De juiste dranken drinken
Spread the love

De juiste dranken drinken helpt ons even goed meer vet verbranden en makkelijker afvallen dan gezond eten. Makkelijker afvallen doen we alleen in een gezond eet- en leefpatroon met veel verse groenten, fruit en met onbewerkte noten, zaden en pitten. Dara horen ook gezonde dranken bij maar dat wordt nog altijd teveel vergeten. Deze natuurlijke dranken bevatten veel gezonde voedingsstoffen en geven ons een snel een langdurig voldaan gevoel. Dat danken ze aan de aanwezigheid van veel voedingsvezels. Ze zuiveren tegelijk ons lichaam van alle (giftige) afvalstoffen en zorgen er voor dat we gehydrateerd blijven. Een zuiver en gehydrateerd lichaam helpt ons ook sneller afvallen.

Maar wat zijn nu de juiste dranken die meer vet verbranden en ons makkelijker doen afvallen?

De juiste dranken drinken om voldoende vocht binnen te krijgen

Dagelijks voldoende drinken is nodig om ons lichaam te hydrateren. We bestaan namelijk voor meer dan de helft uit water. We verliezen constant vocht via transpiratie, onze ademhaling, via urine en onze stoelgang. Dat vochtverlies moet tijdig aangevuld worden. Ook onze voeding bevat water. Dat zijn vooral verse groenten en fruit. Alleen groenten en fruit kunnen onze vochtbalans niet in evenwicht houden. Het meeste vocht krijgen we binnen door voldoende te drinken. Maar lang niet alle dranken zijn even gezond. Zo zijn frisdranken erg populair maar lang geen goed idee als je gezonder wilt leven zonder overgewicht. Ze zijn rijk aan suiker maar bevatten weinig of geen gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Ze brengen onze gezondheid niets bij en zijn een belangrijke oorzaak van overgewicht. Frisdranken vergroten alleen onze drang naar zoet en doen ons meer drinken.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Lees ook: Bittere voeding – Wat is het en waarom zou je er meer moeten van eten?

De juiste dranken drinken: Drink voldoende water

Dat is minstens 2,5 liter per dag. Water is de meest gezonde drank die we kunnen drinken. Het spoelt niet alleen ons lichaam schoon van alle (giftige) afvalstoffen. Het geeft ons ook een snel en langdurig voldaan gevoel waardoor we minder eten. Drink daarom een groot glas water voor iedere maaltijd. Dat helpt je afvallen. Goede alternatieven voor water zijn koffie en thee zonder melk en suiker en een zelf gemaakte smoothie. Om van alle gezondheidsvoordelen van koffie te genieten drink je dagelijks niet meer dan vier kopjes. Gecombineerd met gezonde en natuurlijke voeding en voldoende beweging zul je hier al vlug de resultaten van ondervinden.

Lees ook: Gezonde drankjes die je meer moet drinken om snel af te vallen 

De juiste dranken drinken: Lauw water met vers geperst fruitsap beste vetverbrander

Drink voor je ontbijt een groot glas water met vers geperst fruitsap. Dat is de beste vetverbranden die je kunt drinken. Citroen ontgift en ondersteun de werking van onze lever. Verse citroen pakt ook het vet aan dat zich vastzet rond je buikomtrek. Dit citroenwater bevordert ook de aanmaak van verteringsenzymen. Ook die enzymen helpen ons meer vet verbranden en verbeteren de werking van onze lever. Citroen is ook rijk aan sterke antioxidanten die ons beschermen tegen de vrije radicalen Deze beschadigen onze lichaamscellen, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces. Citroen zorgt voor een gezonde huid zonder ouderdomsvlekjes, rimpels en kraaienpootjes en is ook doeltreffend bij huidproblemen zoals acne. Warm of lauw water reinigt dan weer onze dikke darm en helpt mee aan een gezonde darmflora.

De juiste dranken drinken om sneller af te vallen: Zwarte koffie

Koffie zonder melk of suiker versnelt ons metabolisme of vetverbranding met gemiddeld tien procent. Dat danken we aan de aanwezige cafeïne. Om van alle gezondheidsvoordelen van koffie te genieten drink je dagelijks niet meer dan vier kopjes. Drink je meer koffie dan vervallen de voordelen. Drink een kofje zwarte koffie een half uurtje voor je work-out. Breng je koffie eventueel op smaak met een snuifje in plaats van melk en suiker.

De juiste dranken drinken: Groentesappen

Verse groentesappen die je zelf maakt maken zeker deel uit van de juiste dranken die we kunnen drinken om meet vet te verbranden. Zo geniet je van alle voordelen die verse groenten ons bieden. Zeker als je niet houdt van de smaak van (rauwe) groenten.  Vooral verse groenten bevatten veel gezonde voedingsstoffen zeker als ze niet bereid worden. Zelf gemaakte smoothies met veel groenten en eventueel aangevuld met enkele plakjes vers fruit zijn het perfecte drankje om tussen de maaltijden te drinken. Ze verlengen je voldaan gevoel zodat je minder eet en verminderen je trek in zoete en vetrijke tussendoortjes. Verse en zelf gemeente soep is dan ook een sterke aanrader.  Eet zo weinig mogelijk kant en klare soep. Die bevat te veel ongezonde vetten en zout.


De juiste dranken drinken: Eet meer vers fruit in plaats van fruit- en vruchtensappen

Kant en klare fruit en vruchtensappen kun je beter laten staan. Ze bevatten veel toegevoegde suikers en veel minder vitaminen, mineralen en vooral voedingsvezels. In een gezond en natuurlijk eetpatroon eet je best vers fruit maar nooit meer dan drie verschillende stukken per dag. Wanneer je makkelijker wilt afvallen beperk je je fruitconsumptie tot maar een stuk per dag. Het bevat van nature fruitsuikers. Natuurlijke fruitsuikers zijn lang niet zo ongezond als toegevoegde suikers maar het blijven suikers, dus voorzichtigheid geboden.

Lees ook: Koolhydraten die je meer zou moeten eten om makkelijk af te vallen

De juiste dranken drinken: Vetverbrandende soorten thee

Van groene thee is bekend dat het ons helpt meer vet te verbranden en ons makkelijker doet afvallen. Maar er zijn nog theesoorten die dat doen, zeker witte thee. Het verlost je zelfs van je buikje. Witte thee brengt ook ons cholesterolgehalte in evenwicht. Andere soorten thee die je helpen meer vet te verbranden zijn

 • Zuurbesthee: bevat berberine, een geel en bitter pigment met vetverbrandende en eetlust verminderende eigenschappen
 • Rooibosthee
 • Phu Earth thee: een gefermenteerde Chinese theesoort
 • Muntthee
 • Gemberthee

Cranberrysap

Deze kleine besjes zijn rijk aan gezonde zuren en vooral bevatten vooral citroenzuur, kininezuur en appelzuur. Ze werken als verteringsenzymen die vooral de vetten in ons lymfatisch systeem afreken. Dat zijn vooral giftige afvalstoffen die onze lever niet verwerkt.  Cranberrysap brengt ook ons cholesterolgehalte in evenwicht en is uitstekend voor diabetici. . Het verbetert de gezondheid van ons bloed. kwaliteit van het bloed. Drink dagelijks een glas cranberrysap, bij voorkeur bij je ontbijt.

Kokoswater

Is lekker, verfrissend en voedzaam. Kokoswater is verkrijgbaar in de supermarkt, de natuurwinkel of in de bioshop. Het is de ideale drank voor sporters. Kokoswater bevat maar liefst vijf keer meer kalium dan isotone energiedranken. Kokoswater is voor iedereen gezond. Het zuivert ons lichaam, bevat de sterkte antioxidant, verbetert onze spijsvertering en hydrateert ons lichaam.

Lees ook: Meer vet verbranden met de juiste voeding

Appelazijn

Appelzuur stimuleert ons metabolisme en onze vetverbranding. Het voorkomt tegelijk opkoping van vet op bepaalde plaatsen, vooral langs onze buikomtrek. Azijn vermindert ook onze eetlust.

Dranken die je best niet drinkt als je makkelijker wilt afvallen:

 • Alle soorten frisdranken, ook hun light versie
 • Kant en klare fruit- en vruchtensappen
 • Energiedrankjes
 • Kant en klare yoghurt en kwark met toegevoegd fruit
 • Melkdrankjes
 • Koffie en thee met melk en suiker
 • Alcoholische dranken

De juiste dranken drinken om meer vet te verbranden en makkelijker af te vallen doe je alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole