De beste vetverbranders
Spread the love

De beste vetverbranders zijn die van natuurlijke oorsprong. Ze bevatten geen toegevoegde stoffen, zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels en bevatten nauwelijks of geen calorieën. 

Wat zijn de beste vetverbranders voor je pre- workout en om makkelijker af te vallen?

Natuurlijke vetverbranders zijn te vinden in je dagelijkse voeding en in natuurlijke voedingssupplementen. Ze kunnen sneller je vetcellen afbreken en calorieën verbranden. Sommige natuurlijke vetverbranders stimuleren je metabolisme, terwijl anderen de vertering van voedsel beïnvloeden en je hongergevoel vergroten. Je metabolisme regelt naast je vetopslag ook je vetverbranding en is dus belangrijk onderdeel van ons vermageringsproces.

Afvallen doe je alleen in een natuurlijk voedingspatroon

De een heeft een lager vetgehalte dan de ander, maar we hebben allemaal te maken met (te veel) vet. In dit geval hopen we het zo snel mogelijk te elimineren. Een combinatie van aerobe training en krachttraining kan je daarbij helpen. De beste manier om meer vet te verbranden en sneller af te vallen, is een gezond en natuurlijk voedingspatroon gecombineerd met veel beweging. Natuurlijke vetverbranders zullen dit proces ondersteunen en versnellen. Ze zorgen er voor dat je overtollig vet makkelijker verbrandt tijdens het sporten. Dit geeft je meer energie waardoor je makkelijker en sneller van je teveel aan vet verlost bent. Het is belangrijk om veel te bewegen, Door voldoende te bewegen kweek je ook meer en sterkere spieren en die helpen je ook makkelijker afvallen

De beste vetverbranders ondersteunen je afslankproces

Vetverbranders helpen je zo op meerdere manieren om op een gezonde manier af te vallen. Dit kan onder meer door je hoeveelheid bruin vetweefsel te verhogen. De concentratie van wit vetweefsels hoe je daarentegen best zo laag mogelijk. Hoe meer calorieën je elke dag binnenkrijgt, hoe meer wit vetweefsel je aanmaakt. De meerderheid daarvan zul je opslagen in je weefsels en je organen. En dat is uitgerekend de hoofdoorzaak van overgewicht en ongezond buikvet.

Bruin vet doet je sneller afvallen

De concentratie bruin vet is het hoogst bij pasgeboren baby’s en neemt af met de leeftijd. Bruin vet reguleert vooral je lichaamstemperatuur. Het is een actief weefsel dat je energieverbruik of calorieverbranding verhoogt, wat leidt tot warmteontwikkeling. Hoe meer bruin vet, hoe meer energie (calorieën) je verbrandt. Gezonde voeding met natuurlijke vetverbranders en supplementen kunnen dit effect nog versterken.

Lees ook: Natuurlijke vetverbranders zorgen voor gezond gewicht

Vet verbranden en spiermassa vergroten

Door vet te verbranden en je spiermassa te vergroten wordt je stofwisseling extra geactiveerd, waardoor je makkelijker afvalt en chronische gezondheidsproblemen door overgewicht kunt voorkomen.

Voordelen van natuurlijke vetverbranders 

Natuurlijke vetverbranders als voedingssupplement kunnen de effectiviteit van een gezond dieet en een aangepast trainingsprogramma verbeteren. Ze helpen ook om je spiermassa te vergroten, wat ook belangrijk is voor gewichtsverlies en verbeterde prestaties. De hoeveelheid chemische vetverbranders neemt nog steeds gestaag toe. Toch is er niets beter dan natuurlijke fat burners. De beste vetverbranders van natuurlijke oorsprong  zeker groene thee, cafeïne, Vitamine B6 en vitamine B12 en hoogwaardige eiwitten.

De beste vetverbranders: Hoogwaardige eiwitten

De meeste voedingsmiddelen bevatten eiwitten. Ze kunnen ons helpen meer vet te verbranden. In een gezonde voeding en levensstijl is de combinatie van een hoge eiwitconcentratie en een verminderde dagelijkse calorie-inname de beste manier om overtollig lichaamsvet te verwijderen. Door voedingsmiddelen met een hoger eiwitgehalte te gebruiken ben je in staat om je spiermassa te vergroten en te behouden terwijl je opgeslagen vet als brandstof gebruikt.

De beste vetverbranders: Groene thee

Groene thee is een natuurlijke energiebooster en vetverbrander die al honderden jaren in veel culturen wordt gebruikt. Het vetverbrandende ingrediënt in groene thee zijn catechines. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit  het onze stofwisseling bevordert en meer energie verbrandt. Omdat groene thee ook je eetlust kan verminderen en je energie verhogen, is groene thee bijzonder effectief bij het verbranden van overtollig vet. Groene thee bevat ook cafeïne, een andere natuurlijke vetverbrander.

De beste vetverbranders: Cafeïne

We weten vooral dat cafeïne een belangrijk ingrediënt is van ons dagelijks bakje troost. Cafeïne is een natuurlijke stof die je kan helpen om meer vet te verbranden door je metabolisme te stimuleren. Je kunt alleen meer vet verbranden door je energieverbruik te verhogen en he dagelijkse de calorie-inname te verminderen. Cafeïne speelt daarin een belangrijke rol. Het heeft een stimulerende werking en vermindert je eetlust. Cafeïne wordt ook gebruikt in veel pre-workout supplementen en energiedrankjes.

Ook interessant: Vitaminen die je vetverbranding versnellen en makkelijker doen afvallen

Vitaminen van het B-complex 

Vitamine B6 en B12 zijn belangrijk voor je stofwisseling. Eerstgenoemde wordt gevonden in dierlijk en plantaardig voedsel zoals kikkererwten, rundvlees, tonijn, zalm, kip, aardappelen en bananen. Vitamine B6 wordt gebruikt voor een gezond metabolisme, een sterke immuniteit en goede hersenfuncties. Tijdens het afvallen helpt het niet alleen om vet maar ook om (snelle) koolhydraten en eiwitten af ​​te breken.

Vitamine B12

Aan de andere kant wordt vitamine B12 bijna alleen in dierlijke producten aangetroffen. Het is voor ons veel moeilijker om deze vitamine op te nemen dan B6, daarom melden veel landgenoten een vitamine B12-tekort, een belangrijke oorzaak van bloedarmoede.

De beste vetverbranders die ook onze gezondheid stimuleren: Citrusvruchten 

Stimuleren ons waardoor we meer vet verbranden en sneller afvallen. Grapefruits zijn opvallend vezelrijk en geven ons daardoor een snel en langdurig voldaan gevoel. Het brengt tegelijk onze bloedsuikerspiegel weer in evenwicht. Andere citrusvruchten en fruit die ons helpen afvallen zijn sinaasappels, kiwi’s, citroenen, en limoenen

Komkommers

Net zoals selderij vind je in komkommers nauwelijks calorieën, maar des te meer water. Voeg enkele plakjes verse komkommer en enkele stengels selderij toe aan bijvoorbeeld een portie natuuryoghurt, Griekse yoghurt, skyr of kwark zonder toegevoegde stoffen.

Zoete aardappels

Deze zijn rijk aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen waaronder vooral ijzer, calcium en selenium, B-vitaminen en vitamine C. Een van de belangrijkste voedingsvoordelen van zoete aardappelen is dat ze rijk zijn aan bètacaroteen, een sterk antioxidanten die in je lichaam kunnen worden omgezet in vitamine A.

De beste vetverbranders: Oergranen

Zoals spelt, rogge, gerst, tarwe, quinoa en haver zijn rijk aan onmisbare voedingsvezels en die zijn belangrijk als je sneller wilt afvallen. Deze oergranen worden langzaam opgenomen in en verwerkt, waardoor je je langer verzadigd bent en dus minder eet. Volle granen zijn ook rijk aan vitaminen, mineralen en koolhydraten en hebben een laag vetgehalte.

De veste vetverbranders: Pittige kruiden

Denk hierbij aan  kurkuma, chilipoeder, zwarte peper, cayennepeper, gember en kaneel. Het zijn niet alleen natuurlijke smaakmakers maar horen ook bij de beste vetverbranders.

De beste vetverbranders: Plantaardige voedingsmiddelen

Zoals kappertjes, komijn en kruidnagel. Deze bevatten kaempferol, een stof waarvan werd bewezen dat ze de vervelende symptomen van allerlei chronische ziektes sterk verminderen.

Alle verse groenten en vooral groene bladgroenten blijven uiteraard deel uitmaken van een gezond, natuurlijk, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon, zeker als je iets aan je overgewicht wilt doen.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole