Je buikje snel verleizen
Spread the love

Je buikje snel verliezen door meer buikvet te verbranden doe je best op een natuurlijke manier, met de juiste voeding. Dat vraagt tijd, maar geeft je de meeste kans op slagen. Buikvet, of visceraal vet bevindt zich net onder onze maagspieren en is schadelijk voor onze gezondheid. Wil je op vakantie met een platte buik die perfect bij je favoriete bikinietje past? Start dan nu met het verbranden van je overtollig buikvet. Dat doe je dus op een natuurlijke manier, met de juiste voeding. 

Wat eet je best wel en wat niet om je buike snel te verliezen?

Al we op de beste manier willen afvallen en ons buikje snel willen verliezen, moeten we onderscheid maken tussen de drie soorten vet. Ze zijn alle drie belangrijke oorzaken van overgewicht en teveel buikvet. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen de drie soorten vet waarmee we kunnen  geconfronteerd worden:

 • Triglyceriden: is het vet dat in ons bloed wordt gevonden.
 • Onderhuids vet: vinden we net onder onze huid.
 • Visceraal vet of buikvet: bevindt zich in onze buikholte en tussen onze organen. Is veruit het ongezondste soort vet. Het verspreid niet allen giftige afvalstoffen tussen de organen in onze buikholte. Buikvet zorgt tegelijk voor de extra aanmaak van sommige hormonen.
Visceraal vet is daardoor niet alleen verantwoordelijk voor overgewicht en teveel buikvet. Het is ook een belangrijke oorzaak van aderverkalking, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en van diabetes type 2.

Oorzaken van teveel buikvet

Ons buikje, en dus ook teveel buikvet, heeft meerdere oorzaken. Dat zijn vooral:

 • Een ongezond eetpatroon: met te veel suikers en ongezonde, verzadigde vetten en transvetten.
 • Teveel stress.
 • Een tekort aan slaap.
 • Snelle veroudering. 

Om je buikvet snel te verliezen en in te ruilen voor een slanke en platte buik zijn er verregaande aanpassingen van je eet- en levensstijl nodig. Dit is een combinatie van gezond en natuurlijk eten en meer bewegen.

Stress verminderen met de juiste ademhaling 

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht en buikvet. Je kunt stress verminderen met de buikademhaling.  Je ademt dan in door je neus, houd je adem enkele ogenblikken in en ademt daarna diep uit met getuite lippen. Dit kan je hartslag verlagen, je kalmeren en je stress verminderen.

Je buikje snel verliezen met meer eiwitten

Eiwitten verminderen de aanmaak van leptine, een verzadigingshormoon dat in onze vetcellen wordt aangemaakt. Het geeft een signaal aan onze hersenen wanneer we verzadigd zijn, en dus best stoppen met eten. Leptine werkt nauw samen met  ghreline, het hongerhormoon. Ghreline signaleert onze hersenen wanneer we honger hebben en best wat kunnen eten om extra energie op te doen.

Leptine resistentie door overgewicht 

Een ongezonde eet- en leefstijl brengen de verhouding tussen leptine en ghreline uit evenwicht. We worden dan resistent of ongevoelig aan leptine. Daardoor herkennen onze hersenen niet langer wanneer we verzadigd zijn en dus best stoppen met eten. Meer eiwitten eten kan hieraan verhelpen. Hoogwaardige eiwitten vinden we vooral in:

 • Alle verse groenten en vooral in groene bladgroenten.
 • Peulvruchten: dat zijn naast linzen en kikkererwten ook doperwten, alle soorten bonen, groentekiemen en mais.
 • Vette vis.
 • Zuivel en zuivelproducten: vooral onbewerkte natuuryoghurt, Griekse yoghurt, kwark of skyr waar je extra eiwitten kunt aan toevoegen.
 • Kip en kalkoen.
 • Hardgekookte eieren.
 • Onbewerkte en dus ongezouten, niet geroosterde en ongebrande noten: vooral amandelen.

Je buikje snel verliezen met minder suiker

Vooral geraffineerde, witte suiker is een belangrijke oorzaak van overgewicht en daaraan verbonden aandoeningen. Geraffineerde suiker vinden we vooral in snoep, koekjes, gebak en chips. Hoe minder we daarvan eten, hoe stabieler onze bloedsuikerspiegel. Een stabiele bloedsuikerspiegel helpt ons afvallen en verkleint ons risico op diabetes type 2.

Je buikje snel verliezen met de juiste koolhydraten

Diegenen die zowel hun buikje als hun overgewicht snel willen verliezen  snel doen dit met zo weinig mogelijk koolhydraten. Daardoor lopen ze heel wat gezonde voedingsstoffen mis. Er bestaat namelijk heel wat verschil tussen snelle en trage koolhydraten. Snelle koolhydraten zijn voornamelijk suiker en zetmeel. Die brengen onze gezondheid niets bij, integendeel. We kunnen ze dus best missen. Trage koolhydraten zijn echter een belangrijke bron van energie en van gezonde voedingsstoffen. We hebben ze dus nodig om gezond te functioneren. Je buikje snel verliezen doe je dus zeker niet alleen met hoogwaardige eiwitten, maar met een combinatie van genoeg onverzadigde vetten, vetzuren (omega-3 en omega-6) en trage koolhydraten.

Eet dus vooral voeding met trage koolhydraten zoals:

 • Volkoren granen: vooral haver, zemelen, boekweit, gierst en quinoa.
 • Volkorenproducten: vooral alle soorten volkorenbrood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst.
 • Alle verse groenten.
 • Fruit met de kleinste hoeveelheid fruitsuikers: dat zijn naast avocado vooral papaja, perziken, acerola, citroenen en limoenen, pruimen, aardbeien, bramen, meloenen en cranberry’s.

Je buikje snel verliezen doe je ook met:

 • Genoeg water te drinken: dat is minstens 2,5 liter per dag, water uit onze voeding inbegrepen.
 • Water met vers citroensap: drink voor elke maaltijd een groot glas water met zelf geperst citroensap.

Combineer dit gezond eetpatroon met voldoende beweging

Dagelijks een half uur wandelen, joggen of fietsen volstaat om meer buikvet te verbrande. Meer bewegen regelt de aanmaak van cortisol en insuline, twee hormonen met een belangrijke invloed op vetopslag en vetverbranding.

Je buikje snel verliezen met een eiwitrijk ontbijt

Drink voor je ontbijt een groot glas water met vers geperst citroensap. Groene thee en koffie zijn goede alternatieven. Dat stimuleert je vetverbranding. Wie eiwitrijk ontbijt met eieren heeft overdag minder honger die diegenen die ontbijten met zoet en snelle koolhydraten. Havermout (pap) is uitstekend om je dag mee te beginnen. Het is rijk aan onmisbare voedingsvezels, gezonde plantaardige eiwitten, vitaminen en mineralen. Eet er wat donkere bessen bij, want die zitten vol antioxidanten. Een sneetje volkorenbrood,  havermoutpap met bessen en een handjevol (20 gram) amandelen of twee hardgekookte eieren zijn voorbeelden van een gezond ontbijt met veel eiwitten.

Met gezonde tussendoortjes 

In een gezond eetpatroon heb je geen honger tussen je maaltijden. Heb je toch regelmatig last van een tekort aan energie? Kies dan voor een gezond tussendoortje zoals ongezouten, niet geroosterde en ongebrand noten, zaden en pitten, een portie natuuryoghurt, een zelf gemaakte groentesalade, een stuk fruit of een zelf gemaakte smoothie.

Je buikje snel verliezen met deze gezonde Lunch

Een gezonde lunch of middagmaal is voedzaam en rijk aan alle gezonde voedingsstoffen op goed te blijven functioneren. En tegelijk je middag door te komen zonder honger of een tekort aan energie. Kies een salade met bij voorkeur donkergroene bladgroenten, zoals spinazie of kool. Ze zijn een belangrijke bron van calcium en bevatten nauwelijks calorieën. Voeg bruine rijst of quinoa toe. Zo krijg je veel voedingsvezels en B- vitaminen naar binnen. Die helpen je meer calorieën verbranden en doen je dus makkelijker afvallen.  Zorg voor voldoende gezonde vetten en eiwitten. Die vind je vooral in:

 • Vette vissoorten: dat zijn voornamelijk wilde zalm, tonijn, paling, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en ansjovis.
 • Verse groenten: vooral asperges, tomaten en avocado, maar ook komkommers en wortelen.
 • Vers fruit: citroen en limoen verminderen je hongergevoel.
 • Plantaardige oliën: zoals olijfolie.
 • Pitten: zonnebloempitten.
 • Hardgekookte eieren.

Drink na je elke maaltijd pepermunt- of citroengras thee voor een betere spijsvertering.

Vieruurtje

Voor je vieruurtje komen vooral yoghurt met gember, plakjes komkommer of watermeloen in aanmerking. Yoghurt bevat probiotica, die helpen bij de vertering en verminderen een opgeblazen gevoel na een maaltijd. Kaneel en gember activeren je vetverbranding, en zowel komkommer (water)meloen zorgen ervoor dat er minder vocht wordt opgeslagen.

Je buikje snel verliezen met een eiwitrijk avondmaal

Voor je laatste maaltijd van de dag kies je voor eiwitrijke voeding zoals (vette) vis, groene bladgroenten zoals spinazie, look of chilipepers en een stuk fruit (pompelmoes) als nagerecht. Zo voorkom je een opgeblazen gevoel. zorgen ervoor dat je geen opgeblazen gevoel hebt. Een zelf gemaakte groentesalade met venkel is ook een sterke aanrader. In venkel vinden we veel voedingsvezels en het zuivert ons van alle giftige afvalstoffen die zich overal in ons lichaam opstapelden.

Je kunt dit proces extra ondersteunen met een voedingssupplement op baste van hoogwaardige eiwitten:

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

2 thoughts on “Je buikje snel verliezen met de juiste voeding + Recepten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole