JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Rauwe cacao doet ons makkelijker afvallen

Rauwe chocoladeRauwe cacao bevat geen cacaoboter. Dus ook weinig of geen vet en calorieën. Voeg daarom cacaopoeder toe aan je gezond eet- en leefpatroon. Dat maakt afvallen niet alleen efficiënter maar ook veel aangenamer. Want wie wordt er niet blij van pure chocolade eten? Het beetje vet dat we in cacaopoeder terugvinden is oliezuur, een onverzadigd vetzuur dat ook in olijfolie aanwezig is. Cacao bevat ook stearinezuur, een verzadigd vetzuur dat geen enkele invloed heeft op ons cholesterolgehalte.

Rauwe cacao vermindert je trek in zoet

Cacaopoeder verminder niet alleen onze trek in zoet. Het beperkt ook onze eetlust. Het geeft ons namelijk een snel en langdurig verzadigd gevoel waardoor we minder eten.  Drink een half uur voor iedere maaltijd een kopje warme chocolademelk van rauwe cacao. Je eet dan minder tijdens de maaltijd waardoor je op een natuurlijke manier afvalt.

Rauwe cacao verlaagt stress

Rauwe cacaoAlleen al de geur van rauwe cacao verlaagt ons stressgevoel wat ons meer opgeslagen vet doet verbranden en makkelijker afvallen. Bij stress maken we meer cortisol aan. Dit hormoon zorgt er voor dat we vet uit onze voeding makkelijker opslaan zodat je een groter risico loopt op teveel ongezond buikvet.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Rauwe cacao houdt je bloedsuikerspiegel stabiel

Met het eten van cacao of pure chocolade blijft onze bloedsuikerspiegel stabieler. Om daar maximaal van te genieten combineer je cacao met zoveel mogelijk voedingsmiddelen.

De sterke antioxidanten in rauwe cacao versnellen ons natuurlijk verouderingsproces

Rauwe cacaoCacao is rijk aan flavonoïden, een van de sterkte antioxidanten. Die beschermen ons tegen de vrije radicalen. Deze laatsten dringen onze lichaamscellen binnen, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces. Dat merken we vooral aan onze huid. Meerdere studies wijzen uit dat rauwe cacao tot 20 keer zoveel antioxidanten als blauwe bessen bevat. De antioxidanten in cacao verhogen onze goede HDL-cholesterol in ons bloed. We maken daardoor minder ongezonde LDL- cholesterol aan. HDL-cholesterol verlaagt een hoge bloeddruk en voorkomt hart- en vaatproblemen. De antioxidanten beschermen ons ook tegen diabetes type 2 en chronische ontstekingen.

Rauwe cacao zorgt voor een strakke, jonge en  huid

En beschermt je tegen ouderdomsverschijnselen zoals ouderdomsvlekjes, kraaienpootjes en rimpels. Cacao voorkomt huidverdunning en houdt je huid strak, jong en stralend. Verder zorgt cacao voor gezonde tanden zonder gaatjes, gezond tandvlees, voorkomt allerlei ontstekingen, werkt hoeststillend, verzacht de symptomen van insectenbeten, helpt tegen reuma en zorgt voor een gezonde spijsvertering.

Zo gebruik je rauwe cacao

Rauwe cacaoCacao gebruik je bij voorkeur in zoveel mogelijk gerechten. Het laat zich makkelijk verwerken in zelf gemaakte smoothies, in natuuryoghurt en kwark zonder toevoegingen en in al je gebak zoals in pannenkoek bijvoorbeeld. Eet dagelijks nooit meer dan 20 gram onbewerkte cacaopoeder of 20 gram pure chocolade met minstens 75 procent cacaopoeder.

Je gezondheid verbeteren en makkelijker afvallen doe je alleen in een natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!