Koolhydraten beperken voor betere gezondheid en makkelijker afvallen?

Spread the love

Koolhydraatarm brood past in een gezond en koolhydraatarm voedingspatroon om snel af te vallen.  In een koolhydraatarm dieet eet je vooral veel eiwitten maar ook voldoende gezonde vetten en trage koolhydraten. In een koolhydraatarm dieet eet je zo weinig mogelijk brood. Dat bevat te veel toegevoegde geraffineerde suikers. Die zijn een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht en ernstige gezondheidsproblemen. In een koolhydraatarm dieet volgt en toch graag regelmatig brood eet is er koolhydraatarm brood. Bek het zelf, want brood uit de supermarkt bevat vaak toegevoegde suikers en vetten.

Eet gezonder en val makkelijker af door voortaan je koolhydraatarm brood zelf te bakken.

Trage koolhydraten zijn onmisbaar als bron van energie. Snelle koolhydraten of bloemsuikers vinden we in steeds meer voedingsproducten terug. Je vindt ze vooral in alle graanproducten en dus zeker ook in je dagelijkse witte boterham.

Daarnaast zijn deze ongezonde snelle koolhydraten in grote hoeveelheden aanwezig in:

 • Geraffineerde witte deegwaren

 • Witte rijst

 • Peulvruchten: en vooral in erwten, bonen, groentekiemen, kapucijner, linzen, pinda’s en in kikkererwten

 • Aardappelen

Lees ook: Een koolhydraatarm dieet doet je gezond afvallen: Wetenschappelijk bewezen

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/22506//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen![/fusion_button]

Koolhydraatarm brood: Teveel of te weinig koolhydraten

Zaak is dus om de juiste koolhydraten in de juiste hoeveelheden te eten. Eet je te veel koolhydraten, dan krijg je op relatief korte tijd af te rekenen met een tekort aan hoogwaardige eiwitten en gezonde onverzadigde vetten geconfronteerd. Men spreekt van een te hoge concentratie aan koolhydraten als deze meer dan 70 procent  van je totale dagelijks calorie- inname uitmaken. Wil je gezond en makkelijker je overgewicht verliezen? Eet dan minder voeding met koolhydraten.

Lees ook: Eiwitrijke tussendoortjes met weinig calorieën die je helpen afvallen

Koolhydraatarm brood helpt je dus makkelijker af te slanken.

Daarnaast zorgt dit brood nog voor heel wat gezondheidsvoordelen zoals een:

 • Goede spijsvertering

 • Gezonde darmflora

 • Vlotte stoelgang

 • Meer stabiele bloedsuikerspiegel

 • Minder insuline in je bloed waardoor je meer vet verliest

 • Lang verzadigd gevoel: zo verdwijnt je trek in zoet, blijft je honger langer uit en eet je automatisch minder

Lees ook: Eten zonder vet een goed idee als je gezond en makkelijker wilt afvallen?

Met de JUISTE koolhydraten verlies je wekelijks tot 2 kilo aan overgewicht  

Op voorwaarde dat dit soort brood deel uitmaakt van een gezond eetpatroon en je het zélf bakt.

Koolhydraatarm brood zorgt voor voldoende voedingsvezels

Dankzij zelf gebakken koolhydraatarm brood krijg je niet alleen alle nodige voedingsstoffen maar zeker ook genoeg voedingsvezels naar binnen.

Je kunt de concentratie aan voedingsvezels in je koolhydraatarm brood nog verhogen door er  peulvruchten, onbewerkte noten, zaden en pitten, lijnzaad en zonnebloempitten aan toe te voegen.

Sojameel vervangt tarwemeel in koolhydraatarm brood

Tarwemeel is het basisingrediënt voor ons klassiek wit brood. Tarwemeel maakt onze witte broodsoorten rijk aan snelle koolhydraten (suikers) en wordt in koolhydraatarm brood gedeeltelijk vervangen door sojameel of amandelmeel.  Sojameel is koolhydraatarm maar des te rijker aan eiwitten.

Lees ook: Wat is koolhydraatarm en waar moet je daarbij allemaal op letten?

Koolhydraatarm brood en veel eiwitten doen ons makkelijker afvallen.

Ze zorgen voor de nodige spieropbouw en spieren verbruiken ook energie (calorieën), zelfs in rust. Het is dus belangrijk om je hoeveelheid spieren te behouden als je wilt afvalt. Ongezonde crash diëten breken je spieren af en dat is er de oorzaak van dat je met om het even welk crash dieet nooit afvalt.

Koolhydraatarm brood met minstens 30 procent minder koolhydraten

Volkoren of meergranenbrood bevat gemiddeld 15 gram koolhydraten. Dit brood bevat daarentegen minstens 30 procent minder koolhydraten, gemiddeld zo’n 7 gram.

Gezonde vetten en vezels

Door het toevoegen van bijvoorbeeld lijnzaad en zonnebloempitten stijgt het vetgehalte van dit brood lichtjes. Dat kan zeker geen kwaad, integendeel. Het betreft ook gezonde vetten. Je kunt ook de hoeveelheid voedingsvezels van je koolhydraatarm brood nog verhogen door er tarwe of haverzemelen aan toe te voegen.

Lees ook: Hoe koolhydraten beperken voor betere gezondheid en makkelijker afvallen?

Slanker met koolhydraatarm brood

Dit zelf gebakken brood is vooral bestemd voor diegenen die met een gevarieerd eetpatroon willen afvallen zonder daarom hun boterham bij het ontbijt te moeten missen. Brood met de juiste hoeveelheid gezonde koolhydraten helpt je meer vet verbranden en makkelijker afvallen. En zoals uit dit alles blijkt is dit zelf gebakken brood zelfs geschikt voor diabetici.

Recept voor zelf gebakken koolhydraatarm brood

Ingrediënten:

200 gram fijngemalen lijnzaad, 4 eieren, 60 gram amandel-of sojameel, 2 eetlepels bakpoeder, 25 gram zonnebloempitten, 25 gram lijnzaad en 25 gram tarwe- of haver zemelen, 50 milliliter water en een snuifje zeezout

Bereiding:

 • Je oven voorverwarmen op 200 graden.

 • Klop de eieren en het water in een schaal.

 • Meng het amandel- of sojameel met het bakpoeder, de lijnzaad en een theelepel zout in een aparte kom goed door elkaar.

 • Meng beiden door elkaar  en klop het met een garde.

 • Wanneer alles goed door elkaar geklopt is doe je alles in een broodvorm.

 • Bak het brood gedurende een twintigtal minuten.

 • Laat je zelf gebakken koolhydraatarm brood afkoelen en geniet ervan met mager broodbeleg zoals magere kaas (+20), kip-of kalkoenfilet.

Koolhydraatarm brood, wetenschappelijk bewezen tips en recepten vind je in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/22506//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen![/fusion_button]

15 gedachten over “Koolhydraten beperken voor betere gezondheid en makkelijker afvallen?”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.