Beste sporten
Spread the love

[fusion_builder_container background_color=”#282a2b” background_image=”https://mlshhx3tgfu7.i.optimole.com/cb:d5ik.1a1be/w:auto/h:auto/q:mauto/ig:avif/https://www.leefnugezonder.be/wp-content/uploads/2015/02/Black_background-1.jpg” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center center” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?

Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”25″ bottom_margin=”25″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text][bftpro-form-start 1]

Je Naam: [bftpro-field-static name]
*Je Email: [bftpro-field-static email]

[bftpro-submit-button 1 “Aanmelden”]
[bftpro-form-end 1][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Zowel mannen als vrouwen kampen met overgewicht en beiden willen gezond en blijvend vermageren zonder het overbekende jojo effect. Maar als je al eens samen met je echtgenoot een of ander dieet begon, dan weet je als geen ander dat er een duidelijk verschil bestaat tussen mannen en vrouwen, ook op het vlak van doeltreffend vermageren. Terwijl jij wellicht hemel en aarde moest verzetten om enkele kilootjes lichaamsgewicht kwijt te spelen geraakte je man zonder moeite zijn overgewicht kwijt.  Waar ligt de oorzaak van het verschil tussen het beste dieet ooit voor mannen en het beste dieet ooit voor vrouwen en met wat houden ze best rekening tijdens hun zoektocht naar het beste dieet?

De eetgewoonten van vrouwen worden in belangrijke mate beïnvloed door hun wisselende hormonen

Het beste dieet ooit, wie is daar niet naar op zoek? Steeds meer en meer landgenoten kampen met overgewicht, mannen zowel als vrouwen en dit van alle leeftijden. En allemaal willen ze zo vlug mogelijk en definitief afrekenen met onze overtollige kilo’s aan lichaamsgewicht. Dat is in vele gevallen echter veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gezond vermageren doe je bij voorkeur samen en niet niet alleen. Om gemotiveerd een of ander dieet te volgen en dat ook vol te houden zoek je bij voorkeur een partner, dat is veel aangenamer dan in je eentje afslanken. Waarom zoek je het niet in je gezin en ga je samen op dieet met je partner? Om zo’n gemeenschappelijk dieet samen tot een goed einde te brengen zal je toch met enkele belangrijke raadgevingen rekening moeten houden. Een dieet dat past bij je echtgenoot is daarom voor jou niet doeltreffend en omgekeerd. Met welke factoren moet je dan rekening houden bij het kiezen van je dieet?

Het hormonenevenwicht bij mannen blijft constanter en dat heeft uiteraard ook zijn invloed op hun eetgewoonten

Verschil in motivatie

Er bestaat in de eerste plaats een duidelijk verschil in motivatie tussen mannen en vrouwen om te vermageren. Als vrouwen besluiten om een of ander dieet te volgen is dat meestal uit onvrede over hun uiterlijk. Met enkele kilo’s minder willen vrouwen er in de eerste plaats beter, slanker en mooier uitzien. Dat is zeker niet de eerste bekommernis van mannen. Mannen willen vermageren uit gezondheidsoverwegingen. Zij gaan meestal tot de actie over omdat ze zich ongemakkelijk en minder fit voeten. Hun uiterlijk is daarbij duidelijk ondergeschikt.

Minder lichaamsvet

Wanneer je samen met je echtgenoot met een af ander dieet start, moet je er wel rekening mee houden dat mannen vlugger afvallen dan vrouwen. Dat heeft veel met hun percentage aan lichaamsvet te maken. Meestal hebben mannen een kleiner vetpercentage dan vrouwen. Bij mannen varieert dit tussen de tien en vijftien procent, bij vrouwen tussen de twintig en vijfentwintig. Dat vrouwen minder vlug vermageren heeft ook te maken met hun menstruatie. Om deze regelmatig en zo vlot mogelijk te laten verlopen hebben vrouwen een minimum percentage aan vet nodig. Ligt die concentratie te laag dan kunnen in extreme gevallen hun maandstonden zelfs stoppen waardoor ze onmogelijk zwanger kunnen worden.

Daartegenover staat dat mannen over meer spierweefsel beschikken hetgeen  voor een hoger calorie- en energieverbruik zorgt. Dat is een belangrijke voorwaarde om gezond te vermageren.

Ongezonde tussendoortjes

Vrouwen zijn emo- eters en hebben meer trek in zoete en ongezonde tussendoortjes dan mannen

Wie gezond en blijvend wil vermageren moet in de eerste plaats ongezonde tussendoortjes van het menu schrappen. Daar hebben vooral vrouwen het bijzonder moeilijk mee. Veel vrouwen zijn emo- eters en kunnen aan de zoete verleiding onmogelijk weerstaan. Vrouwen voelen zich vooral tot al die zoetigheden aangetrokken door stress, verveling en zeker ook door het gevoel van eenzaamheid. Tussendoortjes zijn dan voor hen een vorm van troost. Zo komen vrouwen al vlug in een vicieuze cirkel terecht die erg moeilijk te doorbreken is. Eens ze niet aan de zoete verleiding konden weerstaan krijgen de meesten een schuldgevoel waardoor ze zich weer tot zoetigheden aangetrokken voelen…

Aangeboren winnaars

Mannen zullen wellicht niet zo vlug aan een dieet beginnen, maar eens ze daartoe besloten zijn ze écht gemotiveerd om dit tot een goed einde te brengen. Mannen zijn immers aangeboren winnaars. Bij vrouwen overheerst het groepsgevoel.  Zij willen afvallen in groep en zoeken steun bij mekaar.

Lichaamsbeweging

Voor wie gezond en blijvend wil vermageren is een gezond en calorie-arme voeding niet voldoende. Extra lichaamsbeweging is daarbij onmisbaar. En ook op dit vlak valt er een duidelijk verschil waar te nemen tussen mannen en vrouwen. Tijdens het sporten primeert bij vrouwen de gezelligheid en het sociaal contact. Mannen houden meer van presteren, competitie en resultaten. Mannen verkiezen krachttraining om hun onze energieverbranding op peil te houden.

Er bestaat ook een duidelijk verschil op het vlak van trainen en sporten tussen mannen en vrouwen. Zo hebben mannen het meer voor krachttraining…

Beste dieet voor vrouwen

Vrouwen zijn meestal kleiner. Alle vrouwen maar vooral kleine vrouwen schrappen best alle calorierijke voedingsmiddelen zoals olijfolie, avocado, en fruitsap van hun dagelijks menu. Olijfolie bevat een hoge concentratie aan vetten. Grote mensen ondervinden weinig of geen nadelen van één eetlepel olijfolie. Voor kleinere vrouwen is dat echter veel te veel.

Extra tips voor het beste dieet voor vrouwen:

 • Ontbijt: nog meer dan dit voor mannen het geval is, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd voor vrouwen. Een gezond ontbijt voor vrouwen bestaat in de eerste plaats uit fruit, volle granen en koolhydraten. Fruit is rijk aan gezonde koolhydraten, bestaat haast uitsluitend uit water en is dus onmisbaar in ieder gezond dieet voor vrouwen.
 • Extra lichaamsbeweging: ook op dit vlak verschilt het beste dieet voor mannen grondig met het beste dieet voor vrouwen. De manier van bewegen en de sport die vrouwen beoefenen hebben een belangrijke invloed op het gewicht van (kleine) vrouwen. Zo zullen de meeste uithoudingssporten de vrouwen doen bijkomen in plaats van te vermageren omdat ze er vlugger honger van krijgen dan mannen.
Vrouwen hebben het meer voor cardio. Een combinatie van kracht- en uithouding verdient de voorkeur
 • Krachttraining: vrouwen ondervinden het beste resultaat met krachttraining omdat dit in de eerste plaats hun buik- en rugspieren versterkt. Verlengde buikspieren maken vrouwen slanker.
 • Pilates: een krachtige vorm van yoga of BBB is dus perfect voor vrouwen die willen blijvend willen vermageren zonder jojo effect.

Beste mannen dieet

Een mannen dieet bestaat bij voorkeur uit deze gezonde voedingsstoffen:

 • Oesters: zijn rijk aan zink, doeltreffend voor alle typisch mannelijke lichaamsprocessen en… voor een gezonde prostaat
 • Bananen: leveren snelle energie en zijn rijk aan kalium (onmisbaar voor een sterk zenuwstelsel),  en een belangrijke bron van magnesium voor een gezond hart
 • Vette vis: zoals zalm, paling, forel, tong, sardienen, makreel, haring en ansjovis zijn rijk aan gezonde omega 3 vetzuren
 • Broccoli: houdt je testosteron op peil
 • Paranoten: verlaagt je slechte LDL- cholesterol en verhoogt je goede HDH- cholesterol
 • Volkorenproducten: zoals volkorenbrood maar ook pasta, rijst en deegwaren zorgen voor extra spieropbouw
 • Bessen: bron van sterke antioxidanten die het natuurlijk verouderingsproces stoppen en je brein in topconditie houden
 • Plantaardige oliën, zaden, noten en bonen: houden je cholesterol in evenwicht
 • Oranje en rode groenten: zoals wortelen, pompoenen, paprika en zoete aardappelen

Puur natuur is het beste dieet 

Wil jij ook met het beste dieet eindelijk blijvend en gezond vermageren? Puur natuur zoals dat in het ‘Paleo Dieet’ van voedingscoach Mitchell Van Duuren het geval is, is het beste dieet, zowel voor mannen als voor vrouwen

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole