Word je dik van visolie
Spread the love

Word je dik van visolie of helpt het je integendeel makkelijker afvallen? Er bestaan nog altijd veel misverstanden over vet en het eten van vetrijke voeding. Vele landgenoten zijn er nog altijd van overtuigd dat ze best zo weinig mogelijk vette voeding kunnen eten.

Word je dan dik van visolie en wat doet het nog met je gezondheid? 

Bij het beoordelen van vetten in onze voeding maken we best onderscheid tussen ongezonde en gezonde vetten. Ongezonde vetten zijn verzadigde vetten en zeker transvetten. Die kun je inderdaad zoveel mogelijk vermijden. Ze maken je dik en zijn schadelijk voor je gezondheid. Gezonde vetten zijn vooral onverzadigde vetten en zeker vetzuren zoals visolie (omega-3). Deze hebben we wel nodig. Vooral als bron van onmisbare energie. Om van alle gezondheidsvoordelen van omega-3 visolie te genieten, pas je dit natuurlijk voedingssupplement bij voorkeur in je gezond en natuurlijk eetpatroon in.

Omega-3 vetzuren

Het is dus wel degelijk belangrijk om gezonde vetten en zeker die uit visolie binnen te krijgen. Visolie is een voedingssupplement dat onmisbare omega-3 vetzuren bevat. Deze vetzuren zijn vetten die we niet zelf aanmaken. Om voldoende omega-3-vetzuren binnen te krijgen, zou je eigenlijk twee keer per week vette vis moeten eten.

Vette vissoorten

De populairste vette vissoorten vooral wilde zalm, tonijn, forel, paling, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en ansjovis. Toch eten de meesten van ons nog altijd veel te weinig vis. Om toch voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen, is de olie uit deze vette vis een uitstekende aanvulling op je dagelijkse voeding.

Omega-3 vetzuren aanvullen

Om je hoeveelheid gezonde vetten regelmatig aan te vullen combineer je een gezond eetpatroon met een voedingssupplement met omega-3 vetzuren.

We krijgen te weinig omega-3 binnen

Gezonde vetten zijn dus gezond. Je wordt er ook niet vet van, integendeel. Om makkelijker af te vallen moet je dagelijks voldoende gezonde vetten binnen krijgen. Je hebt de keuze uit meerdere soorten (gezonde) vetten. Omega-3 vetzuren staan daarbij bovenaan. Dat zijn de gezondste en juist daarvan krijgen we er te weinig van binnen. Andere vetzuren zijn omega-6 en 9.

Voedingssupplementen met omega-3

Daarom is het slikken van natuurlijke voedingssupplementen een goed idee. Op die manier krijg je dan toch voldoende van deze gezonde vetzuren binnen zonder je voedingspatroon te moeten aanpassen.

Word je dik van visolie: Visolie afvallen buik

Buikvet is nog ongezonder dan onderhuids vet. Wanneer je teveel suiker en andere zoetigheden eet, gaat je bloedsuikerspiegel snel stijgen om onmiddellijk daarna even snel te dalen. Door een hoge bloedsuikerspiegel maakt je pancreas of alvleesklier meer insuline aan, waardoor glucose (suiker) opgeslagen wordt als vet. Insuline is een hormoon dat zowel je vetopslag als vetverbranding regelt.

Lees ook: Vetzuren en gezond afvallen zonder jojo-effect

Insuline raakt uit evenwicht

Door ongezond te eten met te veel vet en suiker raakt je concentratie aan insuline ontregeld. Hoe vaker je insuline aanmaakt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, hoe ongevoeliger je wordt voor dit hormoon. Dat heeft als gevolg dat je meer en meer insuline moet aanmaken om je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden. Hoe meer insuline naar je bloed wordt gestuurd, hoe minder vet je zult verliezen en hoe je ervan opslaat. Buikvet laat ook (giftige) afvalstoffen. Die verspreiden zich tussen je organen in je buikholte zal verspreiden.

Word je dik van visolie: Visolie voordelen

Visolie en visolie supplementen zijn dus gezonder dan je denkt. Ze zorgen namelijk voor heel wat gezondheidsvoordelen. Visolie en vooral omega 3:

 • Verkleinen je risico op, aderverkalking en op hart- en vaatziekten
 • Doen je meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen
 • Helpt kinderen met ADHD
 • Brengt je cholesterolniveau in evenwicht door de gezonde HDL- cholesterol te verhogen en de ongezonde LDL- variant te verlagen
 • Helpt bij stijve en pijnlijke spieren en gewrichten
 • Versterkt je spieren en botten
 • Beschermd tegen osteoporose
 • Vertraagt je natuurlijke verouderingsproces
 • Verjongingskuur voor je huid
 • Voorkomt ouderdomsvlekjes, rimpels en kraaienpootjes
 • Helpt bij puistjes, acne, eczeem en psoriasis
 • Versterkt je nagels en je haar
 • Vergemakkelijkt de opname van in vet oplosbare vitaminen
 • Verbetert de gezondheid van je organen
 • Doet je gezonder eten 

Hoeveel visolie capsules per dag slikken?

Volgens de Gezondheidsraad bedraagt de Aanbevolen Hoeveelheid per Dag (AHD) drie gram ALA- omega-3 tegenover twee gram voor vrouwen. Voor EPA en DHA adviseert de Gezondheidsraad om per dag 200 milligram omega-3 vetzuren uit vis binnen te krijgen. Deze aanbeveling haal je door twee keer per week vis te eten, waarvan één keer vette vis. Deze natuurlijke voeding is ook rijk aan vetzuren, vooral omega 3:

 • Verse groenten en vooral groene bladgroenten: zoals spinazie, andijvie, spruiten, sla, groene koolsoorten, bloemkool, broccoli, Chinese kool, paksoi, tuin- en waterkers
 • Lijnzaad en lijnzaadolie
 • Chiazaad
 • Walnoten
 • Koolzaadolie

Maar vergeet niet: voedingssupplementen zoals visolie zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Omdat we veel te weinig vette vis eten, kampen de meesten onder ons met een tekort aan gezonde omega-3 vetzuren. Om je voorraad regelmatig aan te vullen, gebruik je dagelijks een voedingssupplement met pure visolie:

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole