Tekort aan eiwitten

Platte buik recepten: Gegrilde zalmfilet met groene asperges en courgettes

Spread the love

Platte buik recepten zijn arm aan calorieën; verzadigde vetten en transvetten, maar zijn des te rijker aan onverzadigde (gezonde) en hoogwaardige eiwitten. Een platte buik met meer spieren en minder vet, wie droomt daar niet van?


Maar wat als je weinig tijd of geen zin hebt om te sporten? Een platte buik bekom je ook door gezond, evenwichtig en gevarieerd te eten.

Dat doe je in de eerste plaats met met natuurlijke, en vet verbrandende ingrediënten met gezonde en onverzadigde vetten, hoogwaardige eiwitten en met een beperkte concentratie aan trage koolhydraten.

Dit gezonde recept met gegrilde zalm, groene asperges en courgettes is gemakkelijk en vlug klaar, en voldoet aan al deze eisen voor een platte buik.

 

Een platte buik is in de eerste plaats een wens van vele vrouwen. Maar nu ook meer en meer mannen letten op hun voeding, en willen koste wat het kost een sixpack met veel spieren en zo weinig mogelijk vet.

In een platte buik dieet staat voeding met gezonde, onverzadigde vetten; hoogwaardige eiwitten en trage koolhydraten centraal.

Deze voeding verlengd je verzadigingsgevoel, en stelt je honger langer uit. Daardoor ga je automatisch minder eten, snel vet verbranden, meer spiermassa kweken en afvallen.

Dit recept uit het vet verbranden programma van voedingscoach Mark Van Oosterwijck met zalmfilet, groene asperges en courgettes stelt je in staat om meer spieren op te bouwen en meer vet te verbranden.

Gezonde recepten met natuurlijke ingrediënten voor een platte buik vind je hier

 

Kies voor wilde zalm

Ook al wordt de kwaliteit van de omstreden, gekweekte zalm steeds beter, toch verdient wilde zalm nog steeds de voorkeur.

Gekweekte zalm is nog steeds heel wat ongezonder dan zijn wilde variant, en bevat dubbel zoveel ongezonde en verzadigde vetten en transvetten als… pizza.

Wilde zalm is daarenboven rijk aan onverzadigde vetten. In de eerste plaats aan supergezonde omega 3 vetzuren.

Gekweekte zalm bevat maar liefst driemaal meer vet dan wilde zalm, en is daarmee dus verre van gezond.

Het gevaar schuilt in het feit dat gekweekte zalm als gezond wordt beschouwd. Het is zo, zonder dat velen het zelf beseffen, een belangrijke oorzaak van overgewicht, zwaarlijvigheid, en obesitas, maar ook van aderverkalking, levensbedreigende hart en vaatziekten, van teveel slechte LDL cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes.

Wilde zalm doet juist het tegenovergestelde:

 • Het vermindert je risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk
 • Het brengt je concentratie aan cholesterol in evenwicht
 • Het zorgt voor een constante en gezonde bloeddruk
 • En verlaagt je bloedsuikerspiegel

Deze gezonde recepten zorgen voor meer spieren, minder vet en een platte buik

Wilde zalm ook daardoor ook uitstekend voor het groeiend aantal mensen met diabetes.

Vis en zeker ook wilde zalm is bovendien rijk aan vitaminen, mineralen, en zeker aan hoogwaardige eiwitten.

 Groene asperges werken preventief tegen kanker

Asperges, zowel witte als groene, barsten van de gezonde voedingsstoffen waaronder vooral vitamine A, B1, B2, B3B5 en B6, C, E en vitamine K. Daarnaast vind je in asperges ook mineralen zoals ijzer, koper, mangaan, fosfor, magnesium, selenium en calcium.

Daarnaast vind je in asperges ook de stof asparagine, die preventief werkt tegen allerlei soorten kanker.

Inuline en vitamine B zijn eveneens belangrijke ingrediënten van asperges. Deze regelen de bloedsuikerspiegel en houden deze constant, waardoor deze groenten uitstekend geschikt zijn voor de velen die kampen met diabetes.

Courgettes houden je bloedsuiker constant

Courgettes zijn familie van de komkommer en zijn rijk aan vitamine B1, B2, B3, C en K en aan mineralen zoals mangaan, kalium, magnesium, fosfor en koper.

Ze zorgen voor gezonde ogen en houden je bloedsuikerspiegel constant, waardoor deze groente ook uitstekend is voor diabetici.

Verder hebben courgettes een sterk ontstekingsremmende werking en werken ze preventief tegen aderverkalking, hart- en vaatziekten, en hoge bloeddruk.

Platte buik recepten: de ingrediënten per persoon

 • 200 gram wilde zalmfilet, 1 bakje groene asperges, een halve courgette, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 2 theelepels gedroogde dille, een handjevol fijn gesnipperde bieslook, een halve citroen, peper en zout

Platte buik recepten: de bereiding

 • Je oven voorverwarmen op 180 graden
 • Verwarm een wokpan (of een grillpan) op een klein vuurtje
 • Verwijder de harde, groene uiteinden van de asperges
 • Snij de courgette in  kleine plakjes
 • Wrijf zowel de wilde zalmfilet als de plakjes courgette als de asperges in met olijfolie
 • Bak de wilde zalmfilet in je wok- of grillpan aan beide kanten, en dit gedurende maximaal één minuut
 • Leg de zalm in je ovenschotel en plaats deze gedurende vijf minuten in je voorverwarmde oven
 • Leg de stukjes courgette in de pan en grill ze gedurende maximaal drie minuten aan elke kant
 • Doe de groene asperges samen met geperste knoflook en de dille op het laatste ogenblik gedurende een minuut in de warme pan
 • Serveer de zalm met de groenten op een bord en breng op smaak met een snuifje peper en zout
 • Strooi er een handjevol fijn geknipte bieslook overheen. Smakelijk!

GRATIS PLATTE BUIK RECEPTEN vind je hier