Snel je overgewicht verliezen
Spread the love
Snel je overgewicht verliezen en zo je conditie verbeteren doe je in de eerste plaats met gezond en natuurlijk eten. Natuurlijke voeding is niet alleen rijk aan alle gezonde voedingsstoffen om goed te blijven functioneren. Het bevat geen toegevoegde stoffen en nauwelijks calorieën. Maar door alleen gezond te eten bereik je nooit je meest gezonde gewicht. Gezond eten zorgt gemiddeld voor 70 procent van je totale gewichtsverlies. De 30 procent die overblijft werk je weg door meer te bewegen. Het een kan dus niet zonder het andere. We hebben zoveel sportieve mogelijkheden dat het niet makkelijk is om de beste sporten voor makkelijker en sneller afvallen te ontdekken. We zochten voor jouw om naar de beste sporten!

Kortom, wat zijn de beste sporten om onze conditie te verbeteren en makkelijker af te vallen?

Besloot je ook om iets aan je conditie en aan je overgewicht te doen? Eet dan in de eerste plaats zo gezond mogelijk meet veel verse groenten, fruit, vette vis, mager vlees en met onbewerkte noten, zaden en pitten. Dat is een eerste belangrijke stap in de richting van je gezond gewicht. Om de laatste kilo’s aan overgewicht kwijt te spelen moet je ook meer bewegen. Met gezond en natuurlijk eten alleen kom je er niet. Je komt dan uiteindelijk op een moment dat je met een gezond eetpatroon geen gram meer afvalt. Je gezond gewicht bereiken én behouden die je dus alleen met een combinatie van beiden. Sport niet lukraak maar kies de beste sporten om makkelijker af te vallen. Dat betekent lang niet dat je moet gaan trainen zoals een topsporter. Starten met een half uurtje bewegen en na de nodige aanpassing je inspanningen verhogen volstaat.

Snel je overgewicht verliezen: Sport niet té lang en té intens

Sporten maakt je namelijk hongerig. Dat werd zelfs wetenschappelijk bewezen. Door zwaar en lang te sporten krijg je al vlug een energietekort. Dat is uiteindelijk onze bedoeling. Door meer te sporten verbranden we energie (calorieën) waardoor we afvallen. Dat energietekort probeert ons lichaam terug te winnen door meer te eten. En de calorieën die we kwijtspelen met sporten worden al vlug teniet gedaan. Eén boterham met pindakaas doet het verlies aan calorieën van een half uur sporten teniet.

Snel je overgewicht verliezen: Sporten vergroot onze spiermassa

Sporten doet ons dus niet altijd afvallen. Het vergroot onze spiermassa en dat is ook belangrijk als je wilt vermageren. Spierweefsel mag dan wel meer wegen dan vet het helpt je wel meer opgeslagen vet verbranden. Zelfs als je rust en tijdens je slaap. Dan verbranden onze spieren ook energie (calorieën) waardoor we sneller afvallen. Beweeg je weinig en heb je een zittend beroep? Start dan zeker met sporten, maar niet meer dan een half uurtje.

Lees ook: Fietsen is gezond maar doet het ons ook makkelijker afvallen?

Snel je overgewicht verliezen: Kies voor sporten waar je je goed bij voelt

Wat voor de ene zijn favoriete sport is en hem of haar helpt sneller af te vallen is voor anderen een nachtmerrie. Kies dus voor die sport waarbij je prettig vindt. De beste sporten om af te vallen werken niet voor iedereen. Ze geven je wel een beeld van de hoeveelheid calorieën die je ermee verbrandt. En dat valt vaak tegen. Gezond eten heeft een grotere invloed op afvallen dan sporten dat wel een goede ondersteuning is van je natuurlijke afslankkuur.

Snel je overgewicht verliezen met Hardlopen en de loopband

Met hardlopen verlies je de meeste calorieën. Gemiddeld 965 calorieën per uur. Dat hangt van meerdere factoren af, vooral van je lichaamsgewicht. Hardlopen is ook blessuregevoelig. Wees dus erg voorzichtig zeker tijdens de eerste weken of maanden. Dan kun je met een combinatie van gezond en natuurlijk eten het snelst je overgewicht verliezen.

Lopen op de loopband

Een goed alternatief voor hardlopen is het gebruik van de loopband. Wandelen of lopen op de loopband kun je jaar in jaar uit. Je bent namelijk niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Als je tot hiertoe weinig aan sport deed kun je op de loopbaan starten met wandelen om daarna je inspanningen geleidelijk aan op te voeren.

Snel je overgewicht verliezen met Spinning

Spinning is een uitstekende intervaltraining, vaak met een hoge intensiteit. Het doet je gemiddeld 860 calorieën per uur verbranden. Spinning heeft ook een veel lagere invloed op ons lichaam en veroorzaakt duidelijk minder kwetsuren. Ben je buiten strijd wegens een of andere kwetsuur tijdens het hardlopen? Dan is spinning een goed alternatief.

Lees ook: Gezonde drankjes die je meer zou moeten drinken om snel af te vallen

Snel je overgewicht verliezen met Zwemmen

Zwemmen werkt sterk ontspannend omdat je in het water lichter voelt en het je een rustige hartslag geeft. Relatief rustig en ontspannend zwemmen vermindert stress, een belangrijke oorzaak van overgewicht en daaraan gelinkte aandoeningen. Eén uurtje baantjes trekken doet je gemiddeld 820 calorieën verliezen.


Snel je overgewicht verliezen met Wielrennen

Wielrennen doet je niet alleen meer calorieën verbranden. Het zorgt tegelijk voor heel wat gezondheidsvoordelen. De resultaten van grootschalige onderzoeken tonen aan dat diegenen die regelmatig fietsen bijna de helft minder risico lopen meer op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en kanker. Een uur in het zadel levert je een gemiddeld verlies op van 820 calorieën.

Snel je overgewicht verliezen met Touwtjespringen

Touwtjespringen helpt ons meer vet verbranden, makkelijker afvallen en onze conditie verbeteren. Daarnaast verbetert het ook onze botstructuur, maakt onze botten sterker en beschermt zo tegen osteoporose en verbetert onze motoriek. Met een uurtje touwtjespringen verlies je 760 calorieën.

Lees ook: Meer vet eten gezond en toch makkelijker afvallen: Hoe kan dat?

Snel je overgewicht verliezen met Tennissen

Tennis vraagt veel meer energie dan de meesten denken. In combinatie met razendsnelle bewegingen en afwisselingen vliegen de kilo’s er zo af. Met tennis verlies je gemiddeld 650 calorieën per uur.

Snel je overgewicht verliezen met Traplopen

Traplopen wordt ook vaak onderschat. Als je snel je overgewicht kwijt ruil je wat meer de lift voor de trap. Traplopen doet je ook veel opgeslagen (buik)vet verbranden. Hoe meer dat je dat doet hoe meer je ook aan kracht wint en hoe meer calorieën je verbrandt. Gemiddeld 650 calorieën per uur.

Snel je overgewicht verliezen met Krachttraining

De meerderheid van hen die iets aan hun overgewicht wil doen en gezond eten combineren met meer bewegen kiezen voor cardiotraining. Dat is goed, maar afwisselen met krachttraining levert nog meer resultaat op. Je zult dus ook met de gewichten moeten trainen, bij voorkeur driemaal per week. Dat levert meer energie, verlaagt ons vetpercentage en zorgt voor een betere slaap. Krachttraining activeert ook onze Dit stofwisseling en verlaagt ons vetpercentage. Een uurtje krachttraining is goed voor een verlies van gemiddeld 250 calorieën.

Lees ook: Je eetlust onderdrukken met de juiste voedingsproducten

High Intensity Interval Training (HIIT)

Het gaat hier om een vorm va n duursport dat ook bij ons steeds populairder wordt. Je wisselt korte periodes van intensieve training af met minder zware oefeningen of rustmomenten. Hoeveel calorieën je zo verbrandt hangt van je conditie af. Een High Intensity Interval Training (HIIT) vergroot je uithoudingsvermogen en stimuleert je vetverbrandingsproces. Ook deze sporten zijn uitstekend om meer calorieën te verbranden en snel af te vallen:

  • Boksen en kickboksen: 800 calorieën per uur
  • Roeien: 625 calorieën per uur
  • Aerobic: 500 calorieën per uur
  • Aquagym: 400 calorieën per uur
  • Wandelen: 300 calorieën per uur

Snel je overgewicht verliezen doe je met regelmatig bewegen en een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole