Gezond ontbijt voor een lang verzadigd gevoel
Havermout met cashewnoten rozijnen en rode vruchten
Ingrediënten voor 4 personen: 200 gram rauwe cashewnoten, 75 gram havermout, 2 theelepels ongezoet vanillepoeder, 1 theelepel kardemompoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 75 gram rozijnen, 275 milliliter kokosmelk, 300 gram (bevroren) rode vruchten, 50 gram frambozen
Bereiding:
- Week de cashewnoten gedurende een tiental minuten
- Doe de overige ingrediënten in je blender
- Voeg er de uitgelekte cashewnoten aan toe en mix tot een romig geheel
[fusion_button link=”https://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831″ color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook meer gezonde voedingstips en recepten voor een snel voldaan gevoel![/fusion_button]
Zelf gemaakte groene smoothie met mango en ananas
Ingrediënten: 250 milliliter kokosmelk, 100 gram bij voorkeur verse mangoblokjes, 200 gram bij voorkeur verse ananasblokjes, 2 eetlepels kokosschilfers, 50 gram verse en jonge blaadjes spinazie, 250 milliliter water
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in je blender en meng tot een romige smoothie
- Hou je van een romige smoothie? Vervang het water dan door een gelijkaardige hoeveelheid magere natuuryoghurt
Ontbijttaart met havermout, dadels en honing
Ingrediënten: 60 gram havermout, 120 gram verse dadels zonder pit, 60 gram blanke amandelen of onbewerkte cashewnoten, 75 gram kokos, 2 eetlepels onbewerkte vloeibare honing, 3 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels hennepzaad, 30 gram hazelnootjes en een snuifje zeezout
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in je blender en mix alles fijn
- Bekleed een ringvorm van maximaal 20 cm doorsnede met een stuk bakpapier
- Doe het mengsel in de bakvorm
- Druk dit goed aan en laat dit enkele uren opstijven in je
- Bewaar je gezonde ontbijttaart in je koelkast

Het is de manier waarop onze zintuigen eten en drinken waarnemen die dit verzadigd gevoel bepalen. Hoe langer we contact hebben met voeding hoe
Niet alleen wat we zien maar even goed wat we ruiken en proeven beïnvloed ons verzadigd gevoel. Eten dat we lekker vinden zal onze zintuigen en zeker onze geur- en smaakzin meer prikkelen dan datgene wat we minder graag eten. Als we lekker eten ervaren maakt onze maag meer sappen aan en verteert onze voeding sneller. Hoe sneller ons lichaam voedsel verwerkt hoe sneller we verzadigd zijn. Je verzadigd gevoel verlengen doen we met:

Hallo, graag had ik mij ingeschreven voor de nieuwsbrief maar het lukt mij niet. Misschien kunnen jullie mij daarbij helpen. Dank bij voorbaat, groetjes Nancy
Wij doen het nodige Nancy!
Gezonde groet,
Francois