Spread the love

 

 

Ben je zoals zovelen verslaafd aan suiker en aan ongezonde koolhydraten? Dan is het suikervrije Heller dieet beslist iets voor jou. Dit gezonde dieet helpt je niet alleen van je suikerverslaving af. Het zorgt tegelijk voor een constante bloedsuikerspiegel. Wat is de invloed van dit dieet op onze gezondheid, en voor wie is het Heller dieet geschikt?

 


Het Heller dieet is in de eerste plaats een gezond dieet. Het is vooral bestemd voor diegenen die verslaafd zijn aan suiker en ongezonde koolhydraten. In je eentje vechten tegen het verslavend witte goedje is een ongelijke strijd die je maar erg moeizaam wint. Met  het heller dieet  sta je niet alleen en dat maakt een bijzonder groot verschil. Het pakt naast je verslaving ook je bloedsuikerspiegel aan zodat dit dieet zeker geschikt is voor diabetici. 

Met het Heller dieet eet je twee maaltijden met zo weinig mogelijk koolhydraten.

Dat heeft uiteraard vele voordelen. Je verzadigingsgevoel wordt verlengd zodat je minder vlug honger en minder trek hebt in meestal zoete, calorierijke en dus ongezonde tussendoortjes Door dagelijks minder suiker en koolhydraten te consumeren zal je meteen ook veel minder overtollig vet opslaan.

Overgewicht

Ben je verslaafd aan suiker en koolhydraten dan heb je wellicht ook last van overgewicht en zwaarlijvigheid. Is dit ook bij jou het geval, dan ben je zeker geholpen met het volgen van het Heller dieet. Als gevolg van je verslaving blijft het verzadigingssignaal naar je hersenen uit, waardoor je constant hebt.

  • Voeding rijk aan koolhydraten: koolhydraten vind je vooral in fruit, peulvruchten, aardappelen, rijst, pasta. brood, ijs, koekjes, gebak, snoep, en chocolade.

Een suikerverslaving of koolhydraat verslaving herken je aan een constant hongergevoel en een voortdurend verlangen naar voeding rijk aan suikers.

Dankzij het Heller dieet wordt het insuline niveau gereguleerd waardoor je gewichtsschommelingen beperkt blijven.

Het Heller dieet is dan ook perfect geschikt voor diabetici

De basis van het Heller dieet

Verwacht niet dat je met dit Heller dieet veel gewicht zal verliezen in een korte tijdspanne. Met zo’nkoolhydraat arm dieet  vermager je geleidelijk.  Dit gewichtsverlies is dan meestal ook blijvend zonder jojo effect. Het belangrijkste doel van het Heller dieet is je suikerverslaving stoppen.

Verborgen suikers zijn het gevaarlijkst en leiden tot een verslaving die je niet eens merkt

Tijdens het Heller dieet wordt de consumptie van ongezonde en koolhydraat rijke zoetigheden zoals  suiker, bloem, chips, koekjes, gebak, snoep en ijsjes zoveel mogelijk beperkt.

Gezonde levensstijl

Dankzij gezonde en perfect samengestelde maaltijden wordt met het Heller dieet de inname van de hoeveelheid koolhydraten geleidelijk aan afgebouwd. Daardoor geraakt je insuline balans en je bloedsuikerspiegel eindelijk weer in evenwicht waardoor je gemakkelijker en gezond zal afvallen. Volgens de samenstellers  Rachael en Richard Heller is hun programma geen echt dieet maar een gezonde levensstijl.

Deze gezonde levensstijl wordt gekenmerkt door:

  • Drie maaltijden per dag: twee daarvan zijn koolhydraat arm, rijk aan onmisbare voedingsvezels en eiwitten. De derde maaltijd geldt als beloning waarbij zelfs voeding rijk aan koolhydraten is toegestaan.
  • Tijdstip: er bestaat een verband tussen het moment waarop je een maaltijd gebruikt en de concentratie insuline die wordt aangemaakt. Hoe korter je koolhydraat rijke maaltijd duurt hoe minder insuline wordt aangemaakt. Niet treuzelen tijdens het eten is dus de boodschap.
  • Minder vet: je lichaam zal minder insuline produceren waardoor minder overtollige calorieën als vet worden opgeslagen.

De belangrijkste voedingsmiddelen voor de 2 vezel en eiwit rijke maaltijden zijn : groenten met uitzondering van mais en peulvruchten, eieren, mager vlees zoals kip, kalkoen en konijn, vis en agere kaas

Voor wie is het Heller dieet geschikt 

Herken je de symptomen van een koolhydraat verslaving, dan kan een Heller dieet je zeker helpen. Dat is eveneens het geval voor patiënten met diabetes type 2. Het Heller verminderd immers de insuline productie en controleert je bloedsuikerspiegel. Met het Heller dieet zal je ook langzaam maar zeker overgewicht kwijt spelen.  Dat heb je te danken aan het feit dat je hersens weer signalen ontvangen als je verzadigd bent.

Minder insuline zorgt voor minder vet opslag en het gemakkelijker afbreken van vet.

 

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole