Pre-workout voedingssupplementen
Spread the love

Pre-workout voedingssupplementen bestaan uit speciaal samengestelde ingrediënten om je lichaam voor te bereiden op de volgende training of oefening. Een goede pre-workout kan een positieve bijdrage leveren aan training of inspanning door energie te verhogen. Een pre-workout gaat ervan uit dat je door langer en intensiever te trainen betere prestaties kunt leveren. Bovendien kan het zowel vóór als tijdens het sporten je concentratie bevorderen. Ben je vast besloten om je trainingsinspanningen te verhogen om je doel sneller te bereiken?  Dan is het gebruik van pre-workout supplementen van BASE247® zeker een goed idee. Een belangrijke factor om hier zeker bij te onthouden is ongetwijfeld dat deze voedingssupplementen een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl niet vervangen. Extra ondersteunen kan wél.

Wat zijn de voordelen van deze supplementen? 

De ingrediënten van pre-workout voedingssupplementen kunnen de bloedcirculatie bevorderen en het lichaam van extra energie voorzien. Daarnaast kunnen ze ook een positieve invloed hebben  mentale scherpzinnigheid. Dat leidt uiteindelijk tot betere prestaties dankzij een betere hartslag. Je lichaam heeft vóór je training een pre-workout van tussen de vijftien en dertig minuten nodig om zich op eigenlijke maximaal voor te bereiden. De dosis die je van deze voedingssupplementen nodig hebt voor het beste resultaat hangt van meerdere factoren af en verschilt dus van persoon tot persoon. Pre- workout voedingssupplementen werken het best als je ze inneemt met een groot glas water.

Wat is een pre-Workout?

Pre-workout training is een manier om meer energie te krijgen en prestaties te optimaliseren. Het is meestal een mengsel van poeder met water. Pre-workout voedingssupplementen bevatten vaak een combinatie van ingrediënten, waardoor ze een makkelijk alternatief zijn voor het nemen van verschillende supplementen voor het sporten. De meeste pre-workouts hebben vaak cafeïne, eiwitten, vitaminen, creatine als werkend bestanddeel.

De voordelen van van deze supplementen

Voordelen van pre-workout voedingssupplementen:

  • Meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen
  • Grotere spiermassa en sterkere spieren
  • Lager vetpercentage 
  • Sneller herstel tussen
  • Grotere pomp
  • Beter uithoudingsvermogen
  • Verhoogd metabolisme
  • Betere motivatie
  • Meer energie
  • Betere prestaties

Lees ook: EMS training afvallen: doet je met gezond eten sneller je overgewicht

Pre-workout voedingssupplementen: Cafeïne

Cafeïne is een van de meest voorkomende ingrediënten voor een pre- workout voedingssupplementen. Dat kan je spierkracht en het uithoudingsvermogen verbeteren. Zo kun je dus beter presteren zonder extra inspanningen te moeten leveren. Cafeïne vergroot en bloedvaten en je bloedtoevoer naar je spieren te verhogen. Deze stof helpen ook om je hersencapaciteit (cognitie) op korte termijn te vergroten, waardoor je je makkelijker kunt concentreren.

Pre-workout voedingssupplementen: Creatine

Tijdens explosieve trainingen gebruikt je lichaam creatine om energie op te wekken. Om een ​​hoog prestatieniveau te bereiken, hebben je spieren een goede energievoorziening nodig, zodat je langer harder kunt trainen. Als je de training elke keer op een hoger niveau kunt brengen, zal dat een samengesteld effect hebben, waardoor je je doelen sneller bereikt.

Pre-workout voedingssupplementen: L- Glutamine

Dit betreft een aminozuur, een van de moleculen waaruit eiwit bestaat en wordt aangetroffen in onze voeding. Aminozuren zorgen voor een snel herstel en het versterken van je spieren.

Vasodilatoren

Tijdens je training proberen we voldoende zuurstof naar onze spieren te brengen. Vasodilatatoren verwijden je bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar de spieren wordt verhoogd. Zo worden je spieren van extra voedingsstoffen voorzien. Hoe langer het duurt voordat je vermoeid bent, hoe moeilijker het is om te trainen en hoe betere resultaten je boekt. Een pre-workout voedingssupplementen geeft je de mogelijkheid om na verloop van tijd zowel je als je uithoudingsvermogen te vergroten. Dat kan op zijn beurt leiden tot meer uitgesproken veranderingen in je droge spiermassa en meer vetverlies dankzij een sneller metabolisme.

Bèta alanine en L- citrulline

Pre-workout voedingssupplementen kunnen ook β- alanine en L- citrulline bevatten. Van beide stoffen werd aangetoond dat ze je energie tijdens duurtrainingen verhogen.

Pre-workout voedingssupplementen: BCAA

Aminozuren met vertakte ketens of BCAA worden meestal vóór de training ingenomen en kunnen worden gebruikt als onderdeel van een pre- workout voedingssupplement. Ze kunnen als een enkele component of als een enkel aminozuur worden opgenomen. Als onderdeel van spierweefsels kunnen aminozuren spierschade en spierafbraak helpen voorkomen en je spiermassa verbeteren. Dat is niet alles, want dankzij deze stoffen ben je ook minder snel vermoeid.

Koolhydraten

Zeker ook interessant: Waarom is bewegen gezond?

Koolhydraten en vooral suikers die je kort voor je training inneemt voorzien je van de nodige energie. Andere soorten koolhydraten bevatten geen suikers of calorieën bevatten. Of je deze laatste soort koolhydraten nodig hebt hangt van je persoonlijke voorkeur af en varieert van je specifieke doelen, je type training en pre-workout voedingssupplementen.  Bij cardio training zoals hardlopen of fietsen kunnen extra koolhydraten (suikers) helpen. Bij krachttraining zoals werken met gewichten je je meestal geen extra suikers nodig.

Pre-workout voedingssupplementen: Vitamine B

Een ander veelgebruikt ingrediënt tijdens het sporten zijn vitaminen van het B-complex zoals niacine en vitamine B12. Ze spelen een sleutelrol bij de werking van je metabolisme en je energievoorziening. Creatine kan ook vóór de training worden opgenomen. Deze stof wordt veel gebruikt om je prestaties tijdens intensieve training te verbeteren en je spiermassa te versterken.

Wanneer neem je deze supplementen?

Te veel cafeïne kan bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid, hartklachten en hoofdpijn bij mensen die gevoelig zijn voor cafeïne. Daarom gebruik je enkele uren voor je training best geen cafeïnehoudende dranken zoals frisdranken, energiedranken, koffie en thee.

Bijwerkingen

De mogelijke bijwerkingen vóór het sporten zijn afhankelijk van de ingrediënten in het betreffende supplement. Over het algemeen kunnen cafeïne en andere energiebevorderende stoffen je hartslag en bloeddruk tijdelijk verhogen, maar er zijn geen aanwijzingen voor negatieve effecten. Te veel cafeïne kan bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid, hartklachten en hoofdpijn bij mensen die gevoelig zijn voor cafeïne.

Conclusie

Deze voedingssupplementen vóór de training zijn ontworpen om je prestaties te verbeteren door zowel je energie als je kracht en je uithoudingsvermogen te vergroten. De belangrijkste voordelen van dit soort training zijn vooral een grotere spiermassa en extra spierkracht, een betere motivatie en uithoudingsvermogen. Zo een pre-workout moet echter niet langer dan een half uurtje duren om doeltreffend te zijn.By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole