Spread the love

INHOUDSOPGAVE

Weinig eten voor slanke lijn en een platte buik met weinig vet en meer spieren is populair. Om zo snel mogelijk hun doel te bereiken eten velen zo weinig mogelijk. Afvallen is alleen mogelijk als we minder calorieën binnen krijgen dan we er dagelijks verbranden. Maar dat heeft uiteraard grenzen. We kunnen ook te weinig eten en dat is even slecht dan teveel eten. Te weinig eten doet ons niet afvallen en brengt onze gezondheid in gevaar. Je hebt dan al vlug af te rekenen met een tekort aan gezond voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten, eiwitten en voedingsvezels. Die zijn onmisbaar om onze gezondheid te verbeteren of in stand te houden.

Hoe ver kunnen we gaan met weinig te eten voor een slanke lijn en een platte buik? 

Afvallen doen we vooral door gezond en natuurlijk te eten. We moeten er ook voor zorgen dat we minder calorieën binnen krijgen dan we er dagelijks verbranden. De meesten van ons willen hun buikje en overgewicht zo snel mogelijk kwijt. Vaak gaat het niet snel genoeg en dan steken ze een tandje bij. Ze eten dan zo weinig mogelijk en dat zorgt op relatief korte problemen. Zowel voor onze gezondheid als voor ons lichaamsgewicht. We kunnen namelijk ook te weinig eten en dat is minstens zo ongezond dan teveel eten. Té weinig eten zorgt er zelfs voor dat je weinig of niet afvalt.

Lees ook: Koolhydraten die je meer zou moeten eten om makkelijk af te vallen

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Weinig eten voor slanke lijn: Dagelijks aantal calorieën 

Meer opgeslagen lichaamsvet verliezen en makkelijker afvallen is voor een groot deel afhankelijk van het aantal calorieën die je dagelijks eet. Dat is niet voor iedereen hetzelfde. Die hoeveelheid calorieën hangt namelijk van meerdere factoren af. De belangrijkste zijn ons geslacht, leeftijd, duur van je inspanningen en van je gezondheidstoestand. Er is een duidelijk verschil in het aantal dagelijkse calorieën tussen vrouwen en mannen. Gezonde mannen hebben dagelijks gemiddeld 2500 calorieën nodig. Voor vrouwen ligt de limiet op 1800 calorieën per dag. Het aantal calorieën dat je dagelijks nodig hebt , wordt sterk beïnvloed door de fysieke inspanningen die  je levert. Hoe zwaarder en langduriger je inspanningen, doe meer calorieën je verbrandt. Verantwoord en blijvend afvallen zonder jojo effect doe je daar maximaal 500 calorieën minder te eten dan je is aanbevolen.

Weinig eten voor slanke lijn: Te weinig eten brengt je nooit op je gezond gewicht

Eet je te weinig dan bereik je nooit je gezond gewicht, integendeel. Je lichaam reageert door meer vet op te slaan en minder te verbranden. Bij een gebrek aan energie spreekt men het opgeslagen vet aan. Te weinig eten is ook voor onze gezondheid geen goed idee.

Lees ook: Eiwitten eten om snel af te vallen maar wat met je gezondheid?

Te weinig eten verkleint je spiermassa waardoor je niet afvalt

Meer spieren en minder vet is de sleutel tot succesvol afslanken. Met een gezond en natuurlijk eet- en leefpatroon vergroten we onze spiermassa. Dat is nodig om je overgewicht te verliezen. Crash diëten doen aan spierafbouw zodat je met deze strenge diëten niet afvalt op langere termijn. Hoe groter je spiermassa hoe meer je kunt eten zonder aan te komen.

Te weinig eten voor slanke lijn: Verstoorde hormonen

Constant te weinig eten zorgt voor verstoorde hormonen. Dan daalt vooral je concentratie aan het mannelijke hormoon testosteron. Meer spieren en minder vet staan centraal bij het gezond afslanken zonder jojo effect. Testosteron heeft niet alleen een belangrijke invloed op de vorming van nieuw spierweefsel. Het regelt ook onze vetverbranding en beschikbare energie. Bij een laag testosterongehalte beschik je vaak over te weinig energie.

Te weinig eten zorgt voor onbeheersbare (vr)eetbuien

Leptine is een ander hormoon dat een belangrijke rol speelt bij het verbranden van lichaamsvet. Het geeft namelijk het signaal aan je hersenen wanneer als je verzadigd bent of honger hebt. Te weinig eten doet je leptinegehalte sterk dalen. Daardoor ontstaan onbeheersbare (vr)eetbouwen  waardoor je aankomt in plaats van af te slanken.

Lees ook: 1500 calorieën per dag teveel om snel af te vallen?

Makkelijker afvallen doe je met anders en dus gezonder te eten

Je valt dus zeker niet af door weinig en zeker door té weinig te eten. Dat doe je alleen in een gezond en natuurlijk voedingspatroon gecombineerd met meer beweging.  Makkelijker afvallen zonder jojo effect doe je door maximaal 500 calorieën te eten dan je gewoon was .

Weinig eten voor slanke lijn:  Met deze voeding krijg je wel een slank lichaam

Natuurlijke voeding

Is rijk aan alle gezonde voedingsstoffen om goed te blijven functioneren zoals vitaminen, mineralen, eiwitten, sterke antioxidanten en voedingsvezels. Vervang alle bewerkte voeding en kant- en- klare maaltijden en kies voor natuurlijke ingrediënten zoals verse groenten en fruit, vette vis (zalm, paling, makreel, forel, sardienen, haring en ansjovis), onbewerkte noten, zaden pitten en voor mager vlees zoals magere biefstuk, rosbief, kip en kalkoen.

Weinig eten voor slanke lijn met onverzadigde vetten

Stop met het eten van voeding rijk aan ongezonde, verzadigde vetten en transvetten. Eet in de plaats gezonde voeding rijk aan onverzadigde vetten en vetzuren. Naast alle vette vissoorten leveren olijfolie, lijnzaadolie, amandelen, cashewnoten, eieren, en avocado de hoogste concentratie aan onverzadigde vetten.

Lees ook: Minder buikvet voor een platte buik met de juiste voeding

Weinig eten voor slanke lijn met Eiwitrijke voeding

Snelle koolhydraten en vooral geraffineerde witte suikers en zetmeelhoudende voedingsproducten zijn belangrijke oorzaken van  overgewicht. Vervang ze door voeding rijk aan hoogwaardige eiwitten van dierlijke oorsprong. Die bevatten alle essentiële aminozuren die we niet zélf kan aanmaken. Je vindt deze eiwitten vooral in mager vlees, vette vis, in schaal- en schelpdieren, in zeevruchten en in alle zuivelproducten. Granen en graanproducten en peulvruchten zoals erwten, alle soorten bonen, groentekiemen, linzen en kikkererwten zijn de belangrijkste bronnen van plantaardige eiwitten.

Weinig eten voor slanke lijn met trage koolhydraten

Een gezond eetpatroon bestaat niet alleen uit eiwitten zoals bij crash diëten. Daar zijn ook genoeg trage koolhydraten en gezonde vetten voor nodig. Trage koolhydraten verteren moeilijker, vragen meer energie, verlengen je voldaan gevoel en helpen je makkelijker afvallen. Eet zo weinig mogelijk snelle koolhydraten, geraffineerde witte deegwaren en rijst.

Genoeg en gezond eten om verantwoord af te vallen doe je alleen in een natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole