Natuurlijk eten is gezond
Spread the love

Natuurlijk eten is gezond, daar twijfelt niemand aan. Toch eten we nog veel te weinig natuurlijke voeding. Velen denken dat natuurlijk eten duur is. Maar dat moet zeker niet zo zijn. Als je goed uit je ogen kijkt en met onze tips rekening houdt, is natuurlijk eten zelfs goedkoper dan ongezonde voeding.

Hoe eet je natuurlijk en gezond en toch niet duurder dan ongezonde voeding?

Gezond eten is gezond, maar velen zien er tegen op omdat ze het moeilijk hebben om rond te komen. Dat is een misverstand want natuurlijk eten moet niet duur zijn, integendeel. Gezonde voeding is vaak goedkoper.

Besloot je ook om gezonder te leven en iets aan je overgewicht te doen. Dat kan alleen door gezond en natuurlijk te eten en voldoende te bewegen. Zo verklein je ook je risico op aderverkalking, hart- en vaatziekten, een onevenwichtig cholesterolgehalte, verstoorde hormonen, een hoge bloeddruk en zelfs diabetes.

Natuurlijk eten is gezond en goedkoper met een goede voorbereiding

Natuurlijk eten is gezond Een goede voorbereiding is nodig als je natuurlijk en gezond wilt eten. Voor je boodschappen doet kijk je eerst je voorraad na en noteer je wat je dringend nodig hebt. Doe je boodschappen met een boodschappenlijst en stel een weekmenu op. Zo ga je minder vaak naar de supermarkt en breng je minder zaken mee die je uiteindelijk toch niet nodig hebt. Hou met het opstellen van je boodschappenlijst zeker rekening met de dag- en weekaanbiedingen. Die vind je makkelijk in de vele folders die je in de bus krijgt zoals in de Albert Heijn folder

Natuurlijk eten is gezond en goedkoper, maar vaak staat ongezonde voeding in aanbieding

Kijk uit, want aanbiedingen gaan vaak over ongezonde producten zoals snoep, koekjes, gebak en chips. Natuurlijk eten is gezond en verse groenten en fruit, verse kruiden, onbewerkte noten, zaden en pitten staan geregeld in de aanbieding.

Pas je boodschappenlijst daaraan aan. Heb je bijvoorbeeld bloemkool en spinazie op je lijst en staan tomaten en broccoli in aanbieding? Geen probleem, pas je daaraan aan.

Staan er voedingsproducten in aanbieding die lang houdbaar zijn zoals zilvervliesrijst, volkoren deegwaren, groenten in blik of diepvriesgroenten?

Sla er dan een voorraadje van op, maar uiteraard niet teveel. Het zou maar al te gek zijn om je weekbudget daaraan te spenderen.

Natuurlijk eten is gezond en goedkoper met verse seizoensgroenten en fruit

Geef zoveel mogelijk de voorkeur aan verse seizoensgroenten en fruit. Die zijn niet alleen smaakvoller en gezonder maar ook voordelig.

Diepvriesgroenten, groenten uit blik of gewassen en gesneden groenten zijn duurder en bevatten minder gezonde voedingsstoffen dan verse groenten.

Gezonde vleesvervangers

Natuurlijk eten is gezond Vers vlees en verse vis nemen de grootste hap uit ons voedingsbudget.

Kies daarom regelmatig voor gezonde en goedkope alternatieven. Vervang vlees af en toe door peulvruchten dat zijn uitstekende vleesvervangers en veel goedkoper zijn goedkoper.

Eet wekelijks minstens tweemaal verse en vooral vette vis. Diepvriesvis of vis uit blik zoals tonijn en sardienen zijn een gezonde en goedkope keuze.

Natuurlijk eten is gezond en goedkoper met deze gezonde voedingsproducten

Als je wekelijks alle aanbiedingen naast elkaar legt en vergelijkt, kun je meer op je huishoudbudget besparen dan je denkt.

Goedkoop is daarom zeker niet minderwaardig of ongezond. Goedkoop en toch natuurlijk en gezond eten doe je met:

Verse seizoensgroenten en fruit

Verse seizoensgroenten en fruit zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Ze zijn daarom niet alleen veel gezonder, maar ook goedkoper dan diepvriesgroenten en fruit. Koop dus zoveel mogelijk seizoensgebonden.

Natuurlijk eten is gezond

Diepvriesgroenten en fruit

Groenten en fruit vormen de basis van ieder gezond voedingspatroon, zeker als je iets aan je overgewicht wilt doen.

Diepvriesgroenten en fruit staan vaak in de aanbieding en zijn op het vlak van gezondheid vergelijkbaar met vers.

Geef echter altijd de voorkeur aan vers en koop alleen diepvriesgroenten en fruit als ze in aanbieding staan of als het seizoen van een bepaalde groente of fruit voorbij is en ze zo nodig op je bord wilt.

Kies diepvriesgroenten zonder toevoegingen. Laat bijvoorbeeld spinazie met room liggen en kies de natuurlijke vorm.

Natuurlijk eten is gezond en goedkoop met eieren

Eieren zijn puur natuur, gezond en goedkoop. Zelfs zo gezond dat je volgens diëtisten dagelijks mag eten, best bij je ontbijt. Eieren zorgen voor vele gezondheidsvoordelen zoals:

  • Veel hoogwaardige eiwitten: die zijn nodig als je makkelijker wilt afvallen. Ze vergroten je spiermassa en dat is nodig om meer opgeslagen vet te verbranden en makkelijker gewicht te verliezen. Spieren verbruiken ook energie, zelfs in rust en terwijl je slaapt.
  • Zijn rijk aan gezonde vetten: dat zijn onverzadigde vetten en visvetzuren, vooral omega 3. Gezonde vetten zijn een bron ven energie en doen je meer vet verbranden
  • Choline: is een stof die als voeding dient voor onze hersenen
  • Eieren versterken ons immuunsysteem en verhogen ons natuurlijke weerstand: Dat hebben we te danken aan hun grote hoeveelheid gezonde bestanddelen.

Natuurlijk eten is gezond en goedkoop met havermout

Havermout is uitstekend als ontbijt. Het is eiwitrijk waardoor je snel en lang voldaan bent. Je hebt minder snel weer honger en eet dus automatisch minder.

Havermout zorgt tegelijk voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Je kunt havermout bijvoorbeeld ook toevoegen aan natuuryoghurt en kwark zonder toevoegingen of aan je zelf gemaakte smoothie.

Natuurlijk eten is gezond en goedkoop met kip en kalkoen

Natuurlijk eten is gezond Natuurlijk en gezond eten is veel meer dan verse groenten en fruit. Wit en mager vlees met veel eiwitten zoals kip en kalkoen horen even goed in het rijtje van gezonde voeding thuis.

Daarnaast barsten beiden van de hoogwaardige eiwitten. Die verbeteren niet alleen je gezondheid, maar doen je ook makkelijker afvallen.

Natuurlijk eten is gezond en goedkoop met pompoenpitten

Pompoenpitten zijn een belangrijke bron van vitaminen, mineralen, vooral ijzer, en eiwitten en ijzer. Je eet ze zo uit het vuistje of voegt ze toe aan je zelf gemaakte groentesalades, aan natuuryoghurt of kwark en aan je zelf gemaakte smoothies.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole