Een uitvaartverzekering afsluiten
Spread the love

Een uitvaartverzekering afsluiten is nu niet precies de meest aangename bezigheid maar het kan je wel veel geld besparen. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen de maandpremies van de verzekeraars. De beste uitvaartverzekering kies je online bij Uitvaartverzekeringexpert.nl.


Maar op wat moet je zeker letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?  

Een uitvaartverzekering afsluiten doe je om de kosten van een crematie of een uitvaart te kunnen betalen. Die kunnen verrassend hoog oplopen. Een volledig uitvaart met alles erop en eraan kost al vlug 10000 euro. Bij het overlijden van de verzekerde persoon betaalt de verzekering je een vooraf bepaald bedrag uit of verleent de afgesproken diensten. Een uitvaartverzekering afsluiten zorgt voor meerdere voordelen.

Je uitvaart zelf regelen

Met zo een uitvaartverzekering heb je alles zelf in de hand en kun je de gewenste uitvaart vooraf allemaal zelf regelen. Je hebt de keuze tussen meerdere soorten uitvaartverzekeringen, gaande van eenvoudig tot erg uitgebreid zijn. Om een uitvaartverzekering af te sluiten die het best bij je situatie past is het dus zeker belangrijk om de vele verzekeringsformules te vergelijken. Staar je daarbij zeker niet blind op wat je maandelijks aan premie moet betalen. Wat je ervoor in de plaats krijgt is zeker even belangrijk.

Een uitvaartverzekering afsluiten kan iedereen

Een uitvaartverzekering afsluitenJong en oud kan zo een uitvaartverzekering afsluiten. Een uitvaartverzekering afsluiten is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden. Zeker als je onaangename verrassingen wilt voorkomen. Het zorgt voor financiële zekerheid voor de je nabestaanden.  Hoe jonger je een uitvaartverzekering afsluit hoe lager de maandelijkse premie die je betaalt. Wacht met het afsluiten van zo een uitvaartverzekering niet te lang. Vele verzekeraars willen senioren niet verzekeren. Een uitvaartverzekering afsluiten kan bij de meeste verzekeraars tot 65 jaar.

Een uitvaartverzekering afsluiten: jong en gezond betaalt de laagste premie

De maandpremie van een uitvaartverzekering verschilt dus van persoon tot persoon. Je premie is  afhankelijk van  de gewenste dekking, het verzekerde bedrag, je geslacht, je gezondheid en je leeftijd. De meeste uitvaartverzekeraars vragen een zogenaamde gezondheidsverklaring. Hoe gezonder hoe lager je premie.

Een uitvaartverzekering afsluiten: de natura verzekering

Er bestaat niet één maar meerdere soorten uitvaartverzekeringen. Kies je er voor om je begrafenis of crematie volledig volgens je wensen te laten regelen door je verzekeraar?  Kies dan voor een natura uitvaartverzekering. In dit geval verzeker je alle producten en diensten die je nodig vindt voor je uitvaart. Bij een natura verzekering  wordt geen geld betaalt maar wordt alles door de verzekeraar geregeld. Je kiest daarbij zelf de begrafenisondernemer.

Een uitvaartverzekering afsluiten: een kapitaalsverzekering

Een uitvaartverzekering afsluitenWil je meer vrijheid dan is een kapitaalsverzekering een betere keuze. In dit geval wordt met je maandelijkse premie een kapitaal opgebouwd. Dat wordt bij je overlijden welke bij overlijden aan je nabestaanden uitbetaald. Daar kunnen die dan zelf  je uitvaart mee regelen en betalen.

Een uitvaartverzekering afsluiten

Er zijn verzekeraars die beide soorten uitvaartverzekeringen afsluiten. Anderen hebben alleen een natura of alleen een kapitaalsverzekering in hun portefeuille.  Lees altijd de voorwaarden die de verzekeraars hanteren, voor welke verzekeringsformule je ook kiest. Heb niet alleen oog voor de hoogte van de maandpremie maar even goed voor datgene dat de verzekering dekt. Belangrijk is ook de looptijd van je uitvaartverzekering. Een lage maandpremie lijkt misschien aantrekkelijk maar als het om een levenslange verzekering gaat is het dat al veel minder.  Een uitvaartverzekering met een looptijd van 30 jaar of tot je 65ste verjaardag is in de meeste gevallen de meest voordelige formule.

Een uitvaartverzekering afsluiten: kinderen vaak gratis meeverzekerd

Bij de meeste verzekeraars zijn je kinderen gratis mee verzekerd en dit tot hun achttiende verjaardag. Daarna kunnen ze ervoor kiezen om de verzekering tegen een voordelig tarief te laten doorlopen of niet.

Een uitvaartverzekering premievrij maken

Een uitvaartverzekering afsluitenAls je een uitvaartverzekering aangaat controleer dan zeker of die premievrij kan worden gemaakt of na verloop van tijd kan afgekocht worden. Bij het premievrij maken stop je met het betalen van de premie. Je uitvaartverzekering blijft doorlopen  maar het verzekerd bedrag zal lager uitvalt.

Een uitvaartverzekering afkopen

Sommige verzekeraars stellen je ook in staat om je uitvaartverzekering af te kopen. In dat geval zeg je de verzekering op en betaalt de verzekeraar geen bedrag uit als je overlijdt. Het gespaarde geldbedrag wordt uitgekeerd op het moment dat je de verzekering afkoopt.

Een uitvaartdeposito

Als je 65 jaar of ouder bent zal het niet makkelijk zijn om een verzekering af te sluiten. Je zult dan zeker een veel hogere premie moeten betalen. Ben je in dit geval dan kun je ook een uitvaartdeposito afsluiten. Dan stort je eenmalig een bedrag waarmee je je uitvaart kunt betalen. Je betaalt dan geen maandpremie maar zult wel een behoorlijk bedrag moeten storten.

Een uitvaartverzekering afsluiten: eerst alle mogelijkheden vergelijken

Een aan je situatie aangepaste uitvaartverzekering met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kies je online bij uitvaartverzekeringexpert.nl

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole