Verslaafd aan suiker
Spread the love

[fusion_text]

Snel vermageren betekent in de eerste plaats gezond eten en voldoende bewegen. In een gezonde voeding past zeker geen geraffineerde witte suiker. Witte suikers zitten in veel meer producten dan je wel denkt. Er zijn nochtans tal van gezonde soorten suiker. Eén ervan is kokos palmsuiker, vanwege zijn  uitzonderlijk lage glycemische index vooral geschikt als zoetstof voor zij die kampen met diabetes. Snel vermageren kan dus best met palmsuiker, maar wat doet deze gezonde suikervervanger nog meer met je gezondheid?Suiker en in de allereerste plaats geraffineerde, witte suiker is ongezond want een caloriebom.

Al diegenen die bezorgt zijn om gewicht zoeken voortdurend naar een gezond alternatief voor suiker.

Eén daarvan dat zowel lekker als gezond is, is ongetwijfeld kokos palmsuiker of kokos bloemsuiker die je de zoete smaak van geraffineerde suiker vlug zal doen vergeten.

Zo’n gezond en daar bovenop ook nog lekker alternatief voor suiker is zeker niet misplaatst.

Met suikervervangers als stevia, rijststroop, palmsuiker of koud geslingerde honing beschikken we over voldoende vervangers, maar hun smaak laat dikwijls veel te wensen over.

Suiker en suikerrijke voeding is niet alleen ongezond, maar één van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Naast levensbedreigende hart- en vaatziekte, is suiker ook verantwoordelijk voor diabetes, hoge bloeddruk, verstoorde hormonen, een verzwakt immuunsysteem, voor allerlei schimmelinfecties zoals candida en voor het ontstaan van veel voorkomende en agressieve soorten kanker.

Het witte goedje is ook oorzaak nummer één van slechte tanden en pijnlijke aandoeningen van je tandvlees. Zijn dat nog niet voldoende redenen om vandaag nog suikervrij te gaan eten?

Lekker en gezond zoet

Zoete bekken moeten bij dit alles niet wanhopen. Er zijn inderdaad meer dan voldoende gezonden lekkere alternatieven voor suiker. Eén ervan is dus kokos bloesemsuiker, of kokos palmsuiker dat barst van allerlei gezonde voedingsstoffen en bovendien een opvallend lage glycemische Index (GI) kan voorleggen.
Kokos bloemsuiker bestaat dan ook uitsluitend uit natuurlijke suikers, die er voor zorgen dat je veel langer over de nodige energie kunt beschikken om goed te kunnen functioneren.

Biologische suiker

Deze kokos bloemsuiker kan heel wat adelbrieven voorleggen. Het wordt niet voor niets geproduceerd uit de nectar van biologische kokos bloesem.  
Kokos bloemsuiker wordt haast uitsluitend geteeld in Aziatische landen, vooral in Indonesië. Landbouwers tappen de nectar van de kokosbloesem rechtstreeks van de boom, waardoor deze nog steeds kokosnoten voort brengt. Na het aftappen van de nectar, wordt deze eerst ingedikt en in vormen gegoten.
De kokos bloemsuiker wordt dan verder afgekoeld, gehard en tot slot fijn gemalen. Deze gezonde zoetstof wordt dus op geen enkel ogenblik verhit of geraffineerd. Dat zorgt er voor dat kokos bloesemsuiker rijk is aan gezonde voedingsstoffen, zoals verschillende vitaminen van de uitgebreide B- familie en allerlei mineralen waaronder magnesium, ijzer, zink en kalium.

Constante bloedsuikerspiegel

Kokos bloemsuiker bezit uitsluitend trage suikers. Dat wil zeggen dat ze langzaam door je bloedbaan worden opgenomen, waardoor je bloedsuikerspiegel nagenoeg constant blijft, zonder pieken en dalen zoals dat bij de consumptie van geraffineerde suiker wél het geval is.
µKokosbloesemsuiker kan daardoor ook een gezond alternatief zijn voor zij die kampen met een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes type.
  • Hart- en vaatziekten, diabetes en astma: uit tal van wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat palmsuiker het je risico op hart- en vaatziekten, diabetes en astma verlaagt
  • Gebruik: door al deze kwaliteiten kun je kokos bloesemsuiker gebruiken in allerlei gerechten en in dranken, maar ook in gezonde tussendoortjes zoals rauw cakes en gebak, en zelfs in gezonde groene smoothies als je geen fan bent van de smaak van groene bladgroenten
  • Gezonde tip: omdat kokos bloesemsuiker onbewerkt en niet verhit werd past het perfect in het raw food dieet
  • Vrij van alle scheikundige afvalstoffen: kokos bloemsuiker is vrij van alle kleur- en smaakstoffen en bevat geen bewaarmiddelen

Overweeg jij ook suikervrij te gaan eten? Met dit eenvoudige Stappenplan voor een leven zonder suiker is dat kinderspel!

[/fusion_text]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole