Dikke buik verliezen
Spread the love

INHOUDSOPGAVE

Minder buikvet door meer opgeslagen vet te verbranden is nodig voor het bekomen van een platte buik. Dat bereik je alleen met het eten van de juiste voeding. Te veel buikvet is namelijk het gevolg van een ongezond voedingspatroon met te veel suiker, ongezonde verzadigde vetten en transvetten.  Voeding met veel suiker en zetmeel (snelle koolhydraten) stimuleert de aanmaak van insuline. Dit hormoon regelt zowel je vetopslag en vetverrbanding. Hoe minder insuline in je bloed terechtkomt hoe meer vet je verbrandt. Minder buikvet maakt plaats voor een platte buik met meer spieren. Met de juiste voeding breng je dit proces op gang.

Maar wat is de juiste voeding voor minder buikvet en een platte buik?

Er zijn weinig of geen voedingsmdidelen zonder koolhydraten. Dat is geen probleem als je de voeding kiest met de juiste koolhydraten. We hebben namelijk koolhydraten nodig als bron van energie. Er bestaan vele verschillen tussen de soorten koolhydraten. Bij je keuze van de juiste koolhydraten maak je het onderscheidt tussen snelle en trage koolhydraten.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen![/fusion_button]

Minder buikvet zonder snelle koolhydraten

Dat zijn hoofdzakelijk geraffineerde suiker en zetmeel. Beiden zijn belangrijke oorzaken van teveel buikvet en overgewicht. Ze verteren snel, vragen weinig energie en blijven nauwelijks in je spijsvertering aanwezig. Suiker en zetmeel leveren bijna onmiddellijk extra energie.

Minder buikvet helpt tegen onstabiele bloedsuikerspiegel

Je bloedsuikerspiegel stijgt razendsnel en daalt daarna even snel. Daardoor maakt onze pancreas of alvleesklier meer insuline aan. Een hormoon dat zowel onze vetverbranding als vetopslag regelt. Hoe minder insuline in ons bloed terecht komt hoe meer buikvet we verbranden en hoe makkelijker we ons overgewicht kwijtspelen. Deze snelle koolhydraten zijn vooral aanwezig in:

 • Witte deegwaren en rijst

 • Aardappelen

 • Alle witte soorten brood, ontbijtgranen en muesli

 • Snoep, koekjes en gebak

Minder buikvet met trage koolhydraten

Deze doen het tegenovergestelde van hun snelle variant. Ze verteren moeilijk en vaak niet, vragen veel energie en blijven lang in ons spijsverteringsstelse aanwezig. Ze geven hun energie veel langzamer vrij.  Daardoor blijft onze bloedsuikerspiegel meer stabiel en maken we minder insuline aan. Trage koolhydraten zijn ook rijk aan voedingsvezels. Die zorgen voor een snel en langdurig voldaan gevoel waardoor we minder eten. Trage koolhydraten vind je vooral in:

 • Volkoren granen: zoals haver, zemelen, boekweit en quinoa

 • Volkorenproducten: denk vooral aan alle soorten volkoren brood, volkoren deegwaren en aan zilvervliesrijst (bruine rijst)

 • Verse groenten en fruit

 • Onbewerkte noten, zaden en pitten: die zijn ongezouten, niet geroosterd en ongebrand

 • Vette vis: wilde zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en ansjovis

 • Mager vlees: vooral kip en kalkoen, rosbief en magere biefstuk

Minder buikvet: het verschil tussen onderhuids en visceraal vet

Zoals bij koolhydraten bestaan er ook twee soorten vet, namelijk onderhuids en visceraal vet. Onderhuids vet vormt het zich precies onder de huid en is ongezond. Visceraal (buik)vet is nog veel ongezonder.  Het bevindt zich namelijk diep onder je huid en zelfs onder je spieren.

Orgaanvet

Visceraal vet verspreidt zich tussen onze organen. Het wordt daarom vaak orgaanvet genoemd. Het is minder zichtbaar maar je krijgt er wel een dikke buik van. Visceraal buikvet maakt giftige afvalstoffen vrij die zich tussen onze organen en vooral in onze buikholte verspreiden. Dat zorgt voor ernstige gezondheidsproblemen zoals:

 • Overgewicht

 • Aderverkalking

 • Hart- en vaatziekten

 • Hoge bloeddruk

 • Te veel ongezonde LDL- cholesterol

 • Verstoorde hormonen

 • Te veel vetten of triglyceriden in je bloed

 • Diabetes 

Minder buikvet door meer vet te verbranden 

Buikvet is niet alleen ongezond, het verbrandt ook veel moeilijker. De hoeveelheid buikvet dat we opslaan hangt van meerdere factoren af en verschilt sterk van persoon tot persoon. Het is ook vaak erfelijk. We hebben nooit de volledige controle over ons buikvet. Je kunt er wel voor zorgen dat je minder ongezond buikvet opslaat. Dat doe je met een gezond eet- en leefpatroon met natuurlijke voeding en voldoende beweging.

Oorzaken van teveel buikvet

De belangrijkste oorzaken van teveel ongezond buikvet:

 • Een ongezond eetpatroon:  met teveel geraffineerde suiker en ongezonde vetten en te weinig voedingsvezels

 • Het drinken van te veel frisdranken, alcohol en alcoholische dranken

 • Te weinig lichaamsbeweging

 • Stress: tijdig ontspannen is de boodschap. Stress is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van te veel buikvet en overgewicht

 • Te weinig slaap: voldoende slaap is belangrijk als je meer vet wilt verbranden en makkelijker wilt afvallen. Tijdens onze slaap verbruiken onze spieren energie (calorieên) zelfs in rust en terwijl we slapen. De hoeveelheid slaap die we nodig hebben hangt van meerdere factoren af. Het verschilt ook van persoon tot persoon. Acht uur slaap wordt als ideaal aanzien

 • Onze leeftijd: hoe ouder we worden hoe minder vet we verbranden

Minder buikvet met meer trage koolhydraten 

Ongezond buikvet verbranden voor een platte buik doe je zeker niet met het eten van geraffieneerde suiker en voeding rijk aan zetmeel. Door deze te vervangen door trage koolhydraten blijft je bloedsuikerspiegel meer stabiel en maak je minder insuline aan. Zo verbrand je meer opgeslagen vet, krijg je minder buikvet en een platte buik met meer spieren.

Meer hoogwaardige eiwitten

Hoogwaardige eiwitten spelen een hoofdrol in ons vetverbrandingsproces. Ze bevatten veel gezonde voedingsstoffen en zorgen snel voor een langdurig verzadigd gevoel. Vervang daarom snelle koolhydraten door meer eiwitrijke voeding voor minder buikvet. Denk in de eerste plaats aan kip en kalkoen, aan verse groenten, peulvruchten en aan onbewerkte noten, zaden en pitten. Door meer eiwitten aan je natuurlijk eetpatroon toe te voegen worden trage koolhydraten nog trager opgenomen wat je nog meer vet doet verbranden.

Minder buikvet en grotere spiermassa

Eiwitten zorgen ook voor een grotere spiermassa. Meer spieren verbruiken meer energie (calorieën). Dat zorgt voor minder buikvet en makkelijker afvallen.

Minder buikvet door meer… vetten te eten

Naast ongezonde, verzadigde vetten en transvetten bestaan er ook gezonde vetten. Dat zijn vooral vetzuren en onverzadigde vetten. Verzadigde vetten vind je vooral in snoep, koekjes en gebak maar ook in alle bewerkte voeding zoals in vlees voor broodbeleg (charcutterie) en in kaas. Onverzadigde vetten en zeker vetzuren zijn gezond. Beiden zijn vooral aanwezig in alle soorten vette vis en in onbewerkte en dus ongezouten, niet geroosterde en ongebrande noten, zaden en pitten.

Eet dagelijks voldoende verse groenten

Minder buikvetVoor minder buikvet en een platte buik eet je dagelijks zoveel mogelijk verse groenten en vooral groene groenten. Die bevatten  alle gezonde voedingsstoffen om goed te functioneren en zijn opvallend calorie- arm. Je eet ze dus onbeperkt en minstens 300 gram per dag. Eet ze vooral rauw, gekookt of gestoomd. Combineer twee of meerdere soorten groenten. Zo geniet je maximaal van al hun gezondheidsvoordelen.

Fruitsuiker is ook… suiker

Fruit daarentegen eet je niet onbeperkt. Het is wel rijk aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels maar bevat ook fruitsuikers. En al zijn deze lang niet zo ongezond dan geraffineerde suiker, het blijven suikers. In een gezond en natuurlijk eetpatroon eet je nooit meer dan drie verschillend estukken fruit per dag. Voor minder buikvet en een platte buik beperk je dit bij voorkeur tot maar een stuk per dag.

Minder buikvet met kaneel

Door dagelijkse een snuifje kaneel aan je gerechten en je zelf gemaakte smoothies toe te voegen maak je minder insuline aan en verbrand je meer opgeslagen vet. Kaneel is namelijk een natuurlijke vetverbrander.

Minder buikvet door meer water te drinken in plaats van frisdranken

Als je makkelijker wilt afvallen drink je voldoende water. Minstens 2,5 liter per dag in plaats van alle soorten frisdranken en energiedranken, zelfs hun light versie. Water verzadigt je snel en spoelt je lichaam schoon. Koffie en thee zonder melk en suiker en een zelf gemaakte smoothie met veel groenten en eventueel enkele plakjes vers fruit mogen ook.

Minder buikvet door meer beweging 

Minder buikvetGezond en natuurlijk eten is het belangrijkste. Zowel voor je gezondheid als voor je gezond gewicht. Gezond eten neemt gemiddeld 70 procent van je totale gewichtsverlies voor zijn rekening. De overige 30 procent moet van meer lichaamsbeweging komen.

Dat is ook krachttraining

Naast lopen, fietsen, wandelen of zwemmen zul je dus ook regelmatig met de gewichten moeten werken. Liefst driemaal per week. Zo bouw je een grotere spiermassa op en wat die voor je gewichtsverlies betekenen weet je ondertussen al wel.

Ook deze natuurlijke voeding zorgt voor minder buikvet:

 • Avocado’s: Zijn rijk aan voedingsvezels en aan gezonde vetten. Die pakken eerst je buikvet aan zodat je mee helpen aan ene platte buik.

 • Verse groenten: en in de eerste plaats broccoli, bloemkool, spruiten en alle groene koolsoorten

 • Haver en zemelen: barsten van de voedingsvezels en alle gezonde voedingsstoffen nodig voor een goede gezondheid.  Kies voor onbewerkte havervlokken en zemelen die bevatten de meeste vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Voeg er een snuifje kaneel, (wal)noten en bessen aan toe.

 • Eieren: zijn naast hoogwaardige eiwitten ook rijk aan vitaminen (A, D, E en K) en aan foliumzuur, choline, luteïne, calcium, ijzer, fosfor, zink en omega 3 vetzuren. Ze zorgen ook voor een langdurig verzadigd gevoel. Dagelijks eieren bij je ontbijt is niet alleen super gezond maar wordt nu zelfs aangeraden.

Minder buikvet  met rauwe cacao

 • Pure, zwarte chocolade: met minstens 85 procent rauwe cacao heeft bijna acht keer meer anti-oxidanten dan aardbeien. In pure chocolade vinden we ook stoffen zoals theobromine en cafeïne die onze vetverbranding stimuleren. Pure chocolade bevat ook veel oliezuur, een enkelvoudig en onverzadigde vetsoort. Eet toch nooit meer dan 20 gram pure chocolade per dag.

 • Groene thee: activeert je vetverbranding met gemiddeld 50 procent.

 • Chilipepers: helpen je meer calorieën te verbranden. Stabiliseert je bloedsuikerspiegel waardoor minder insuline in je bloed terecht komt en je meer opgeslagen vet verbrandt.

 • Natuurlijke yoghurt en kwark zonder toevoegingen: kant en klare yoghurt en kwark uit de supermarkt worden sterk afgeraden wegens te veel. Geef de voorkeur aan natuurlijke Griekse yoghurt en kwark vol probiotica. Die zorgen voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en minder buikvet voor een platte buik.

 • Olijfolie en kokosvet: gezonde oliën en vetten verhogen je vetverbranding en zorgen mee voor minder buikvet

Kaneel

Andere tips voor minder buikvet en een platte buik:

 • Neem tijdig ontspanning en slaap voldoende: acht uur slaap per nacht is ideaal. De hoeveelheid slaap hangt van meerdere factoren af en verschilt van persoon tot persoon

 • Sla niet alleen je ontbijt maar geen enkele maaltijd over: neem liever zes of acht beperkte maaltijden in plaats van drie grote maaltijden. Ze blijft je vetverbranding constant actief

 • Drink met mate koffie en thee zonder melk en suiker: vooral koffie werkt sterk vochtafdrijven

 • Geniet van wat je eet, kauw goed en eet traag 

 • Geef voorrang aan voedsel met veel water: vooral verse groenten

Meer vet verbranden en makkelijker afvallen doe je alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen![/fusion_button]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole