Meer spieren kweken
Spread the love

Meer spieren kweken en opgeslagen vet verbranden zijn niet alleen nodig om snel je overgewicht te verliezen. Maar ook voor een strakke en slanke lijn met een platte buik en wie wil die nu niet? Meer spieren kweken kan op meerdere manieren, de ene al wat efficiënter dan de andere. Een grotere spiermassa kweken gaat bij mannen makkelijker dan bij vrouwen. 

Hoe doe je dat, meer spieren kweken en vet verbranden? 

Het belang van meer spieren kweken wordt nog teveel onderschat. Een grotere spiermassa in combinatie met minder vet zorgt voor een strakke en slanke lijn met een platte buik. En welke vrouw wilt dat nu niet?  Toch hebben vrouwen het veel moeilijker om meer spieren kweken en vet verbranden dan mannen. Meer spieren kweken en vet verbranden voor een platte buik doe je met een combinatie van gezond en natuurlijk eten en voldoende bewegen.

Meer spieren kweken door combinatie van factoren

Met dit laatste bedoelen we zowel kracht- als cardiotraining. Door wekelijks driemaal op kracht te trainen is het mogelijk om een halve kilo vetvrije massa op te bouwen. Dat lukt uiteraard niet met krachttraining alleen. Wél met een combinatie van gezond en natuurlijk eten, voldoende bewegen, regelmatig en ontspannen en genoeg slapen. Dat versnelt je metabolisme of stofwisseling zodat je ook in rust meer vet zult verbranden. Als je onze raadgevingen in dit artikel strikt volgt, zul je niet alleen vijf kilo meer spieren zult kweken maar ook evenveel vet zult verbranden.

Meer spieren kweken doe je met een gezond eetpatroon, met veel hoogwaardige eiwitten en voldoende gezonde vetten en koolhydraten.

Spieren en vet

Meer spieren kweken doe je alleen met een positieve energiebalans. Je moet dus meer calorieën binnenkrijgen dan je er verbruikt. Het ouderwetse ‘bulken’ (waarbij je voortdurend veel eet en zowel in spieren als in vet aankomt) wordt tegenwoordig steeds vaker vervangen door ‘chainen’ of ‘clean bulken’. Ook hierbij is spiergroei het doel, maar de toename van vetmassa is beperkt. Een mooie middenweg dus.

Meer spieren kweken doet je tot 30 kilo afvallen in 1 jaar 

Om meer opgeslagen vet te verbranden moet je eerst meer spieren kweken.  Meer spieren kweken kun je op meerdere manieren, zowel thuis als in de fitness of de sportschool. Je spiermassa vergroten doe je door regelmatig met gewichten te trainen. Doe het in ‘begin kalmpjes aan om geleidelijk je inspanningen op te bouwen. Als je dagelijks met gewichten traint en daarbij natuurlijk eet val je tot 30 kilo af in één jaar.

Meer spieren kweken met de juiste voeding

Om meer spieren te kweken eet je in de eerste plaats gezond en vooral natuurlijk. Natuurlijk eten is vrij van alle toegevoegde stoffen. Hoe minder ingrediënten een voedingsproduct bevat, hoe natuurlijker het is. Een puur natuurlijk product heeft dus geen ingrediënten.

Meer spieren kweken met eiwitrijke voeding

Meer spieren kweken doe je door meer eiwitrijke voeding te eten. Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstenen van onze spieren en lichaamsweefsels. Ze worden in ons lichaam omgezet in aminozuren. Deze laatsten zijn onmisbaar voor een grotere en gezonde spiermassa. Tegelijk stimuleren ze ons metabolisme of stofwisseling waardoor we meer opgeslagen vet verbranden. Eiwitten zorgen ook voor een snel spierherstel. Daarom zijn ze zo populair bij sporters. Sporters of diegenen die wekelijks enkele keren met gewichten trainen hebben minstens 1,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig.

Meer spieren kweken met eiwitten werkt

Wetenschappelijke studies bewezen al meermaals dat je je spiermassa vergroot met meer eiwitrijke voeding te eten. En het geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Deze laatsten moeten alleen meer geduld oefenen. Hoe meer eiwitten je eet, hoe groter je spiermassa en hoe meer gewicht je verliest. Er zit wel een limiet aan vast. Je blijft dus niet afvallen en meer spieren kweken…

Voeding met de meeste eiwitten:

 • Witte vleessoorten: vooral kip en kalkoen
 • Rood vlees: rosbief en tartaar
 • Alle soorten vis maar vooral vette vis: wilde zalm, paling, tonijn, kabeljauw, forel, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en ansjovis
 • Zuivel: magere kaas (+20), melk, natuuryoghurt en magere kwark zonder toevoegingen
 • Eieren
 • Soja en sojaproducten: tofu, tempeh

Meer spieren kweken met de juiste koolhydraten 

Dat je met ongezonde crash diëten niet afvalt hebben ze te danken aan het feit dat ze uitsluitend eiwitten eten en weinig of geen vetten en koolhydraten. Toch heb je beide nutriënten nodig in een gezond voedingspatroon. Maak daarbij het onderscheid tussen snelle en trage koolhydraten. Als we het over snelle koolhydraten hebben gaat het over suiker en zetmeel. Twee belangrijke oorzaken van overgewicht en teveel buikvet. Die hebben we niet nodig, zeker als we iets aan ons overgewicht willen doen. Trage koolhydraten daarentegen bevatten veel gezonde voedingsstoffen, vooral vezels. Die geven ons een lang voldaan gevoel waardoor we minder eten. Je spiermassa vergroten doe je dus niet alleen met hoogwaardige eiwitten, maar ook met voldoende trage koolhydraten en gezonde vetten.

Voeding met de juiste, dus trage, koolhydraten:

 • Volkorengranen: haver, zemelen, boekweit
 • Volkorenproducten: havermout, volkoren (bruine) deegwaren en zilvervliesrijst
 • Groenten: en in de eerste plaats groene bladgroenten
 • Vers fruit
 • Peulvruchten: waaronder vooral erwtjes, (bruine) bonen, groentekiemen, maïs, kapucijner linzen en kikkererwten
 • Zoete aardappel

Meer spieren kweken met kracht- en cardiotraining

Extra spieren krijg je door gezond en natuurlijk te eten en met zowel kracht- als cardiotraining. Met cardio alleen lukt het je niet. Dat zorgt wel voor een tijdelijk gewichtsverlies. Tijdelijk, want afvallen met cardio zorgt vaak niet voor het gewenste resultaat. Je gewichtsverlies betreft uitsluitend vocht- en spierafname. Met cardio word je alleen strakker en slanker wanneer je ook aan krachttraining doet.

Meer spieren kweken met hoeveel eiwitten per dag?

De beste hoeveelheid hoogwaardige eiwitten die je dagelijks naar binnen werkt, werd vastgelegd op  1,6 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Meer eiwitten eten heeft geen enkele zin. Dat zorgt niet meer voor meer spieren en een groter gewichtsverlies. Misschien omdat ons lichaam niet meer eiwitten opneemt. Voor een gezond, evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon vul je deze eiwitrijke voeding aan met voldoende trage koolhydraten en gezonde onverzadigde vetten en vetzuren zoals omega 3. Daar krijgen we in verhouding met omega 6 en 9 veel te weinig van binnen.

Meer spieren kweken en vet verbranden doe je met veel eiwitten en voldoende gezonde vetten en de juiste koolhydraten. Je kunt dit proces extra ondersteunen door dagelijks extra eiwitten aan je gerechten toe te voegen. Kies dan voor Whey eiwitten dat zijn de beste eiwitten die je kunt gebruiken.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole