Ananas is gezond, daar twijfelt niemand nog aan. Maar mag men ananas onbeperkt eten, en wat als je iets aan je overgewicht wilt doen?

Niet alleen groenten, maar even goed vers fruit past in ieder gezond eetpatroon. Fruit barst immers van alle onmisbare en gezonde voedingsstoffen.  Ook hier is variatie belangrijk.

Laat je daarbij leiden door de kleuren van fruit. Eet je regelmatig alle kleuren fruit? Dan ben je goed bezig, en krijg je al het nodige binnen om gezond te functioneren. 

Ananas is zo’n soort fruit.  Het is zonder twijfel één van de meest gezonde soorten fruit, en is daar bovenop caloriearm.

Ananas is gezond, maar doet het ons ook verantwoord afvallen?

Het past niet alleen in ieder gezond eetpatroon. Je kan het ook op ontelbare manieren eten. Zo uit het vuistje; of in ontelbare, gezonde gerechten. Maar doet het gezond afvallen?

Ananas is alvast opvallend rijk aan alle onmisbare en gezonde voedingsstoffen waaronder vooral:

 • Vitaminen: in ananas vind je vooral vitamine A, B1, B6, B11 of foliumzuur, vitamine C, en D
 • Mineralen: uiteraard heeft het ook hoge concentraties mineralen aan boord. Dat is vooral het geval met koper, mangaan, fosfor, magnesium, kalium, jodium en zink
 • Sterke antioxidanten: deze beschermen je tegen de vrije radicalen. Deze dringen je lichaam binnen en vergroten niet alleen je risico op tal van aandoeningen. Ze versnellen tegelijk je natuurlijk verouderingsproces
 • Voedingsvezels: het is tevens een belangrijke leveranciers van voedingsvezels. Die zorgen in de eerste plaats voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Daar bovenop verlengen ze je verzadigingsgevoel. Daardoor verkleint je trek in zoete, calorierijke en dus ongezonde tussendoortjes aanzienlijk. Als gevolg van een langer verzadigingsgevoel, eet je automatisch minder, verbrand je meer vet en verlies je overgewicht
JA! ik wil meer gezonde voedingstips en recepten om mijn gezondheid te verbeteren en makkelijker mijn overgewicht te verliezen!

De gezondheidsvoordelen van ananas 

Door al deze gezonde ingrediënten zorgt dit verfrissende fruit voor heel wat gezondheidsvoordelen:

 • Het versterkt je immuunsysteem en zorgt voor meer weerstand: ananas zit boordevol vitamine C. Dat versterkt je immuunsysteem, en vergroot je natuurlijke weerstand. Daardoor is het efficiënt tegen verkoudheden en griep en tegen infecties van de luchtwegen zoals bronchitis
 • Het werkt ontstekingsremmend:  ananas bevat bromeline,  een belangrijk enzym dat ontstekingsremmend werkt. Zo is het efficiënt tegen reuma, artritis en artrose, maar helpt ook bij spataderen, verstuiking en verrekkingen. Dit populaire fruit werkt ook pijnstillend
 • Ananas helpt tegen osteoporose: het is een belangrijke bron van mangaan, een mineraal dat zorgt voor sterke botten en kraakbeen, waardoor het sterk wordt aangeraden bij osteoporose
 • Goede spijsvertering: het is rijk aan voedingsvezels waardoor zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Op die manier wordt je lichaam tijdig gezuiverd van alle mogelijke giftige afvalstoffen. Deze zijn het resultaat van onze ongezonde voeding, van de vele processen die constant in ons lichaam plaatsvinden, en van de milieuverontreiniging
 • Constante bloedsuikerspiegel: nog door de aanwezigheid van een hoge concentratie aan voedingsvezels brengt ananas je cholesterolgehalte in evenwicht en zorgt tevens voor een constante bloedsuikerspiegel. Daardoor is dit lekkere fruit ook uiterst geschikt voor diabetici.

Gezond afvallen met ananas?

Ananas past bovendien niet alleen in ieder gezond eetpatroon, gezond afvallen met ananas is perfect mogelijk.Dat kan met het gelijknamige dieet, in de eerste plaats bestemd voor diegenen die snel nog enkele overtollige kilo’s overgewicht kwijt willen.

Bijvoorbeeld in  het vooruitzicht van hun vakantie of van een feestelijke gebeurtenis zoals een huwelijk.

JA! ik wil meer gezonde voedingstips en recepten voor een betere gezondheid en om makkelijker mijn overgewicht te verliezen!

 Ananas bevat het enzym bromeline.

Deze stof helpt je meer vet te verbranden.

Met het ananasdieet is 5 kilo afvallen in 4 dagen perfect mogelijk.

Het heeft op dat vlak dus veel gelijkenis met één van de vele crash diëten. Het is dus zeker niet geschikt om lang vol te houden, maximaal vier dagen.

In deze periode verlies je hoofdzakelijk vocht.

Het spectaculaire gewichtsverlies is dan ook slechts tijdelijk.

Het ananas dieet

In dit dieet eet en drink je vier dagen haast uitsluitend verse ananas en vers ananassap. Vers bevat geen vetten en eiwitten.

Twee ananassen per dag zijn goed voor 1000 calorieën.

De principes van dit dieet

 • Je eet iedere vier uur op vaste tijdstippen
 • Je ontbijt na acht uur ‘s morgens
 • Na 20 uur eet je niets meer, en dit tot ‘s morgens 8 uur
 • Je mag je ananassalade aanvullen met bijvoorbeeld 150 gram veldsla, gezonde olie, en maximaal twee sneetje volkorenbrood

Verse ananas past perfect in een zelf gemaakte gezonde smoothie

Na vier dagen stop je met het ananas dieet en eet je bij voorkeur gezond met voeding rijk aan eiwitten, onverzadigde vetten en trage koolhydraten.

Als de verloren kilo’s er weer zijn aangekomen, mag je het ananas dieet nog eens gedurende maximaal vier dagen herhalen.

Kies voor een gezond eetpatroon

Ananas is super gezond, maar als dieet erg eenzijdig. De resultaten zijn ook slechts tijdelijk. In plaats van tot 5 kilo in 4 dagen af te vallen, kun je beter voor een gezond eetpatroon kiezen. Na een korte aanpassingsperiode kun je dat gemakkelijk levenslang volhouden. Het gewichtsverlies is dus definitief, waardoor je gemakkelijk je gezond streefgewicht behoudt.

Wil je gezondheid verbeteren en makkelijker afvallen doe je alleen in een gezond eetpatroon met uitsluitend natuurlijke voeding.

Dan is het Simpel Slank Programma een uitstekende leidraad voor een strakke, gespierde en platte buik zonder overgewicht.

Simpel SlankHet Simpel Slank programma bestaat uit:

 • Het Simpel Slank e-boek
  Balanceer in 5 simpele stappen je hormonen en val gemiddeld 2 kilo af per week. Door stap 4 toe te passen verbrand je direct onderhuids vet en ongezond buikvet
 • Het Simpel Slank kookboek
  Het boek bevat 3 uitgebreide weekmenu’s en meer dan 70 recepten en gezonde snacks. Geschikt voor iedereen die 5, 12 of meer dan 20 kilo wilt afvallen. Eet 3 dagen volgens het kookboek en (vr)eetbuien behoren tot de verleden tijd
 • Online Afslankhulp
  Als je Simpel Slank hebt besteld, staan wij klaar voor al je vragen! Zo ben je ervan verzekerd dat je het Simpel Slank programma foutloos volgt en val je gegarandeerd af.