Resultaten van grootschalige onderzoeken aan de Loma Linda University van Californië leren ons dat avocado's ons op een verantwoorde en dus gezonde manier helpen om meer vet te verbranden en af te vallen.
Spread the love

Is avocado gezond? Groenten en fruit staan centraal in ieder gezond eetpatroon. Ze bevatten immers alle gezonde voedingstoffen waaronder, vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels om gezond te functioneren.


Resultaten van grootschalige onderzoeken aan de Loma Linda University van Californië, leerden dat avocado’s ons op een verantwoorde en dus gezonde manier helpen om meer vet te verbranden en af te vallen. 

leefnugezonderbannervetVERLAGENORANJEWat kunnen avocado’s voor je overgewicht betekenen en welk effect hebben ze op je gezondheid?

De avocado is afkomstig van de gelijknamige boom; groeit vooral in Mexico en Midden- Amerika, en is familie van de laurier-, kamfer- en kaneelboom.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

leefnugezonderavocadoVROUW
Avocado’s passen in ieder gezond eetpatroon. Ze hebben niet alleen een gunstig effect op je gezondheid, maar helpen je tegelijk om meer vet te verbranden en gezond af te slanken

Is avocado gezond? Reeds eeuwen terug ontdekten de inca’s de geneeskracht van avocado’s.

De gezonde ingrediënten van deze vrucht zorgen er niet alleen voor dat we ons fitter, energieker, en vitaler voelen.

Avocado’s zijn een belangrijke bron van voedingsvezels, en vergroten zo je verzadigingsgevoel. Dat heeft als resultaat dat je honger langer uitblijft, waardoor je automatisch minder eet. Dat zorgt op zijn beurt voor meer vet verbranden en snel afslanken zonder jojo effect.

Avocado’s zijn dus een belangrijke bron van gezonde voedingsstoffen waaronder vooral:

  • Vitaminen: zoals vitamine A, B1, B2, B3, B5,B6 en B11 of foliumzuur. Deze laatste vitamine is vooral belangrijk voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn en borstvoeding willen geven
  • Mineralen: in avocado’s vind je vooral kalium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en zink

leefnugezonderbuttonreceptenKLEINGezond recepten met avocado’s vind je hier

Gezonde, onverzadigde vetten

Is avocado gezond? Dat zal wél!De belangrijkste reden waarom avocado’s belangrijk zijn om meer vet te verbranden en af te slanken os ongetwijfeld dat ze naast een grote concentratie aan voedingsvezels, voor maar liefst 75 procent uit gezonde, enkelvoudige onverzadigde vetten bestaan.

Goede vetten bestaan in twee variaties: poly- onverzadigde en mono- onverzadigde vetten.

Poly- onverzadigde vetten vind je vooral in:

  • Vette vis: zoals wilde zalm, paling, forel, makreel, sardienen, haring en ansjovis
  • Plantaardige oliën: waaronder zonnebloemolie, olijfolie, palmolie, kokosolie, walnootolie, arachideolie (ook voor bakken en braden), rijstolie (ook geschikt voor bakken en braden), koolzaadolie, lijnzaadolie, en tarwekiemolie

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

leefnugezonderavocadoRECEPT
Avocado ‘s passen in vele gezonde recepten

Mono-onverzadigde vetten vind je vooral in:

  • Olijfolie, Koolzaadolie
  • paranoten
  • Avocado

Is avocado gezond? Er zijn verschillende soorten vetten, maar gelukkig zijn dus niet alle vetten ongezond.

Naast ongezonde, verzadigde vetten en transvetten, zijn er ook nog onverzadigde vetten.

Deze zijn gezond, en verschaffen ons de onmisbare energie om dagelijks zowel lichamelijke als geestelijke inspanningen te leveren.

Deze onverzadigde vetten zorgen voor heel wat voordelen op het vlak van onze gezondheid. Ze verschaffen je onmiddellijk energie, en zorgen voor een constante bloedsuikerspiegel. Dat heeft als gevolg dat je stofwisseling sneller werkt, waardoor je meer vet verbrandt.

Door hun hoge dosis voedingsvezels, verlengen avocado’s je verzadigd gevoel, waardoor je niet alleen minder eet, maar je minder vlug  naar calorierijke, zoete en dus ongezonde tussendoortjes zult grijpen.

Dat is meteen de belangrijkste reden waarom avocado’s zeker ook efficiënt zijn tegen overgewicht.

De onverzadigde vetten in avocado’s beschermen je ook tegen aderverkalking, levensbedreigende hart- en vaatziekten, en diabetes en houden daar bovenop je cholesterol in evenwicht.

Avocado zorgt er ook voor dat je lichaam gezonde voedingsstoffen uit ander voedsel beter kan opnemen.

Essentiële aminozuren

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Hou je niet zo van de smaak van avocado's? Geen probleem. Combineer ze met je favoriete fruit in gezonde, groene smoothie' s
Hou je niet zo van de smaak van avocado’s? Geen probleem. Combineer ze met je favoriete fruit in gezonde, groene smoothie’ s

Belangrijk is ook dat avocado’s alle achttien essentiële aminozuren bevatten die voor ons lichaam onmisbaar zijn om hoogwaardige eiwitten aan te maken.

De eiwitten uit avocado’s worden door ons lichaam gemakkelijk opgenomen, omdat ze ook vezelrijk zijn.

Eet je weinig vlees, of ben je vegetariër? Dan zijn avocado’s een gezond alternatief, en maken ze deel uit van ieder gezond eetpatroon.

Avocado’s zijn een bron van carotenoïden

Carotenoïden vind je vooral in rode en gele groenten en vruchten, maar zijn ook aanwezig in avocado’s.

Deze carotenoïden  leveren een grote dosis vitamine A, dat een positief effect heeft op de gezondheid van je ogen.

Carotenoïden stimuleren tevens je immuunsysteem en zijn in vet oplosbaar.

Andere gezondheidsvoordelen van avocado’s:

Avocado’s werken ontstekingsremmend, en door de aanwezigheid van gezonde, onverzadigde vetten beschermen ze tegen aderverkalking, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes en houden ze je cholesterolgehalte in evenwicht.

Avocado is calorie- arm

Een avocado is goed voor 250 kilocalorieën en 23 gram vetten. Dat mag je zeker niet afschrikken om regelmatig avocado te eten. Doe calorieën worden immers hoofdzakelijk geleverd door gezonde, onverzadigde vetten.

Avocado past dan ook in ieder gezond eetpatroon. Wil je meer vet verbranden en gezond afslanken zonder jojo effect? Eet dan dagelijks een halve avocado. Je zal de positieve effecten op je lichaamsgewicht en je gezondheid vlug merken.

Gezonde en calorie- arme recepten vind je hier[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole