Chroom tabletten
Spread the love

Chroom tabletten maken deel uit van de mineralen die we uit onze dagelijkse voeding halen om ons gezond en in goede conditie te houden. Chroom komt in meerdere vormen en heeft vooral invloed op ons insulineniveau en onze  bloedsuikerspiegel. Vast staat dus dat iedereen van ons, maar vooral diabetici, chroom echt nodig hebben. heeft. Dit mineraal speelt ook een belangrijke bij ons vetstofwisseling. Dit belangrijk proces tegelijkertijd onze vetopslag en vetverbranding. Chroom bepaalt zo ook de mate waarin we ons overgewicht verliezen, of niet.  Doe je alles volgens het boekje en eet je dus gezond en beweeg je voldoende maar val je in verhouding weinig of zelfs niet af? Dat kan het gevolg zijn van een gebrek aan chroom. 

Kortom, wat moet je eten om je voorraad chroom aan te vullen?

Chroom heeft dus een belangrijke invloed op het goed functioneren van insuline. Het zorgt tegelijkertijd voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Een combinatie van beiden is in de eerste plaats goed nieuws voor diabetici. Het verlaagt namelijk ons risico op het ontwikkelen van diabetes en glaucoom, een oogaandoening als gevolg van diabetes.

De oorzaken van een tekort aan chroom 

Een tekort kan ontstaan als gevolg van een ongezond eetpatroon met te weinig voeding dat chroom bevat. Zo een chroomtekort ontstaat ook bij eetstoornissen zoals ondervoedingen anorexia. Een tekort aan chroom kan ook ontstaan bij patiënten die bijvoorbeeld lange tijd sondevoeding krijgen toegediend. Volgens sommigen is de kans op chroomtekorten hier eerder klein, maar dat is niet juist. Ondanks alle goede voornemens eten we nog altijd erg ongezond met teveel vet, onverzadigde vetten en transvetten en te weinig gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.

Tekenen van chroomgebrek

Een van de belangrijkste symptomen dat op zo een chroomtekort zou kunnen wijzen is een sterk schommelende bloedsuikerspiegel. Haal je niet genoeg van dit mineraal uit je dagelijkse voeding, dan is de kans groot dat je extra insuline nodig hebt dan normaal. Een plotse gewichtstoename zonder onderliggende oorzaak kan ook een symptoom zijn van een chroomtekort. Je kunt de invloed van je (gezond) eet- en leefpatroon extra ondersteunen met het slikken van natuurlijke voedingssupplementen op basis van chroom. Zorg er ook voor dat wijzigingen in je dagelijks voedingspatroon niet plots en dus van het ene moment in het andere gebeuren, maar geleidelijk aan zeker altijd na tussenkomst van je vertrouwde arts.

Inspiratie voor een gezonde maaltijd met veel chroom

 • Quinoasalade met gebakken zalm
 • Gebakken eieren en een paar sneetjes bruin brood (met boter)
 • Een portie granola, muesli, havermout of een handjevol noten (maximaal 25 gram)
 • Volkoren pasta met kip en champignons

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Chroom 

Onze gezondheidscommissie beveelt aan dat vrouwen 25 microgram chroom en mannen 35 microgram chroom per dag innemen. Voor bepaalde groepen mensen, zoals zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, zuigelingen, kinderen en ouderen, is het aanbevolen dagelijkse chroomgehalte anders. Raadpleeg de onderstaande tabel:

Chroom tabletten verminderen je trek in zoet waardoor je makkelijker afvalt

Chroom tabletten ter ondersteuning van een gezond eet- en leefpatroon verminderen je honger zal verminderen waardoor je makkelijker afvalt. Dat danken we aan het feit dat chroom onze trek in suiker en zoete tussendoortjes sterk vermindert. De wetenschap is het er ook over eens dat chroom ons insulineniveau beïnvloedt. Dit hormoon reguleert onze bloedsuikerspiegel. Als je bloedsuikerspiegel stijgt, vermindert je honger waardoor je makkelijker je overgewicht verliest. Bij een lage bloedsuikerspiegel vergroot je trek in suiker en in zoetigheden zoals snoep, koekjes, gebak en chocolade. Een sterk wisselende bloedsuikerspiegel brengt je stofwisseling in het gedrang. Die is onmiddellijk gelinkt aan je vetopslag en vetverbranding. Hoe hoger je bloedsuikerspiegel hoe meer vet je opslaat in plaats van het te verbranden.

Lees ook: Chroom zorgt voor minder honger en makkelijker afvallen

Chroom tabletten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Uit de resultaten van talrijke studies blijkt dat een tekort aan chroom diabetes type 2 kan veroorzaken. Dat onderstreept nogmaals het belang van dit mineraal voor de goede werking van ons metabolisme of stofwisselingsproces. Daarom zijn chroom en chroom tabletten essentieel voor de normale werking van insuline, een hormoon waardoor glucose onze lichaamscellen kan binnendringen. Deze cellen zorgen bijvoorbeeld voor de aanmaak van energie, hormonen en enzymen.

Chroom tabletten verminderen kans op diabetes type 2

Dit mineraal is zeker voor diabetici een onmisbaar mineraal. Chroom tabletten Ze helpen hun bloedsuiker onder controle te houden wat de kans op diabetes aanzienlijk verlaagt. Op die manier kunnen ook veel voorkomende symptomen worden verminderd zoals:

 • Plots gewichtsverlies
 • Oogaandoeningen zoals Glaucoom
 • Vaak plassen
 • Constant dorst en dus veel drinken
 • Chronische vermoeidheid
 • Infecties
 • Vernauwde aders en slagaders
 • Verhoogt risico op beroerte en hartinfarct
 • Aantasting zenuwstelsel en zenuwbanen: met pijn, overmatig zweten, gevoelloosheid, impotentie, maag- en darmklachten, evenwichtsproblemen, verminderde spierkracht (vooral in je benen) en stijve gewrichten

Chroom helpt bij  acne

Chroom en chroom tabletten helpen ook bij huidproblemen zoals puistjes en acne. Er zijn namelijk aanwijzingen dat de bloedsuikerspiegel onze huid kan aantasten met huidproblemen tot gevolg. In dit geval is het handhaven van een gezond en natuurlijk voedingspatroon erg belangrijk.

Conclusie

Chroom en chroom tabletten hebben een grotere invloed op onze gezondheid dan we denken. Een gezond en natuurlijk voedingspatroon met veel verse groenten kan een chroomtekort voorkomen. Je kunt dit extra ondersteunen door het slikken van chroom tabletten.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole