5 kilo afvallen: Kan dit in één week met de Afslank Receptenbijbel?

Spread the love

5 kilo afvallen in slechts één week. Dat is wat de Afslank Receptenbijbel van dokter Oscar Holm ons belooft, maar is dat wel mogelijk op een gezonde manier? Afvallen kan alleen op een gezonde manier maar moet ook leuk blijven. Dus zonder honger lijden of constant calorieën tellen. Dat doen we alleen in een gezond en natuurlijk eet- en leefpatroon met veel eiwitten. Maar niet alleen met eiwitten. Daar zijn ook voldoende gezonde vetten en koolhydraten voor nodig. En naast gezond eten moet je ook genoeg bewegen.

Leef nu gezonder onderzocht wat de Afslank Receptenbijbel van dokter Oscar Help voor jou écht kan betekenen.

 

Haast dagelijks worden we overrompeld door nieuwe diëten, het ene al wat gezonder en doeltreffender dan het andere. Maar allemaal stellen ze je spectaculaire resultaten in een erg korte tijd in het vooruitzicht.

Voor al diegenen die eindelijk iets aan hun overgewicht willen doen, wordt het er dus zeker niet gemakkelijker op om het voor hem of haar meest geschikte dieet te vinden. 

Overigens, is een dieet wel de meest aangewezen weg richting je gezond streefgewicht? En hoe herken je een goed dieet uit een slecht dieetDat wordt je nu gemakkelijker gemaakt met de Afslank Receptenbijbel van Richard Ridder.

Deze voedingscoach stelt 5 kilo afvallen in 1 week in het vooruitzicht, maar is dat wel haalbaar? Kortom, wat kan deze Afslank Receptenbijbel voor jouw overgewicht betekenen?

De meerderheid van de vele diëten brengen lang niet altijd de oplossing voor ons gewichtsprobleem, integendeel. Vooral dan de crash diëten stellen weinig of niet voor.

Als gevolg van het extreem terugschroeven van het aantal calorieën, kun je dergelijke crash diëten nooit lang volhouden. Alle moeite is dan tevergeefs. Eens in je oude, meestal ongezonde eetgewoonten hervallen, vliegen de kilo’s er veel vlugger aan dan je ze met het crash dieet verloor. Op die manier weeg je vlug meer dan bij de start van je dieet.

5 kilo afvallen in 1 week met een gezond eetpatroon

Als je op een verantwoorde en gezonde manier iets aan je overgewicht wilt doen, kies dan voor een gezond eetpatroon.  Kies voor gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding, in combinatie met voldoende lichaamsbeweging. Met een gezonde en gevarieerde voeding krijg je alle gezonde voedingsstoffen naar binnen die je nodig hebt op dagelijks te functioneren zoals het hoort.

Zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Een gezond eetpatroon zorgt voor vele voordelen. Na een korte aanpassingsperiode van gemiddeld een tweetal weken, kun je het levenslang volhouden. Je valt langzamer af, maar de kilo’s die je kwijt speelt blijven definitief weg.

Gezondheid en gezond afvallen hangen niet alleen af van wat je eet. Voldoende lichaamsbeweging is daarvoor minstens even belangrijk. Meer bewegen stimuleert je spijsvertering. Gezond eten en meer bewegen doet je meer vet verbranden en afvallen.

5 kilo afvallen in 1 week: tijdelijk gewichtsverlies?

Er bestaan weinig of geen diëten waarmee je je overgewicht definitief kwijt speelt. Met de meeste diëten heb je de keuze tussen het extreem beperken van je dagelijkse calorie- inname, of een eenzijdig eetpatroon met bijvoorbeeld vervangmaaltijden of shakes.

Geen van beiden hou je nooit lang vol. Je geraakt pas je overgewicht definitief kwijt door je eetgewoonten en je levensstijl aan te passen. Gezond afslanken is zeker geen kwestie van constant honger lijden of calorieën tellen. Afvallen moet aangenaam blijven. Je moet kunnen blijven genieten van wat je graag eet.

In een gezond eetpatroon om meer vet te verbranden en af te vallen zonder jojo effect; staan verse groenten en fruit, volkorenproducten, mager vlees, vette vis en magere zuivelproducten centraal. En dat vormt nu precies de basis van de Afslank Receptenbijbel van Richard Ridder.

5 kilo afvallen in 1 week: Gezond eten en voldoende bewegen

De Afslank Receptenbijbel is niet het zoveelste receptenboek. Met de receptenbijbel moet je niet diëten, honger lijden of calorieën tellen. Je kiest wél voor gezonde voeding, gezond eten en aangepast bewegen.

Dat gaat uiteraard niet zonder inspanningen. Je verbrandt meer vet en verliest sneller je overgewicht door een intensieve intervaltraining, een combinatie van duur- en krachttraining.

Je wisselt dan bijvoorbeeld een tweetal minuten hardlopen af met één minuut wandelen. Je verbetert zo niet alleen je gezondheid en lichaamsconditie, maar je zal tegelijk je vetverbrandingsproces stimuleren. En afvallen is vooral meer vet verbranden.

5 kilo afvallen in 1 week met een gezond eetschema

Met de Afslank Receptenbijbel kies je in de eerste plaats voor een gezond eetschema. Een dieet is pas succesvol als zijn eetschema zo dicht mogelijk je persoonlijk eetschema benadert. Met zijn receptenbijbel legt Ridder de nadruk op voeding rijk aan hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten.

Ook dat staat in contrast met de meeste diëten die koolhydraatarme voeding aanbevelen. Voeding met weinig of geen koolhydraten doet je slechts tijdelijk afvallen. Op langere termijn heeft het een averechts effect en zullen de kilo’s er zo weer aanvliegen. Met de Afslank Receptenbijbel eet je uitsluitend fruit als ontbijt.

Kies bij voorkeur voor rood fruit zoals aardbeien, kersen, allerlei bessen en bramen. Eet zoveel fruit als je wilt. Daarna wacht je met eten tot ’s avonds. Je drinkt zoveel mogelijk water, maximaal vier liter en minstens een anderhalve liter per dag. Koffie drinken mag, maar maximaal drie tassen.

5 kilo afvallen in 1 week: Aanbevolen voeding in de Afslank Receptenbijbel:

  • Havermout: gecombineerd met water of sojamelk
  • Donkere chocolade: met minimaal 85 procent chocolade, maar nooit meer dan twintig gram per dag
  • Volkorenbrood 

Met de Afslank Receptenbijbel geniet je maximale vrijheid in het zelf samenstellen van je menu. Alle mogelijke ingrediënten worden duidelijk beschreven. De gebruikte producten mag je zelf kiezen. Gaat je voorkeur naar bijvoorbeeld zilvervliesrijst? Dat mag! Kies je voor volkorenpasta? Dat is even goed!

Tot 5 kilo afvallen in 1 week

Als je de aanbevelingen uit het Afslank Receptenbijbel strikt opvolgt, val je gemiddeld tot 3 kilo af in 1 week. 5 kilo afvallen in 1 week is zelfs geen uitzondering. Hoeveel en hoe snel je afvalt is echter niet het belangrijkste.

De kilo’s die je met de Afslank Receptenbijbel kwijt speelt blijven definitief weg, en daar doe je het tenslotte toch voor?