ChroomAfvallen doen we in een gezond en natuurlijk eetpatroon met veel groenten, fruit en onbewerkte noten. Allemaal gezonde en natuurlijke voeding dat ons een snel en langdurig voldaan gevoel geeft. Daardoor hebben we minder snel weer honger en eten we ook minder. Hoe minder honger we hebben tussen twee maaltijden hoe beter. Chroom is een mineraal dat bijdraagt tot een langdurig voldaan gevoel waardoor je sneller je overgewicht verliest.

Chroom stimuleert de verbranding van koolhydraten en vetten

Zo speelt dit mineraal een belangrijke rol bij de verbranding van koolhydraten en vetten. Chroom verbetert tegelijk de werking van de insuline in ons bloed. Insuline is een hormoon waarvan de aanmaak sterk wordt beïnvloed  door onze bloedsuikerspiegel. Het regelt tegelijk onze vetverbranding en de opslag van vetten uit onze voeding.  Hoe onstabieler onze bloedsuikerspiegel hoe meer insuline in ons bloed terecht komt. En hoe groter de concentratie aan insuline hoe minder vet we verbranden.  De resultaten van meerdere grootschalige onderzoeken leerden ons ondertussen dat chroom zorgt voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel door het aanwezige insuline optimaal te gebruiken. Dat is vooral belangrijk voor patiënten met diabetes type 2.

Chroom zorgt voor een evenwichtig cholesterolgehalte

Gezonde voedingsstoffenChroom zorgt ook voor een evenwichtig cholesterolgehalte. Dat doet het door onze slechte LDL- cholesterol te verlagen en de gezonde HDL variant te verhogen.