Noten zijn rijk aan alle mogelijke gezonde voedingsstoffen. Ze bevatten echter ook relatief veel vet en calorieën. zijn Tegenover dit alles staat dat noten relatief veel vet en calorieën bevatten, de belangrijkste oorzaken van overgewicht en ongezond buikvet. Helpen noten je dan toch gezond afvallen, of niet?
Spread the love

Noten gezond? Daar twijfelt wellicht niemand nog aan. Noten zijn immers een belangrijke bron van alle mogelijke gezonde voedingsstoffen, onmisbaar om dag in dag uit goed te functioneren.


Ze zijn bovendien rijk aan eiwitten en voedingsvezels. Deze laatsten verlengen je verzadigingsgevoel, en stellen je honger langer uit. Je zal dus automatisch minder eten, meer vet verbranden, en… afslanken. Of toch niet?

Tegenover dit alles staat dat noten relatief veel vet en calorieën bevatten. Dat zijn uitgerekend de belangrijkste oorzaken van overgewicht en zelfs van ongezond buikvet.

Wegen de gezondheidsvoordelen van noten op tegen deze belangrijke nadelen. Kortom, in beperkte mate noten eten mag dan al heel wat gezondheidsvoordelen opleveren, maar doen noten je ook afvallen?

In noten vind je dus niet alleen hoge concentraties gezonde voedingsstoffen, maar even goed relatief veel vet en calorieën. Toch passen ze in ieder gezond eetpatroon. Diëtisten en voedingscoaches zijn daarover eensgezind. Dat zorgt voor verwarring bij de velen die eindelijk iets aan hun overgewicht willen doen.

Helpen noten je verantwoord en gezond afslanken, of toch niet?

Er zijn heel wat soorten noten, en allen hebben ze een hoge dosis gezonde voedingsstoffen aan boord. Dat gaat in de eerste plaats om vitaminen, mineralen, en sterke antioxidanten, maar even goed om hoogwaardige eiwitten en voedingsvezels.

Noten gezond met vele gezonde voedingsstoffen

Noten gezond? Ze zijn alleszins een belangrijke bron van allerlei gezonde voedingsstoffen. In deze droge vruchten vind je vooral veel hoogwaardige eiwitten; maar ook ijzer, vitamine B, en E. Dat zorgt voor een gunstig effect op onze gezondheid.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Noten zijn gezond helpen je afvallen. Maar eet nooit méér dan een handjevol noten per dag
Noten zijn gezond helpen je afvallen. Maar eet nooit méér dan een handjevol noten per dag

Daar tegenover staat echter dat noten relatief rijk zijn aan vetten en calorieën. Een noot bestaat voor méér dan de helft uit vet.

Dat is voor diegenen die zo vlug mogelijk van hun overgewicht verlost willen geraken, meteen voldoende om noten van hun dagelijks menu te schrappen.

We moeten daarbij echter het onderscheid maken tussen verzadigde vetten, transvetten en onverzadigde vetten.

Ongezonde vetten horen inderdaad niet thuis in een gezond eetpatroon om meer vet te verbranden en af te slanken. Verzadigde vetten en transvetten zijn de belangrijkste oorzaak van… overgewicht; maar ook van aderverkalking, levensbedreigende hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, een verstoord cholesterolgehalte en diabetes.

De vetten in noten, zijn vooral onverzadigde  en dus gezonde vetten. Die heeft ons lichaam nodig als bron voor zijn onmisbare energie. Energie verbruikt calorieën, waardoor je lichaam extra vet verbrandt en je dus zal afvallen.

  • De gezondste noten: zijn ongetwijfeld walnoten, amandelen en hazelnoten. Walnoten bevatten de hoogste concentratie aan gezonde vetten, maar zijn rijk aan calorieën.

Noten gezond met veel vitaminen en mineralen

Naast vetten en calorieën, zijn noten een belangrijke bron van vitaminen en mineralen. In noten vind je naast vitamine B en E ook veel ijzer. Daardoor zijn noten ook gezonde vleesvervangers.

Verder stimuleren ze je metabolisme of stofwisseling, waardoor je meer vet zal verbranden en afvallen.

Zij die de oplossing van hun overgewicht in een of ander dieet zoeken, kampen na een relatief korte tijd meestal met een ernstig tekort aan gezonde voedingsstoffen.

Dat kan voor vervelende nevenwerking zorgen. Je kunt deze tekorten helpen aanvullen, door het dagelijks eten van een handjevol noten. Variëren is ook hier erg belangrijk.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Noten bevatten alle onmisbare voedingsstoffen, vezels en gezonde vetten, passen in ieder gezond eetpatroon. Ook als je wilt afvallen
Noten gezond, want ze bevatten alle onmisbare voedingsstoffen, vezels en gezonde vetten, passen in ieder gezond eetpatroon. Ook als je wilt afvallen

Noten verkleinen tevens je risico op aderverkalking en levensbedreigende hart- en vaatziekten aanzienlijk.

Recent wetenschappelijk onderzoek wees tevens uit dat diegenen die dagelijks zo’n handjevol noten eten hun risico op vroegtijdig overlijden binnen een tijdspanne van dertig jaar met ruim twintig procent zien dalen.

Zijn dat nog niet voldoende redenen om je eetgewoonten aan te passen, en meer noten te eten?

Noten gezond, en doen ook gezond afvallen

Noten zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten en voedingsvezels. Deze verlengen je verzadigingsgevoel en stellen je honger langer uit. Zo verlies je meer vet en val je automatisch af.

Naast eiwitten en voedingsvezels, vind je in noten gezonde vetten en uitsluitend gezonde, trage koolhydraten. Deze houden je bloedsuikerspiegel constant en blijft je hongergevoel langer uit.

Eet noten als gezond tussendoortje. Geef daarbij steeds de voorkeur aan ongezouten, ongebrande en niet geroosterde noten. Eet noten met mate, nooit meer dan een handjevol.

Noten gezond: Conclusie

Noten gezond? Ze hebben niet alleen een positieve invloed op je gezondheid, maar even goed op je overgewicht. Noten zijn geen wondermiddel, maar passen wel in ieder gezond eetpatroon. Ze helpen je meer vet te verbranden, met een platte buik en een gezond streefgewicht als eindresultaat.

Zoek je gevarieerde en gezonde recepten met hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten? Die vind je HIER

Gezond afslanken doe je best met het beste eiwit dieet van zowel 2014 als 2015. Lezers van Leefnugezonder genieten van een korting van 60% op al deze gezonde recepten, uitsluitend samengesteld met hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten! 

 leefnugezondervitadisbuttonGROOT(1)

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole