Suikervrij Paasbrood mag op geen enkel paasmenu ontbreken. Het is niet alleen bijzonder lekker, maar boven alles super gezonden en je kan het gemakkelijk zelf maken
Spread the love

Suikervrij paasbrood mag op geen enkel paasmenu ontbreken. Dit suikervrij brood is niet alleen bijzonder lekker, maar boven alles super gezond, en je kan het gemakkelijk zelf maken. Het is in de eerste plaats vrij van geraffineerde, witte suiker (daarom is het uiteraard ook suikervrij) en bevat uitsluitend gezonde ingrediënten waaronder amandelmeel, en kokosbloemsuiker maar ook pistachenoten, abrikozen en rozijnen.


[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Suikervrij paasbrood met pistachenoten en abrikozen
Suikervrij paasbrood met pistachenoten en abrikozen

Naamloos

Wil je gezond eten, je streefgewicht behouden of snel afvallen? In al deze gevallen is suikervrije voeding en suikervrij eten beslist aan te raden. Suiker; en dan vooral geraffineerde, witte suiker, is zonder twijfel de belangrijkste oorzaak van chronische ontstekingen, gebrek aan gezonde nachtrust, stress, vermoeidheid, hoge bloeddruk, een verstoord cholesterol evenwicht, en diabetes maar zeker ook van overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas. Geraffineerde suiker verstoort je metabolisme of stofwisseling zodat je steeds minder vet zal verbranden. Suiker bevat ook weinig of geen gezonde voedingsstoffen zodat het alleen maar je gezondheid nadelig beïnvloed.

Pistachenoten gezond

Samen met cashewnoten, walnoten en amandelen zijn pistachenoten rijk aan proteïnen, gezonde en dus onverzadigde vetten en vooral mineralen waaronder in de eerste plaats koper maar ook fosfor, ijzer, mangaan, magnesium, kalium, zink, calcium en seleen. In pistachenoten vind je ook vitamine A, B1, B3, B6 en B11 (foliumzuur), vitamine C en E. Pistachenoten verkleinen je risico op hart- en vaatziekten en hebben een gunstig effect op diabetes, hoge bloeddruk, huidaandoeningen zoals zonnebrand, vermoeidheid en keelpijn. Dagelijks een handjevol pistachenoten eten, zo uit het vuistje of als ingrediënt van vele gezonde recepten, past in ieder gezond dieet.

leefnugezonderhetmentaledieetplanPLATTEBUIK

 

Rozijnen zijn goed voor je hart

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Dagelijks een handjevol pistachenoten eten, zo uit het vuistje of als ingrediënt van vele gezonde recepten, past in ieder gezond dieet.
Dagelijks een handjevol pistachenoten eten, zo uit het vuistje of als ingrediënt van vele gezonde recepten, past in ieder gezond dieet

Dankzij hun hoog gehalte aan gezonde voedingsstoffen zoals ijzer, fosfor, mangaan en kalium en aan vitaminen B2 en B6, zorgen rozijnen voor een gezond hart en gezonde bloedvaten, maar ook voor  sterke botten en een gezonde bloedsomloop. Rozijnen kunnen zelfs de ontwikkeling van Alzheimer te vertragen.

Vele gezonde recepten zonder suiker vind je hier

 Abrikozen tegen bloedarmoede

Vooral dankzij de aanwezigheid van vitamine C en mineralen als calcium, fosfor, ijzer, mangaan en magnesium zijn abrikozen vooral afdoend tegen bloedarmoede en tal van oogziekten waaronder staar.

Suikervrij Paasbrood met pistachenoten: de ingrediëten

  • 50 gram hazelnoten, 50 gram pistachenoten voor het deeg, 75 gram pistachenoten als garnering, 250 gram amandelmeel, 50 gram kokosbloesemsuiker, één theelepel bak poeder, 1 theelepel kaneel, een 1 eetlepel sinaasappelrasp, 5 eieren, 40 gram kokosolie gesmolten, 100 gram rozijnen, 80 gram abrikozen en een snuifje keltsich zeezout

    [/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

    Abrikozen zijn vooral afdoend tegen bloedarmoede en tal van oogziekten waaronder staar
    Abrikozen zijn vooral afdoend tegen bloedarmoede en tal van oogziekten waaronder staar

Gezonde gerechten met natuurlijke ingrediënten om gezond af te slanken vind je hier

Suikervrij Paasbrood met pistachenoten: de bereiding

  • Verwarm je op 175 graden
  • Doe het amandelmeel, de rasp van ene sinaasappel, het amandelmeel en de kaneel bij elkaar
  • Klop de 5 eieren los en voeg het in twee delen toe aan het meel
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en meng alles grondig door elkaar
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier, doe het deegmengsel in de bakvorm en bestrooi het met fijngehakte pistachenoten
  • Zet de bakvorm vervolgens in het midden van je oven, en bak je paasbrood gaar gedurende ongeveer 35
  • Laat je paasbrood afkoelen, doe het uit de bakvorm  en bestrooi het paasbrood eventueel met de poeder sukrin

Bekijk deze pagina eens als je op zoek bent naar gezonde recepten

leefnugezonderbannervitadisoranje[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com