiemen, linzen en kikkererwten)

 • Drinken: drink zoveel mogelijk water, bij voorkeur drie liter per dag. Water zuivert je lichaam van alle giftige afvalstoffen afkomstig van de vele lichaamsprocessen, maar even goed van je ongezonde voeding en de steeds toenemende milieuverontreiniging. Naast het drinken van water zijn ook kruidenthee en koffie zonder melk en suiker toegestaan

In het trage koolhydraten dieet eet je geen:

 • Wit brood

 • Witte pasta

 • Witte deegwaren

 • Rijst

 • Aardappelen

 • Zuivel

 • En drinken we zo weinig mogelijk frisdranken

Lees ook: Gezonde vetten eten houd je gezond en maakt je niet dik

Genoeg trage koolhydraten, gezonde vetten en veel hoogwaardige eiwitten voor het gezondste resultaat

Wil jij op een verantwoorde, en gezonde manier afslanken zonder het zo gevreesde jojo effect? Combineer dan deze trage koolhydraten met hoogwaardige eiwitten.

Alleen voeding met veel eiwitten, voldoende gezonde vetten en trage koolhydraten doen je makkelijker afvallen. Trage koolhydraten vind je in de juiste hoeveelheden in de Afslank Receptenbijbel van Dokter Oscar Helm (Gratis webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]