Hoeveel eiwitten eten
Spread the love

INHOUDSOPGAVE

Hoeveel eiwitten eten om onze gezondheid te verbeteren, meer opgeslagen vet te verbranden en gemakkelijker af te vallen? Het antwoord op deze veel gestelde vraag is belangrijk om te weten wat we moeten eten om op een gezonde manier je streefgewicht te bereiken en te behouden. Iedereen die iets aan zijn overgewicht wilt doen weet hoe belangrijk het is om de juiste hoeveelheden eiwitten te eten. Maar met alleen eiwitrijke voeding val je nooit  af.

Hoeveel eiwitten eten om verantwoord af te vallen?

In ongezonde crash diëten eet je alleen eiwitten en dus geen gezonde vetten en trage koolhydraten. Dat is er dan ook de oorzaak van dat je met een crash dieet nooit je gezond gewicht bereikt.

Crash diëten beloven je een spectaculair gewichtsverlies in een opvallend korte tijd maar daar komt nooit iets van in huis. De eerste dagen van zo’n dieet verlies je uitsluitend vocht en geen vet. Crash diëten zijn zo extreem dat je ze moeilijk lang kunt volhouden. En eens ermee gestopt vliegen de kilo’s er vlugger aan dan je ze met het dieet verloor. Het blijft echter belangrijk om te weten hoeveel eiwitten je dagelijks moet eten in een gevarieerd voedingspatroon om je overgewicht te verliezen zonder het gevreesde jojo effect.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Lees meer: Koolhydraten die je meer zou moeten eten om makkelijk af te vallen

Hoeveel eiwitten eten om gezond te blijven?

Eiwitten zijn niet alleen belangrijk om gemakkelijker af te vallen maar ook om je gezondheid te verbeteren. Als je onvoldoende eiwitten inneemt gaat je gezondheid eronder lijden.

Omdat eiwitten voor meer spieren zorgen zullen ze je ook gemakkelijker en dus sneller laten afvallen. 

Spieren zijn ook onmisbaar in ons vetverbrandingsproces. Ze verbruiken energie (calorieën) en helpen je zo meer vet te verbranden. Ook als je rust. Al slapend afvallen is dus perfect mogelijk als je maar voldoende eiwitten eet.

Hoeveel eiwitten eten?

Hoeveel eiwitten  eten hangt uiteindelijk van vele factoren af. De hoeveelheid verschilt van persoon tot persoon.

Hoeveel eiwitten eten hangt vooral af van je:

 • Leeftijd

 • Geslacht

 • Spiermassa

 • De duur en de intensiteit van je dagelijkse inspanningen lichamelijke inspanningen,

 • Je gezondheidstoestand.

De meesten van ons eten nog altijd te weinig eiwitten. Dat is niet alleen schadelijk voor hun gezondheid. Een gebrek aan eiwitten maakt afvallen moeilijk en uiteindelijk zelfs onmogelijk. Maar hoeveel eiwitten eten per dag is nodig voor een goede gezondheid en lichaamsgewicht?

Lees meer: Koolhydraatrijke voeding voor meer energie en makkelijker afvallen + dagmenu’s

Hoeveel eiwitten eten voor voldoende bouwstenen van je lichaam?

Eiwitten, ook bekend als proteïnen, zijn de belangrijkste bouwstenen van je lichaam. Ze zijn onmisbaar bij de aanmaak van spieren, pezen, organen en voor de vernieuwing van onze huid. Eiwitten zijn ook betrokken bij de aanmaak van:

 • Hormonen

 • Enzymen

 • Moleculen

Hoeveel eiwitten eten: Aminozuren

Enkele van deze aminozuren maakt je lichaam zelf aan. Anderen kunnen we onmogelijk zelf aanmaken. Je moet ze dus uit  je dagelijkse voeding halen.  Dat zijn dan de essentiële aminozuren. Niet alleen de hoeveelheid is belangrijk. Dat is zeker zo met de kwaliteit van de aminozuren.

Dierlijke en plantaardige aminozuren 

Er bestaat namelijk een groot verschil tussen deze essentiële aminozuren van dierlijke en van plantaardige oorsprong. Als je regelmatig wit vlees zoals kip en kalkoen, vette vis (wilde zalm, paling, tonijn, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, haring en ansjovis) en eieren eet krijg je al heel wat hoogwaardige eiwitten naar binnen.

Lees ook: Gezond vetpercentage bereiken, hoe doen we dat?

Hoeveel eiwitten eten: ook uit plantaardige voeding zoals uit:

 • Verse groenten en vooral alle groene bladgroenten

 • Peulvruchten: zoals erwten, bonen, groentekiemen, kapucijner, linzen en kikkererwten

 • Fruit: alle soorten bessen maar vooral blauwe bessen, avocado, bananen, mango, aardbeien en frambozen

 • Noten: en vooral walnoten, pistachenoten, cashewnoten en amandelen

 • Brood: vooral alle soorten volkorenbrood, volkoren crackers, zelf gemaakte volkoren ontbijtgranen en muesli, meergranen brood

 • Granen en graanproducten: zoals alle soorten volkoren brood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst

 • Soja en sojaproducten: waaronder vooral tofu en tem

Hoeveel eiwitten eten: maar ook voldoende gezonde vetten en koolhydraten 

Ondertussen heb je geleerd dat je met het uitsluitend eten van eiwitten nooit zult afvallen. Om op een gezonde manier je gewicht te verliezen zonder jojo effect is er meer nodig dan eiwitten alleen.

Lees ook:  Zijn eiwitrepen gezond en doen ze ons ook makkelijk afvallen?

Natuurlijk eetpatroon

Afvallen doe je niet met een dieet maar met een gevarieerd en natuurlijk voedingspatroon dat naast veel eiwitten ook voldoende gezonde vetten en trage koolhydraten bevat Diëtisten raden aan om minstens 30 procent van je dagelijkse energie inname uit eiwitten te halen. Daardoor verbrand je dagelijks 100 calorieën meer dan wanneer je minder eiwitten eet. Dagelijks voldoende eiwitten eten:

 • Vergroot je verzadigingsgevoel

 • Stelt je honger langer eet waardoor je automatisch minder eet

 • Vermindert je trek in zoete en ongezonde tussendoortjes

 • Helpt je meer spieren kweken en die zijn belangrijk als je meer vet wilt verbranden en gemakkelijker afvallen

 • Om meer vet te verbranden en makkelijker af te vallen haal je minstens 30 procent van je totale calorieën uit eiwitten.

Hoeveel eiwitten eten bereken je door je dagelijkse calorie inname te vermenigvuldigen met de factor  0,075.

Lees ook:  Recepten met weinig koolhydraten voor betere gezondheid en makkelijker afvallen

Hoeveel eiwitten eten: Je hebt nood aan meer eiwitten als je:

 • Dagelijks voldoende beweegt , sport en aan  krachttraining doet

 • Hoe ouder je bent hoe meer eiwitten je nodig hebt om je spierafbraak te stoppen

 • Als je herstelt van blessures of verwondingen

 • Zwangere vrouwen

 • Baby’s

 • Opgroeiende kinderen

 • Vegetariërs en veganisten

 • Kracht- en duursporters

In een gezond en natuurlijke voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar) eet je altijd de gezondste eiwitten in de juiste hoeveelheden.

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole