Natuurlijke vetverbranders
Spread the love

Voedingssupplementen die onze vetverbranding stimuleren, ons verzadigingsgevoel verhogen, ons hongergevoel uitstellen en de opname van vet en suiker vertragen. Zijn voedingssupplementen die zo massaal over de toonbank gaan, daar écht toe in staat? Als dat écht zo is, waarom is afvallen dan zo moeilijk? Wetenschappers hebben daar hun twijfels over. Volgens hen doen deze voedingssupplementen ons weinig of niet afvallen. Een van de meest gebruikte vetverbranders is cafeïne. Andere veel gebruikte voedingssupplementen zijn: cafeïne, carnitine, kelp, chroompillen, linoleenzuur, taurine en hete pepers.

Voor wie extra vet wilt verbranden zijn er ook natuurlijke vetverbranders.

Sommige voedingsmiddelen doen ons is meer vet en calorieën verbranden, dan anderen. Deze natuurlijke vetverbranders geven ons alvast een extra steuntje in de rug. Zo is bekend dat snelle koolhydraten échte dikmakers zijn. Maar koolhydraten uit fruit hebben het tegenovergestelde effect. Zij doen meer vet verbranden. Onderzoekers aan de Oklahoma State University ontdekten dat mango voor gezonde spieren extra zorgt. Dat hebben we te danken aan de aanwezigheid van glucose. Mango zorgt voor een grotere spiermassa, en niet voor extra vetcellen.

Natuurlijke vetverbranders: Vitamine C

Wist je dat ook vitamine C een uitstekende natuurlijke vetverbrander is? Vooral mannen hebben een groter tekort aan deze vitamine dan vrouwen. Mannen verbranden ook minder vet, ook als ze meer sporten. Fruit, en dan vooral alle soorten bessen en zwarte bessen, bevatten hoge concentraties vitamine C.

 

Natuurlijke vetverbranders: Pijnboompitten

Pijnboompitten bevatten een hoge dosis erskine. Dit bestanddeel zorgt er voor dat ons lichaam meer van het eetlustremmende hormoon cholescytokinin aanmaakt. Verwerk een handjevol pijnboompitten in je gezonde salades, en je trek in zoete, ongezonde tussendoortjes zal sterk afnemen.

Gebakken eieren

Eieren worden veel gegeten als ontbijt, hoofdzakelijk gekookte eieren. Wie ‘s morgens zijn eitje kreeg geserveerd; is een ganse dag goed gezind, zo wil althans de oude volkswijsheid. Maar wist je ook dat gebakken eieren bij ons ontbijt, extra vet doen verbranden? Uit onderzoek door voedingsdeskundigen blijkt dat gebakken eieren ons vlugger verzadigen, en ons hongergevoel langdurig uitstellen. Brood als ontbijt vervangen door twee gebakken eieren doet onze eetlust sterk dalen… zelfs een dag lang

Natuurlijke vetverbranders: Walnoten

Alle soorten noten; en zeker walnoten, hebben een positieve invloed op onze gezondheid. Volg je een of ander dieet, en is je eetlust maar moeilijk in toom te houden? Kies dan voor een handvol (wal)noten als gezond tussendoortje. Vooral walnoten bevatten allerlei voedingsstoffen die onze eetlust remmen. Ze geven ons een langer verzadigd gevoel, waardoor we onze honger uitstellen; en we sowieso minder eten.

Kikkererwten

Vervang geregeld aardappelen, rijst, pasta en andere deegwaren door kikkererwtenKikkererwten behoren samen met erwten, bonen, groentekiemen en linzen tot de peulvruchten. Deze bevatten een grote concentratie aan hoogwaardige eiwitten en oplosbare voedingsvezels. Kikkererwten bezorgen ons vlug een verzadigd gevoel en remmen onze eetlust. Ze gaan uitstekend samen met broccoli en vis.

Natuurlijke vetverbranders: Rucola

Vervang daarom klassieke sla door rucola. Rucola activeert ons metabolisme.  Honderd gram rucola sla, bevat ook 70 milligram kaempferol. Dat is een flavonoïden stof die het energiegebruik van onze spiercellen met maar liefst 35 procent terugschroeft. Kaempferol doet onze schildklier sneller werken.

Vooral witte, maar zeker ook groene thee hebben een positieve invloed op onze vetopname. Beiden remmen deze af via onze darmen. Volg je een of ander gezond dieet? Drink dan zeker na iedere maaltijd aan glas groene of witte thee.  Die vergroten ons energieverbruik, waardoor we ook meer calorieën zal gebruiken.

Andijvie

Alle soorten groene bladgroenten, maar vooral andijvie; bevatten belangrijke hoeveelheden vitamine K. Bij een minimum portie andijvie heb krijgen we meteen maar liefst driemaal zoveel vitamine K naar binnen, dan dagelijks door de wetenschap wordt aanbevolen.

 

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole