Gezond afvallen: 5 ongezonde eetgewoonten veranderen om af te slanken

Spread the love


Wil jij gewicht verliezen rondom je buik? Gezond afvallen doe je niet alleen met een gezond eetpatroon. Bij gezond afvallen is ook cruciaal om je ongezonde gewoonten te veranderen. Als je de volgende vijf ongezonde eetgewoonten bij hun leefnugezonderbannervetVERLAGENORANJEnekvel grijpt, wordt ook die laatste stap tot een gezonder leven een stuk makkelijker.

 Te vaak alcohol drinken

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

leefnugezondergezondeeetgewoontenWIJNDRINKEN
Probeer de consumptie van alcoholische dranken zoveel mogelijk te beperken. Je zal versteld staan van het resultaat

Het nuttigen van alcoholische consumpties kan een domino- effect veroorzaken.

Na één drankje neemt je eetlust gestaag toe. Voor je het weet ben je honderden onnodige calorieën verder. Zonde!

Vaak hebben mensen pas door hoeveel ze drinken, wanneer ze dit beginnen bij te houden.

Wat te doen? Probeer eens dertig dagen zonder alcohol en let op het effect. Of probeer er met specifieke manieren rekening mee te houden, door bijvoorbeeld maar één avond per week alcohol te drinken. Je zal verstelt staan van de resultaten.

Het eten van dieetproducten

Gezond afvallen met dieetproducten? Pas dan op, want niets is wat het lijkt! Dieetproducten zitten vaak vol met onnodige additieven en onuitspreekbare ingrediënten.

Na het eten van zo’n product blijf je vaak honger hebben en over voedsel nadenken. Dus neem je een handje muesli of een tweede (of derde!) dieetproduct om je opkomende honger te stillen.

Resultaat: je krijgt veel meer calorieën binnen dan wanneer je een normale, gezonde en voedzame maaltijd had genomen. Een onderzoek uit 2010 toonde zelfs aan dat we vijftig procent meer calorieën verbranden wanneer we vers voedsel eten in plaats van bewerkte voedingsmiddelen. Weg met dat ‘dieet’ dus!

leefnugezonderBUTTONRECEPTENMet deze recepten voor iedere dag eet je super gezond, puur natuur

Teveel gezond voedsel eten

Gezond afvallen met gezond eten is uitstekend! Gezonde tussendoortjes die je daar bovenop lekker vind past uiteraard in ieder gezond eetpatroon.

Maar let op: je kunt ook hier te veel van binnenkrijgen. Vers voedsel is goed voor de stofwisseling en is rijk aan gezonde voedingsstoffen, maar je kunt ook overdrijven!

Let daarom goed op de signalen van je lichaam die je niet alleen vertellen wanneer je honger hebt, maar ook wanneer je genoeg hebt. Ook kun je werken met visuele vergelijkingen: een portie fruit is goed, maar mag bijvoorbeeld niet groter zijn dan een tennisbal.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Sla nooit een maaltijd over, en ga zeker niet zonder ontbijt de deur uit
Sla nooit een maaltijd over, en ga zeker niet zonder ontbijt de deur uit

Maaltijden overslaan

Het overslaan van maaltijden heeft niet één, maar zelfs twee ongewenste effecten.

Ten eerste verbrand je minder calorieën om het gebrek aan brandstof te compenseren.

Het tweede effect is dat je ’s avonds waarschijnlijk meer zal eten, terwijl je dan juist het minst actief bent.

Hierdoor worden de overtollige calorieën direct in de vetcellen opgenomen. Kortom: timing is belangrijk! Een goede vuistregel is om grotere maaltijden te eten voor je actievere periodes en kleinere maaltijden wanneer je minder actief bent.

Laat ook nooit meer dan vijf uur tussen iedere maaltijd zitten. Op het internet vind je veel lekkere koolhydraatarme dieetrecepten die je lang een verzadigd gevoel kunnen geven.

leefnugezonderBUTTONRECEPTENKoolhydraatarme recepten met hoogwaardige eiwitten vind je hier

Emotie- eten

Emotie- eten is de gewoonte om naar eten te grijpen wanneer je een bepaalde emotie sterk voelt. Woede, verdriet, verveling en zelfs blijdschap kunnen hier de oorzaak van zijn. Vanaf onze geboorte wordt ons al aangeleerd om voedsel aan gevoelens te verbinden.

Je kreeg bijvoorbeeld een traktatie na een goede prestatie, of werd getroost met een snack wanneer je gepest werd op school. Emotie-eten is zo sociaal geaccepteerd dat het moeilijk is om het aan te pakken, maar het is niet onmogelijk. En het is het waard: het heeft de meeste impact op je gewichtsverlies!

Wil jij gezonder leven? Klik dan hier voor extra tips.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]