Koolhydraatarm brood
Spread the love

Koolhydraatarm brood past in een gezond en koolhydraatarm voedingspatroon. Dat verbetert niet alleen je gezondheid. Het doet je ook makkelijker afvallen.

Koolhydraatarm is niet hetzelfde als koolhydraatvrij. Goede, trage koolhydraten zijn onmisbaar als bron van energie en gezondheid zonder overgewicht.

Snelle koolhydraten zoals suiker en zetmeel bezitten helemaal geen gezonde voedingsstoffen en brengen onze gezondheid niets bij.

Volg je een koolhydraatarm dieet en eet je toch graag regelmatig brood? Bak voortaan zelf je koolhydraatarm brood zonder toegevoegde suikers en ongezonde vetten. Zo kun je je dagelijkse hoeveelheid koolhydraten zelf beperken!

Dit zijn de beste voedingssupplementen in een koolhydraatarm eetpatroon:

Zo beperk je voortaan zelf je dagelijkse hoeveelheid koolhydraten.

Trage koolhydraten zijn onmisbaar als bron van energie. Probeer je zo gezond mogelijk te eten met weinig suikers en toegevoegde vetten?

Dan kun je snelle koolhydraten best missen. Die vinden we in steeds meer voedingsproducten terug. 

Maak kennis met de beste manier om af te vallen

Deze ongezonde snelle koolhydraten zijn in grote hoeveelheden aanwezig in vooral:

  • Alle soorten witbrood.
  • Geraffineerde witte deegwaren
  • Witte rijst
  • Aardappelen

Teveel of te weinig koolhydraten

Zaak is dus om de juiste koolhydraten in de juiste hoeveelheden te eten. Eet je te veel koolhydraten, dan krijg je op relatief korte tijd af te rekenen met een tekort aan hoogwaardige eiwitten en gezonde onverzadigde vetten.

We spreken van een te hoge concentratie aan koolhydraten als deze meer dan 70 procent van onze totale dagelijks calorie- inname uitmaken.

Wil je gezond en makkelijker je overgewicht verliezen? Eet dan minder voeding met snelle koolhydraten.

Koolhydraatarm brood helpt je dus makkelijker afvallen

Maar koolhydraatarme voeding betekent nog zoveel meer voor onze algehele gezondheid en welzijn. Een gezond eetpatroon met weinig koolhydraten zorgt voor een:

  • Gezond gewicht
  • Slanke lijn en een platte buik met weinig vet en meer spieren
  • Goede spijsvertering
  • Gezonde darmflora
  • Vlotte stoelgang
  • Meer stabiele bloedsuikerspiegel
  • Minder insuline in je bloed waardoor je meer vet verliest
  • Lang verzadigd gevoel: zo verdwijnt je trek in zoet, blijft je honger langer uit en eet je automatisch minder

Koolhydraatarm brood zorgt voor meer voedingsvezels

Dankzij zelf gebakken koolhydraatarm brood krijg je niet alleen alle nodige voedingsstoffen, maar vooral gezonde voedingsvezels naar binnen.

Je kunt de concentratie aan voedingsvezels in je koolhydraatarm brood nog verhogen door er peulvruchten, onbewerkte noten, zaden en pitten, lijnzaad en zonnebloempitten aan toe te voegen.

Maak kennis met de beste manier om af te vallen

Koolhydraatarm brood

Sojameel vervangt tarwemeel in koolhydraatarm brood

Tarwemeel is het basisingrediënt voor ons klassiek witbrood. Vervang dit in je koolhydraatarm brood door bijvoorbeeld sojameel en-of amandelmeel.

Sojameel is een belangrijke bron van hoogwaardige eiwitten. En eiwitten doen je makkelijker afvallen.

Ondersteun daarom je gezond eetpatroon met veel eiwitten met een voedingssupplement met hoogwaardige natuurlijke eiwitten.

Koolhydraatarm brood met en veel eiwitten

Magere eiwitten zorgen tegelijk voor de nodige spieropbouw. Meer en sterkere spieren helpen je meer vet verbranden en makkelijker afvallen.

Ze verbruiken namelijk ook energie (calorieën), zelfs in rust en terwijl je slaapt. Het is dus belangrijk om je hoeveelheid spieren te behouden als je makkelijker wilt afvallen.

Dat doe je met eiwitrijke voeding en met een dagelijks voedingssupplement met hoogwaardige eiwitten.

Ongezonde crash diëten doen het tegenovergestelde. Ze breken je spiermassa af en dat is er de oorzaak van dat je met om het even welk crash dieet nooit afvalt.

Gezond koolhydraatarm brood met minstens 30 procent minder koolhydraten

Volkoren of meergranenbrood bevat gemiddeld 15 gram koolhydraten. Ons koolhydraatarm brood bevat daarentegen 30 procent minder koolhydraten, gemiddeld zo’n 7 gram.

Gezonde vetten en vezels in ons koolhydraatarm brood

Door het toevoegen van bijvoorbeeld lijnzaad en zonnebloempitten stijgt het vetgehalte van dit brood lichtjes.

Maar deze gezonde vetten zoals omega-3 vetzuren zijn onmisbaar als bron van energie en van gezonde voedingsstoffen.

Ze doen ons ook meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen. 

Maak kennis met de beste manier om af te vallen

Slanker met koolhydraatarm brood

Ons zelf gebakken koolhydraatarm brood is vooral bestemd voor diegenen die met een gevarieerd eetpatroon willen afvallen zonder daarom hun dagelijkse boterham te moeten missen.

En zoals uit dit alles blijkt, is dit zelf gebakken brood zelfs geschikt voor diabetici.

Recept voor zelf gebakken koolhydraatarm brood

Ingrediënten: 200 gram fijngemalen lijnzaad, 4 eieren, 60 gram amandel- of sojameel, 2 eetlepels bakpoeder, 25 gram zonnebloempitten, 25 gram lijnzaad en 25 gram tarwe- of haver zemelen, 50 milliliter water en een snuifje zeezout

Bereiding

  • Je oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Klop de eieren en het water in een schaal.
  • Meng het amandel- of sojameel met het bakpoeder, het lijnzaad en een theelepel zout in een aparte kom goed door elkaar.
  • Meng beiden door elkaar en klop het met een garde.
  • Wanneer alles goed door elkaar geklopt is, doe je alles in een broodvorm.
  • Bak het brood gedurende een twintigtal minuten.
  • Laat je zelf gebakken koolhydraatarm brood afkoelen en geniet ervan met mager broodbeleg zoals magere kaas (+20), kip- of kalkoenfilet.

Maak kennis met de beste manier om af te vallen

Bak je je koolhydraatarm brood ook zelf? Hoe zit jouw recept er uit?

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

15 thoughts on “Koolhydraatarm brood zelf bakken voor betere gezondheid + Recept”
  1. Mijn brood ziet er uit zoals ik het in de vorm gedaan heb, enkel nu met een bikkelharde korst.
    Gist mss.?

    1. Dag Nancy,

      Bedankt voor je bericht.

      Dit koolhydraatarm brood kun je in de koelkast maximaal vier dagen bewaren.

      In je diepvriezer tot een maand.

      Gezonde groetjes,

      Francois,
      Leefnugezonder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole