Spread the love


[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Eiwitrijke recepten passen uitstekend in een gezond ontbijt. Eiwitten zijn immers rijk aan alle gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen en barsten van onmisbare voedingsvezels.  Deze zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Dat heeft als gevolg dat je minder vlug honger hebt, waardoor je automatisch minder zult eten, meer vet verbranden en sneller zult afslanken. Een omelet met maïs, broccoli en kikkererwten is dan ook een droomstart van de dag. Het geeft je voldoende energie om de voormiddag zonder dip door te komen.  Ook dat heeft belangrijke voordelen voor je gewicht. Op die manier zal je immers minder vlug naar zoete, calorierijke en ongezonde tussendoortjes grijpen. 

Eiwitten zijn onmisbaar voor meer spieren, minder vet en een platte buik. En is er iets dat méér hoogwaardige eiwitten bevat dan eieren? Eieren passen in ieder gezond eetpatroon. Ze geven je een vol gevoel, waardoor je minder eet, meer vet verbrandt en op een verantwoorde en gezonde manier afvalt. Ze barsten bovendien van gezonde HDH cholesterol en verhogen zo je risico op aderverkalking, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en overgewicht aanzienlijk. Diëtisten en voedingscoaches raden aan om dagelijks twee eieren te eten, bij voorkeur bij het ontbijt.

Eiwitrijke recepten: Waarom eiwitrijke voeding je gezond doet afslanken

Voeding rijk aan hoogwaardige eiwitten doet je op een verantwoorde en dus gezonde manier afslanken. Dat is het gevolg van het feit dat deze eiwitten opgeslagen lichaamsvet verbrandt in de vorm van energie. Amper 48 uur nadat je met een eiwit dieet startte, zijn je koolhydraat reserves uitgeput. Je lichaam haalt dan zijn energie uit de eiwitten uit je voeding. Je lichaam heeft het echter veel moeilijker om deze eiwitten om te zetten in energie dan dit met koolhydraten het geval is. Dat heeft voor gevolg dat het zijn vetreserves zal aanspreken, in de eerste plaats vet op je buik, je heupen, billen en benen.

Eiwitrijke recepten: De voordelen van een eiwitten dieet

Een gezond eetpatroon met hoogwaardige eiwitten heeft heel wat voordelen, zowel voor je gewicht als je gezondheid:

 • Gezond afvallen: een eiwitrijk eetpatroon is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde en dus gezonde manier wilt afvallen, en zijn streefgewicht onder controle willen houden
 • Betere concentratie: eiwitten zorgen voor meer energie en een betere concentratie
 • Slaapapneu: eiwitrijke voeding helpt tegen slaapapneu
 • Hoge bloeddruk: mensen met een hoge bloeddruk krijgen de raad om eiwitrijk te eten
 • Astma: overgewicht is dikwijls de oorzaak van astma. Een eiwitrijk eetpatroon zal je niet alleen van je overgewicht, maar tegelijk ook van je astma verlossen
 • Betere stofwisseling: waardoor je gemakkelijker vet verbrandt en sneller afslankt

Daarbovenop zorgt voeding rijk aan eiwitten voor een constante bloedsuikerspiegel en helpt het bij gewrichtsklachten zoals reuma, artrose en artritis en zorgt het voor meer spieren.

Meer spieren zijn belangrijk om meer vet te verbranden en gewicht te verliezen. Zelfs in rust verbruiken spieren immers energie.

Eiwitrijke recepten: Broccoli zuivert je lichaam

Broccoli is ongetwijfeld één van de allergezondste groenten die er bestaat. Broccoli barst van alle gezonde voedingsstoffen waaronder vitaminen zoals B1, B2, B3, B6 en B11 (foliumzuur) en mineralen zoals mangaan, kalium, fosfor, magnesium, calcium, seleen, zink en ijzer. Door al deze gezonde ingrediënten zuivert Broccoli je lichaam van alle giftige afvalstoffen als gevolg van onze ongezonde voeding, de vele lichaamsprocessen die constant plaatsvinden en de groeiende milieuverontreiniging. Van broccoli werd zelfs wetenschappelijk bewezen dat het preventief helpt tegen veel voorkomende en agressieve soorten kanker.

Eiwitrijke recepten: Kikkererwten zijn uitstekend tegen overgewicht

Kikkererwten behoren samen met erwten, bonen, groentekiemen en linzen tot de peulvruchten. Deze barsten van de hoogwaardige eiwitten. In kikkererwten vind je vooral mineralen zoals mangaan, koper, fosfor en ijzer, en voedingsvezels. Kikkererwten zijn uitstekend tegen overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas en helpen bij het voorkomen van aderverkalking, hart- en vaatziekten, diabetes en hoge bloeddruk.

Eiwitrijke recepten: Maïs zorgt voor een goede spijsvertering

Maïs barst van de voedingsvezels en is rijk aan vitamine A, B1, B2, B3, B6 en B11 og foliumzuur. In maïs vind je ook mineralen waaronder magnesium, mangaan, koper, ijzer, en zink. Dankzij al deze gezonde voedingsstoffen helpt maïs tegen hoge bloeddruk, diabetes, en hart- en vaatziekten. Daar bovenop werkt het preventief tegen veel voorkomende en agressieve soorten kanker.

Eiwitrijke recepten omelet met maïs: de ingrediënten

 • 2 eieren, het wit van twee eieren, 100 gram maïs, 100 in stukjes gesneden broccoli en 100 gram kikkererwten

Eiwitrijke recepten omelet met maïs:de bereiding

 • Bak 100 gram maïs en 100 gram broccoli in een pan
 • Zorg er voor dat de maïs lichtjes gebruind is en de broccoli lichtjes gebakken
 • Voeg er dat gemixte twee eieren en het eiwit aan toe
 • Zet je vuur lager tot alles gestold is en serveer met eventueel wat gesnipperde bieslook, peterselie of met je favoriete kruiden

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole