Ons verouderingsproces natuurlijk vertragen
Spread the love

Ons verouderingsproces natuurlijk vertragen en langer gezond leven, wie wil dat niet? Een pil die ons eeuwig doet leven is nog lang niet voor morgen.

Een die ons langer gezond doet leven wel.

Zeker als het van een klein Limburgs biotech bedrijf afhangt. Daar doen ze ondertussen al enkele jaren onderzoek naar de invloed van kruiden, en meer bepaald van geitenruit of geitenkruid op ons natuurlijk verouderingsproces.

Download je gratis recepten met alle ingrediënten om langer gezond te leven.

Wat is geitenruit precies en welke kruiden kunnen ons langer gezond doen leven?

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen met kruiden is best mogelijk. Ondertussen kwamen onze wetenschappers erachter gekomen dat we onmogelijk jong kunnen blijven.

Ons verouderingsproces natuurlijk vertragen kan wel, ook met kruiden stoppen. Bij het Limburgs bedrijf Rejuvenate Biomed zijn ze daarvan overtuigd.

Dat zal ervoor zorgen dat we langer gezond kunnen leven. Verwacht wordt dat deze pil er tegen 2030 zal komen.

Die zal dan allerlei ouderdomsziekten kunnen afremmen door het vertragen van onze spierafbouw.

Bekijk de beste kruiden en supplementen om langer gezond te leven:

We worden ooit allemaal ouder

Naarmate we ouder worden, ervaren we fysieke en interne veranderingen die ons beïnvloeden. Het natuurlijke verouderingsproces brengt enkele uiterlijke tekenen met zich mee, zoals rimpels en grijze haren, omdat onze huid zijn elasticiteit verliest.

Hoewel dit misschien als een zorg kan klinken, is het belangrijk om te onthouden dat het geen ernstige zaak is.

Vanaf je vijftigste vertraagt je stofwisseling

Naarmate we dichter de vijftig naderen, vertraagt ook je stofwisseling of vetverbranding. Dat betekent dat je moeilijker afvalt.

Hoe ouder je wordt, hoe brozer je botten worden. Het wordt ook moeilijker om je spiermassa te behouden, laat staan te vergroten. De spieren die je overhoudt, worden ook zwakker.

Gelukkig kunnen we er wat aan doen. Zeker met een combinatie van gezonde voeding en voldoende beweging.

Alleen zo kun je je kracht en flexibiliteit behouden die nodig zijn om een gezonde levensstijl te behouden.

Download je gratis recepten met alle ingrediënten om langer gezond te leven.

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen

Mythe over spierverlies

Naarmate de jaren verstrijken, ondergaan we onvermijdelijke veranderingen, waaronder een natuurlijke afname van spiermassa en een trager metabolisme.

Deze veranderingen worden gedeeltelijk veroorzaakt door hormonale schommelingen en de neiging om minder actief te zijn naarmate we ouder worden.

Gelukkig kun je deze afname dus voorkomen worden met de juiste aanpak.

Je spiermassa opbouwen en versterken met aangepaste voeding

Je spiermassa opbouwen en behouden doe je in de eerste plaats met aangepaste voeding, voornamelijk met:

Hoe kan voeding helpen bij spiermassa opbouwen

Met de juiste voeding voorzie je je spieren van de nodige brand- en bouwstoffen die nodig zijn voor herstel en opbouw van spieren. Die juiste voeding voor meer en sterkere spieren bestaat uit:

 • Veel eiwitten: of proteïnen zijn de bouwstoffen voor je spieren. Ze zorgen voor spiergroei en snel spierherstel.
 • Koolhydraten: zijn de belangrijkste bron van energie voor je spieren. Ze worden in ons lichaam omgezet in glucose (suiker), onmisbaar voor het goed functioneren van je spieren.
 • Gezonde, onverzadigde vetten en vetzuren: vooral omega-3 vetzuren zorgen voor de aanmaak van groeihormonen, nodig zijn voor het herstel van spieren.
 • Vitaminen: helpen bij de opname van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen.
 • Mineralen: zoals als magnesium en calcium vergemakkelijken het samentrekken van je spieren en het reguleren van je spierspanning.

Spieren hebben voldoende calorieën nodig

Voor spieropbouw heb je ook voldoende calorieën nodig. Spiermassa opbouwen vraagt meer energie van dan onze spiermassa te behouden waardoor je caloriebehoefte toeneemt.

Je Spiermassa opbouwen en versterken met Krachttraining

Alle resultaten van wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat je zelfs op je negentigste je spiermassa kunt vergroten of behouden en zelfs versterken.

Dat doe je met een aangepaste voeding en met krachttraining. Zij die regelmatig aan krachttraining doen hebben duidelijk meer spierkracht.

Onder krachttraining verstaan we gewichtheffen, je weerstand opbouwen met weerstandsbanden of door allerlei spieroefeningen uit te voeren.

Osteoporose of botontkalking voorkomen

Krachttraining stimuleert Je spiergroei en helpt je botdichtheid te behouden. En dit laatste is onmisbaar voor het voorkomen van botontkalking of osteoporose.

Hoe meer spieren des te makkelijker je actief bent en hoe minder je struikelt. Vallen is een belangrijke oorzaak van een verminderde mobiliteit bij senioren.

Download je gratis recepten met alle ingrediënten om langer gezond te leven.

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen met kruiden: Welke rol spelen kruiden?

Kruidengeneeskunde, of fytotherapie, is gebaseerd op het gebruik van plantendelen voor medicinale doeleinden.

Verschillende culturen over de hele wereld maken al millennia lang gebruik van kruiden om ziekten te behandelen en onze algemene gezondheid te verbeteren.

Recent wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat bepaalde kruiden antioxidanten, anti-inflammatoire eigenschappen en bioactieve stoffen bevatten die ons natuurlijk verouderingsproces aanzienlijk vertragen.

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen met kruiden Geitenruit

Geitenruit (Galega officinalis) is een kruid dat oorspronkelijk uit Europa en West-Azië komt. Traditioneel werd het gebruikt voor verschillende medische doeleinden, waaronder het stimuleren van de melkproductie bij vrouwen die borstvoeding geven en als behandeling tegen diabetes.

Recent onderzoek bracht aan het licht dat geitenruit ook antioxidatieve eigenschappen bezit. Die beschermen ons tegen de vrije radicalen.

Deze vrije radicalen spelen een vooraanstaande rol in ons verouderingsproces. Ze beschadigen onze lichaamscellen voor oxidatieve stress, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces.

Ons natuurlijk verouderingsproces vertragen met geitenruit en sneeuwklokjes

De pil om natuurlijke veroudering te vertragen bestaat uit twee componenten die eerder als extracten zijn ontdekt in geitenruit en sneeuwklokjes.

Op basis van deze extracten is er onderzoek verricht om het specifieke deeltje te identificeren dat verantwoordelijk is voor de effecten op bepaalde problemen bij mensen.

Testen op fysieke en mentale ouderdomsklachten

Op relatief korte tijd zal de op stapel staande pil tegen veroudering ook op grote schaal getest worden op andere fysieke klachten of mentale ouderdomsziekten zoals osteoporose.

Osteoporose of botontkalking komt vooral voor bij senioren en is de belangrijkste oorzaak van allerlei botbreuken.

In een later stadium wordt ook getest op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, parkinson en alzheimer. Het uiteindelijke doel is om verschillende soorten medicatie te ontwikkelen die gericht zijn op verschillende soorten ouderdomsziekten.

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen: De voordelen van geitenruit

Geitenruit, ook wel bekend als Galega officinalis, is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn vele voordelen voor de gezondheid. Geitenruit:

 • Vermindert ontstekingen, pijn en zwellingen
 • Ondersteund een gezonde spijsvertering
 • Helpt tegen allerlei maagklachten, indigestie, maagzuur, brandend maagzuur en reflux
 • Verbetert de opname van gezonde voedingsstoffen
 • Stabiliseert onze bloedsuikerspiegel
 • Regelt de glucosewaarden in ons bloed
 • Houdt diabetes en pre- diabetes beter onder controle
 • Versterkt ons immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand
 • Doodt bacteriën en schimmels

Download je gratis recepten met alle ingrediënten om langer gezond te leven.

Andere Kruiden die ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen

Ginseng als bron van energie

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen met Kruiden doe je zeker met ginseng biloba. Dit kruid is een belangrijke bron van energie.

Tegelijk wordt ginseng meer en meer ingezet tegen natuurlijke veroudering door de verbetering van het DNA-herstel.

Kurkuma vermindert ontstekingen

Bevat curcumine als werkzaam bestanddeel. Dit krachtig antioxidant vermindert ontstekingen en beschermt onze lichaamscellen tegen oxidatieve stress dat veroudering stimuleert.

Ginkgo biloba beschermt onze hersengezondheid

Dit kruid wordt vooral gebruikt als supplement om onze hersengezondheid te verbeteren. Ginkgo biloba heeft ook sterk antioxiderende eigenschappen die de beschadiging van onze lichaamscellen cellulaire verminderen.

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen: Gember verjongt je huid

Gember is een uitstekend natuurlijk middel om veroudering tegen te gaan. Het remt de afbraak van collageen en bevordert de elasticiteit van de huid.

Bovendien bevat het een overvloed aan antioxidanten die bescherming bieden tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, zoals vervuiling en straling, en die helpen bij het verminderen van acnelittekens.

Citroengras tegen schadelijke invloeden van buitenaf

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen met Kruiden doe je ook met citroengras dat barst van sterke antioxidanten. Het regelmatig gebruik van citroengras beschermt ons tegen schadelijke factoren van buitenaf waardoor ze een gezonde manier van leven stimuleren.

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen: Kaneel voor snel spierherstel

Kaneel zit boordevol polyfenolen. Dat zijn sterke antioxidanten die ons dus beschermen tegen schade door vrije radicalen. 

Daardoor spelen ze een belangrijke rol in het vertragen van ons natuurlijk verouderingsproces. Antioxidanten herstellen beschadigde cellen en activeren enzymen die instaan voor het herstel en vernieuwen van onze cellen.

Beschermen ons ook tegen veroudering dankzij de aanwezigheid van sterke antioxidanten:

 • Oregano
 • Knoflook
 • Chilipepers
 • Heemst
 • Weegbree
 • Waternavel

Download je gratis recepten met alle ingrediënten om langer gezond te leven.

Ons Verouderingsproces natuurlijk vertragen

Hoe gebruik je deze kruiden tegen veroudering

Je gebruikt deze kruiden tegen veroudering als supplement, door het toevoegen aan zoveel mogelijk gerechten of door ze te drinken als thee.

Download je gratis recepten met alle ingrediënten om langer gezond te leven.

Wat doe jij om je Verouderingsproces natuurlijk te vertragen?

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole