Spread the love

Paleo eten is gezond eten zoals onze voorouders, de holbewoners. Die aten van wat ze vonden zoals planten, fruit, groenten, noten, zaden en pitten. Daarnaast leefden ze van de jacht en de visvangst. Met Paleo eet je puur natuur, moet je geen honger lijden of calorieën tellen. En, een ander niet te onderschatten voordeel, je kunt blijven genieten van wat je eet. Kortom, Paleo is geen dieet in de echte betekenis van het woord. Het is wél een gezond eet- en leefpatroon dat je na een beperkte periode gemakkelijk kunt volhouden. 


[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Rozijnen hebben ook een positief effect op hart- en vaatziekten en kunnen ze het ontstaan van Alzheimer vertragen, of de ontwikkeling ervan aanzienlijk vertragen.

Naamloos

Met Paleo eet je suikervrij en ook gluten en zuivel is geen Paleo. Dit gezond eetpatroon is dan ook uiterst geschikt voor al diegenen die kampen met een glutenallergie, lactose allergie of glutenintolerant zijn.

Met Paleo eet je dus geen graanproducten (brood, pasta, deegwaren en rijst, snoep, koekjes en gebak), maar ook bewerkte voeding zoals zuivelproducten, en kant- en klare maaltijden, en allerlei industriële sauzen horen in het Paleo dieet niet thuis. Zo eet je veel gezonder, en barst je van energie en vitaliteit.
Door Paleo te eten vertraag je aanzienlijk je natuurlijk verouderingsproces, en dat zorgt op zijn beurt voor een jonge, stralende en fluweelzachte huid. Verder verkleint deze gezonde levenswijze je risico op allerlei allergieën, en slaap je beter.

Deze Paleo recepten doen je naast al deze voordelen snel afvallen zonder jojo effect

Rozijnen goed voor hart- en vaatziekten

Ook rozijnen dragen bij tot een goede gezondheid. Ze zijn vooral rijk aan mineralen zoals ijzer, fosfor, mangaan en kalium en in mindere mate aan vitaminen B2 en B6. Rozijnen zorgen voor gezonde botten en een goede bloedsomloop. Rozijnen hebben ook een positief effect op hart- en vaatziekten en kunnen ze het ontstaan van Alzheimer vertragen, of de ontwikkeling ervan aanzienlijk vertragen.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Rozijnen hebben ook een positief effect op hart- en vaatziekten en kunnen ze het ontstaan van Alzheimer vertragen, of de ontwikkeling ervan aanzienlijk vertragen
Rozijnen hebben ook een positief effect op hart- en vaatziekten en kunnen ze het ontstaan van Alzheimer vertragen, of de ontwikkeling ervan aanzienlijk vertragen

 

Nog meer gezonde recepten vind je HIER

Honing versterkt je immuunsysteem

Honing is puur natuur, en is uitstekend tegen ziekmakende virussen, bacteriën en schimmels. Verder is rauwe honing effectief tegen het bestrijden van kwaadaardige tumoren, zorgt het voor een constante bloedsuikerspiegel en is een gezond alternatief voor geraffineerde witte suiker en kunstmatige zoetstoffen. Honing werkt ontstekingsremmend is verzacht de symptomen van verkoudheden, griep, bronchitis en van alle infecties van de luchtwegen.

Paleo rozijnenbrood met honing: de ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel, 2 eetlepels kokosmeel, 1 eetlepel bio- honing, 1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder), een halve theelepel vanille, 5 scharreleieren, twee gepureerde rijpe bananen, 2 handenvol rozijnen, 40 milliliter gesmolten kokosolie, en een snuifje zeezout

Paleo rozijnenbrood met honing: de bereiding

  • Je oven voor verwarmen op 180 graden
  • Doe een vel bakpapier in een bakvorm of vet je bakvorm grondig in
  • Doe de droge ingrediënten in een grote kom, en roer alles grondig door elkaar tot je een gladde massa bekomt
  • Pureer de bananen in je blender
  • Meng de eieren met een handmixer goed door elkaar
  • Voeg één voor één de honing, de olie en de gepureerde bananen er bij en mix alles grondig door elkaar
  • Doe het meel er bij en mix tot je weer een egale, gladde massa bekomt
  • Meng nu de rozijnen door dit mengsel
  • Doe het mengsel in de bakvorm, plaats deze in de oven en bak dit gedurende zo’n 45 minuten gaar

Wil jij meer tips over hoe je gezond kan leven? Klik dan hier[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole