Chiazaad met kiwi, banaan en havermout is een super gezond ontbijt, en dat is nog altijd één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Chiazaad is bij ons erg populair als superfood en is rijk aan gezonde voedingsstoffen
Spread the love

Chiazaad pudding met kiwi, banaan en havermout is een super gezond ontbijt, en dat is nog altijd één van de belangrijkste maaltijden van de dag.  


Chiazaad is bij ons erg populair als superfood en is rijk aan gezonde voedingsstoffen waaronder vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels.

Deze voedingsvezels verlengen je verzadigingsgevoel, waardoor je honger langer uitblijft en je automatisch minder eet en sneller gewicht verliest. Chiazaad past dan ook in  ieder gezond dieet om snel af te slanken zonder jojo effect.

leefnugezonderhetmentaledieetplanPLATTEBUIK

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Chiazaad pudding met kiwi’s rijk aan vitamine C en kalium

Chiazaad is afkomstig van de chia plant, en vind je vooral in Mexico en in Guatamala. De plant draagt mooie bloemen, die op hun beurt kleine zaadjes voortbrengen.

Chiazaad pudding doet je snel afslanken

Chiazaad is vergelijkbaar met maanzaad, en zit boordevol gezonde voedingsstoffen waaronder vitamine A, B1, B2, B3, en B11. Daarnaast zijn deze chiazaadjes een belangrijke leverancier van mineralen waaronder vooral mangaan, fosfor, calcium, ijzer en zink. Daarnaast bevatten deze chiazaadjes hoge concentraties aan proteïnen (eiwitten).

Wil je gezond en snel afslanken zonder jojo effect? Dan is een proteïne dieet beslist iets voor jou. Proteïnen of eiwitten verlengen je verzadigingsgevoel. Eiwitten vragen meer energie van je lichaam om te verteren en stimuleren je spieropbouw.

Proteïnen of eiwitten houden je energie op peil. Chiazaad doet je daardoor snel afslanken zonder jojo effect.

Chiazaad pudding met kiwi voor een constante bloedsuikerspiegel

Kiwi’s zijn vooral rijk aan vitamine C en kalium. Ze helpen bij hart- en vaatziekten, bij ademhalingsproblemen zoals astma en hebben een positief effect bij verkoudheden, griep,, bij een vervelende hoest en bij infecties van de luchtwegen zoals bronchitis. Kiwi’s kunnen zelfs diabetes voorkomen. Dankzij hun hoge concentratie aan voedingsvezels houden ze immers je bloedsuikerspiegel constant waardoor pieken en dalen worden voorkomen.

Gezonde recepten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten doen je snel afslanken. Je vindt ze hier

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Chiazaad pudding met bananen is ook doeltreffend tegen verkoudheden, griep en bij brandend maagzuur

Chiazaad pudding met bananen voor extra energie

Bananen zijn rijk aan vitamine A, B3, B6 en vitamine C en mineralen waaronder vooral kalium, magnesium, fosfor, ijzer tryptofaan en selenium. Bananen houden je vochtbalans in evenwicht (belangrijk tijdens ieder gezond dieet), zorgen voor een gezonde bloeddruk, houwen je stofwisseling op peil en zorgen voor een sterk zenuwstelsel. Daarnaast zijn ze doeltreffend tegen verkoudheden en griep en bij brandend maagzuur.

Chiazaad pudding met veel voedingsvezels

Havermout is vooral rijk aan voedingsvezels. Daarnaast bevat het vooral vitamine B1, B2, B6 en B11 en levert het belangrijke mineralen waaronder vooral fosfor, natrium, kalium, calcium, ijzer, magnesium, koper en zink.

Havermout vergroot je verzadigingsgevoel en doet je snel afslanken. Daarnaast heeft het een positieve invloed op hart- en vaatziekten, versterkt het je immuunsysteem en zorgt het voor een constante bloedsuikerspiegel en voor een jonge, stralende en fluweelzachte huid.

Deze gezonde recepten doen je snel gewicht verliezen

Chiazaad pudding: de ingrediënten

 • 15 gram chia zaad, twee rijpe bananen, 100 ml amandelmelk of kokosmelk, 4 eetlepels havermout, 1 in stukjes gesneden kiwi, enkele walnoten en 1 eetlepel rozijnen

  [/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Chiazaad pudding met kiwi, banaan en havermout

Chiazaad pudding: de bereiding

 • Mix de chiazaden met de amandelmelk of de kokosmelk, en laat dit mengsel bij voorkeur een nacht in de koelkast staan
 • Roer de chiazaad pudding goed door elkaar zodat het goed gemengd is
 • Laat de melk absorberen door de zaden, zodanig dat je een soortgelei hebt
 • Schep dit in een glas
 • Voeg er nu zo’n 4 eetlepels havermout aan toe
 • Meer kan natuurlijk altijd, afhankelijk van je honger
 • Leg de stukjes kiwi en banaan boven de havermout. Je kan hiervoor ook je favoriete fruit gebruiken
 • Garneer je chia pudding met de walnoten en de rozijntjes

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole