Stoppen met roken en niet aankomen
Spread the love

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text][fusion_text]

INHOUDSOPGAVE

Stoppen met roken en niet aankomen op een natuurlijke manier + Recept

Stoppen met roken en niet aankomen is niet makkelijk. Zij die willen stoppen met roken zoeken troost in ongezonde tussendoortjes rijk aan ongezonde vetten, transvetten, suiker. Zoals snoep, koekjes en gebak.


Dat zijn één voor één belangrijke oorzaken van overgewicht en ongezond buikvet. Velen die stoppen met roken komen tijdens de eerste weken en maanden ‘winnen’ aan lichaamsgewicht. Tot maar liefst 10 kilo en zelfs méér.

Stoppen met roken en niet aankomen is nochtans mogelijk, maar hoe pak je dit dan aan?

Naar de invloed van  stoppen met roken op ons lichaamsgewicht werd al veel wetenschappelijk onderzoek verricht. Resultaten van recente studies tonen aan dat rokers een lager lichaamsgewicht hebben dan diegenen die niet roken of ermee gestopt zijn.

Diegenen die stoppen met roken komen tijdens de eerste weken gemiddeld 5 kilo aan. Met uitschieters tot 10 kilo en zelfs méér.

Stoppen met roken en niet aankomen is moeilijker naarmate je ouder wordt. Hierbij meer slecht nieuw voor vrouwen. Die komen na het stoppen met roken gemiddeld meer aan dan mannen.

Het gewicht van stoppers stijgt razendsnel, vooral de eerste weken nadat ze deze moeilijke knoop doorhakten. Na gemiddeld zes maanden stopt deze gewichtstoename.

Stoppen met roken en niet aankomen: nicotineverslaving

Dat diegenen die stoppen met roken aan lichaamsgewicht winnen is vooral het gevolg van de mate waarin ze verslaafd zijn aan nicotine. Hoe groter hun verslaving aan nicotine hoe meer je aankomt komt.

Een nicotineverslaving zorgt voor:

 • Een sterke verhoging van je metabolisme of stofwisseling: daardoor wordt je vetverbranding gestimuleerd waardoor je meer opgeslagen lichaamsvet verbrandt en makkelijker gewicht verliest. Als gevolg van het stoppen met roken daalt je energieverbruik waardoor je gemiddeld tot 2 kilo aan gewicht wint.

Stoppen met roken en niet aankomen kan dan alleen als je minder eet. Dagelijks gemiddeld zo’n 250 calorieën minder

Stoppen met roken en niet aankomen is mogelijk met de vele wetenschappelijk bewezen voedingsstips en de gezonde recepten uit de Afslank Receptenbijbel

Biergist

Met de Afslank Receptenbijbel, samengesteld door voedingscoach Richard De Ridder kies je in de eerste plaats voor een gezond eetpatroon.

Met zijn receptenbijbel legt Ridder de nadruk op voeding rijk aan hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten.

Ook dat staat in contrast met de meeste diëten die koolhydraatarme voeding aanbevelen. Voeding met weinig of geen koolhydraten doet je slechts tijdelijk afvallen.

Op langere termijn heeft het een averechts effect en zullen de kilo’s er zo weer aanvliegen. 

Met de Afslank Receptenbijbel eet je uitsluitend fruit als ontbijt. Kies bij voorkeur voor rood fruit zoals aardbeien, kersen, allerlei bessen en bramen. Eet zoveel fruit als je wilt. Daarna wacht je met eten tot ’s avonds. Je drinkt zoveel mogelijk water, maximaal vier liter en minstens een anderhalve liter per dag. Koffie drinken mag, maar maximaal drie tassen.

Met deze Afslank Receptenbijbel val je TOT 8 kilo af in 1 maand!

 • Verhoogde calorie- inname: door meer calorieën in te nemen dan je er verbrandt zal je gewicht ook toenemen

De andere nadelen van overmatig nicotinegebruik zijn:

 • Verhoging van je hartslag
 • Verhoogde prikkelbaarheid
 • Rusteloosheid
 • Hoofdpijn
 • Sterke stemmingswisselingen

Stoppen met roken en niet aankomen: verminderde eetlust

Roken zorgt voor een verminderde eetlust. Daar is een extra aanmaak van dopamine verantwoordelijk. Dopamine is een zogenaamde neurotransmitter die centraal staat bij gevoelens van beloning en genot.

Dopamine wordt pas vrijgegeven als je hersenen het signaal uitsturen dat je een beloning geniet. Dat zorgt voor herhalingsgedrag. Verstokte rokers kunnen op die manier beter weerstaan aan ongezond en lekker eten. Ze halen voldoening uit het roken van een sigaret.

Hoe meer je rookt hoe groter je weerstand tegen ongezond en lekker eten.

Het omgekeerde is uiteraard ook waar.

Stoppen met roken zoekt compensatie in eten en vooral in ongezonde tussendoortjes zoals snoep, koekjes en gebak.

Je hoopt daarin voldoening te vinden ter vervanging van het roken.  Alles ruikt en smaakt beter nadat je stopt met roken waardoor je bewust meer eet.  De eerste weken na je rookstop eet je gemiddeld tot 400 calorieën per dag meer dan tijdens je rookperiode.

Als je gestopt bent met roken kom je wekelijks een halve kilo aan

Stoppen met roken en niet aankomen op een natuurlijke manier

Niets is beter om te stoppen met roken en niet aankomen dan natuurlijk eten. Dus zonder ook maar enige toevoeging. Om daarin te lukken geef je de voorkeur voor voeding van biologische oorsprong. Die bevatten de grootste hoeveelheden gezonde voedingsstoffen zonder toevoegingen.

Stoppen met roken en niet aankomen doe je door:

 • Wekelijks één keer peulvruchten te eten: zoals erwten, bonen, groentekiemen, kapucijnen, linzen en kikkererwten
 • Zoveel mogelijk suikervrij te eten
 • Voor gezonde tussendoortjes te kiezen: Dat zijn onbewerkte noten, pitten en zaden die niet gezouten, gebrand of geroosterd zijn. Magere natuuryoghurt en kwark zijn eveneens uitstekend als gezond tussendoortje
 • Dagelijks twee verschillende stukken fruit te eten
 • Dagelijks ene handjevol blauwe bosbessen te eten: ze zijn uitstekend om stoppen met roken en niet aankomen mogelijk te maken. Deze kleine blauwe besjes verminderen je nicotineverslaving
 • Voeding rijk aan ongezonde verzadigde vetten en transvetten van je dagelijks menu te schrappen 
 • Ginseng: verzacht je ontwenningsverschijnselen en verkleint je drang naar nicotine
 • Valeriaan: vermindert je stress en zorgt tegelijk voor een onaangename smaak tijdens het roken….
 • Meer te bewegen: dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen op eigen tempo volstaat

Alleen een gezond eetpatroon zonder ongezonde vetten en suikers maakt stoppen met roken en niet aankomen mogelijk. De Afslank Receptenbijbel helpt je daarbij met vele gezonde voedingstips en originele en makkelijk klaar te maken recepten voor je ontbijt, middag- en avondmaal

HavermoutDit wetenschappelijk onderbouwd boek geeft je tal van gezonde voedingstips tips en vele gezonde recepten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten voor gezond afvallen en meer vet verbranden.

Belangrijk is dat deze Afvallen Receptenbijbel van Richard Ridder je tevens een gezonde levensstijl aanleert.

8 kilo afvallen in 1 maand is met deze Afslank Receptenbijbel perfect mogelijk

Een gezonde eet- en levensstijl aanleren is de beste manier op je vreetbuien te voorkomen. De Afslank Receptenbijbel van voedingscoach Richard Ridder zal je met zijn vele gezonde voedingstips en originele recepten hierbij zeker helpen.

Zijn succesvolle Recepten Afslankbijbel bestaat uit: 

leefnugezonderbuttonGROENEVDe nieuwste wetenschappelijke feiten en praktische tips voor het aanleren van een gezond eetpatroon

leefnugezonderbuttonGROENEVUitsluitend natuurlijke en vezelrijke voeding die je verzadigingsgevoel verlengen waardoor je automatisch minder eet

leefnugezonderbuttonGROENEVAlle recepten zijn gemakkelijk en in maximaal twintig minuten  klaar te maken

leefnugezonderbuttonGROENEVOriginele en gezonde recepten die voor een stabiele bloedsuikerspiegel zorgen waardoor je meer opgeslagen lichaamsvet verbrandt en gemakkelijker afvalt

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole