Meer vet verbranden
Spread the love
Meer vet verbranden is nodig als je makkelijker en snel wilt afvallen.   Als je teveel vetrijke voeding eet wordt het teveel aan vet opgeslagen in je lichaamsweefsels en je organen. Je zult dit vet gebruiken als energie wanneer je er een tekort aan hebt. Meer opgeslagen lichaamsvet verbranden verloopt op dezelfde manier als afvallen. Met een combinatie van een gezond, natuurlijk, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging.  

Maar wat is de juiste voeding om meer vet verbranden mogelijk te maken?

Het teveel aan vet uit je voeding zet zich op bepaalde plaatsen vast. Dat is in de eerste plaats op je buik, je billen, benen en armen. Dit soort vet is zelfs nog ongezonder dan onderhuids vet. Het is een belangrijke oorzaak van overgewicht, aderverkalking, hart- en vaatziekten, verstoorde hormonen, teveel slechte LDL- cholesterol, een te hoog vetgehalte (triglyceride) in je bloed, hoge bloeddruk en diabetes. Oorzaken van teveel buikvet zijn vooral:

 • Ongezonde verzadigde vetten en transvetten
 • Geraffineerde witte suiker
 • Alle zoete en vetrijke tussendoortjes zoals snoep, koekjes, gebak en chips
 • Gefrituurde gerechten
 • Kant-en-klare voeding
 • Frisdranken
 • Light voeding en drank
 • Diepvriesmaaltijden 

Meer vet verbranden doe je niet met minder calorieën te eten

Als je op een verantwoorde en dus gezonde manier je overgewicht wilt verliezen moet in de eerste plaats meer opgeslagen vet verbranden.  Dat doe je niet door je inname van het aantal calorieën te verminderen. Dat heeft uiteindelijk zelfs het tegenovergestelde effect. Snel meer vet verbranden of snel afvallen dringt je lichaam in verdediging. Het zal dan nog meer vet opslaan in plaats van het te verbranden. Je zult dit opgeslagen vet gebruiken als je met een tekort aan energie te kampen hebt. Meer vet verbranden en tegelijk makkelijker afvallen doe je alleen door de juiste voeding te eten.

Meer vet verbranden doe je zeker niet met het volgen van een crash dieet

Diegenen die snel meer vet willen verbranden proberen dit te doen met een van de vele crash diëten. Die beloven je spectaculaire resultaten zonder extra inspanningen. Uiteindelijk komt daar niets van in huis. De eerste dagen val razendsnel en veel af maar dat is slechts schijn. Je verliest wel veel vocht maar geen grammetje vet. En even nadelig: je verliest ook veel spierweefsel. En laat het uitgerekend je spieren zijn die je helpen snel af te vallen. Die gebruiken namelijk ook energie (calorieën) zelfs in rust en terwijl je slaapt.

Het gevreesde jojo-effect

En dan hadden we het nog niet over het zo gevreesde jojo-effect dat aan alle crash diëten is verbonden. Door zijn streng karakter kun je een crash dieet nooit lang volhouden. En eens ermee gestop en in je oude eetgewoonten hervallen vliegen de verloren kilo’s er sneller weer aan dan je ze met het crash dieet verloor. Zo val je van het ene crash dieet in het andere wat je nog meer doet aankomen en je gezondheid nog meer in gevaar brengt.

 Meer vet verbranden met een gezond ontbijt

Om sommigen ook mogen beweren, een gezond ontbijt is nog altijd de beste start van je dag. Een gezond ontbijt bestaat niet alleen uit hoogwaardige eiwitten maar ook uit voldoende gezonde vetten en trage koolhydraten. Dat stimuleert niet alleen je vetverbranding. Het zorgt er ook voor dat je voldoende energie in huis hebt om zonder honger je volgende maaltijd te bereiken. Een gezond ontbijt doet zo je trek in vaak ongezonde tussendoortjes verdwijnen. Voorbeelden van een gezond ontbijt zijn:

 • Twee sneetjes volkorenbrood met mager beleg, bij voorkeur kip- of kalkoenfilet
 • Volkoren ontbijtgranen zonder toevoegingen
 • Een handjevol of maximaal 25 gram onbewerkte noten. Die zijn ongezouten, niet geroosterd en ongebrand
 • Onbewerkte zaden en pitten
 • 120 gram onbewerkte natuuryoghurt of kwark zonder toevoegingen. Je kunt er zo nodig zelf enkele stukjes vers fruit aan toevoegen
 • Een zelf gemaakte smoothie met veel verse (groene) bladgroenten en enkele plakjes vers fruit
 • Een kop koffie of thee zonder suiker of melk
 • Een hardgekookt ei

Lees ook: Natuurlijk afslanken zorgt ook voor een betere gezondheid

Met de juiste gezonde voeding

Naast een gezond ontbijt zijn je overige maaltijden even belangrijk. Een gezond ontbijt alleen is niet voldoende om meer vet te verbranden en snel af te vallen. Je eet uiteraard een ganse dag gezond, natuurlijk, evenwichtig en gevarieerd. Daarbij staan verse groenten en fruit bovenaan. Groenten eet je onbeperkt en bij voorkeur 500 gram rauwe, gekookte of gestoomde groenten per dag. Vers fruit is ook gezond maar eet je niet onbeperkt zoals groenten. Dat komt door de aanwezigheid van natuurlijke suikers. Die zijn lang niet zo ongezond dan toegevoegde suikers, maar het blijven suikers. Eet daarom nooit meer dan drie verschillende stukken fruit per dag. Als je wilt afvallen wordt dit beperkt tot maar een stuk per dag. Drie volwaardige maaltijden verspreid over een volledige  dag en evenveel gezonde tussendoortjes zijn uitstekend om meer vet te verbranden en makkelijker af te vallen.

Ook goed om weten: Minder eten en meer bewegen en toch niet afvallen – Dit kun je daar aan doen!

Door pikanter te eten

Pittig gekruide voeding helpt je om meer vet te verbranden. Na maaltijd is je metabolisme of vetverbranding actiever. Het verteren van je voeding vraagt veel energie (calorieën). Die energie noemt men thermogenese. De hoogte van je thermogenese hangt van meerdere factoren af, maar vooral van wat je gegeten hebt. Pikant gekruid eten vraagt meer energie om te verteren dan minder gekruid eten.

Meer vet verbranden door meer te bewegen

Afvallen en meer vet verbranden doe je alleen door gezond te eten en voldoende te bewegen. Je moet daarom niet gaan trainen zoals een topsporter. Ben je niet bewoon om dagelijks veel te bewegen? Start dan met dagelijks een half uurtje te wandelen, joggen, te fietsen of te zwemmen. Eens je lichaam daaraan aangepast kun je die inspanningen nog altijd verhogen. Hou er wel altijd rekening mee dat je alleen al je overgewicht verliest door gezond en natuurlijk te eten en dagelijks voldoende te bewegen.

Meer vet verbranden door genoeg water te drinken

Dagelijks voldoende water drinken (2,5 liter) doet je meer vet verbranden. Water geeft je namelijk een snel en langdurig voldaan gevoel zodat je automatisch minder eet. Het spoelt ook je lichaam schoon van allerlei giftige afvalstoffen die zich in je lichaamsweefsels en in je organen opstapelden.  Een zuiver lichaam zonder afvalstoffen is niet alleen gezonder, het zal ook meer vet verbranden en dus sneller afvallen.

Je gezondheid verbeteren en makkelijker afvallen doe je alleen in een natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole