Nieuwe bloedtest herkent kanker
Spread the love

Nieuwe bloedtest herkent kanker vroegtijdig. Chinese wetenschappers ontwikkelden een nieuwe bloedtest om de symptomen van kanker vroegtijdig op te sporen. Daarmee zit de opsporing en behandeling van de gevreesde ziekte een grote stap dichterbij. Hun gloednieuwe bloedtest slaagt er namelijk in veel voorkomende soorten kankers vroegtijdig op te sporen. Zelfs vier jaar voor de eerste symptomen ontstaan. In meer dan 95 procent van de onderzoeken waren de Chinese testresultaten efficiënt. 

 

De bloedtest die kanker jaren vooraf opspoort, kreeg de naam PanSeer. Dat is geen primeur. Het is namelijk niet de eerste test die kanker vroegtijdig via het bloed detecteert. Wel is het voor het eerst dat tumoren in zo een vroeg stadium herkent worden. “Met onze nieuwe en veelbelovende test kunnen we vijf soorten kanker vroegtijdig vaststellen met een DNA-methylgroeptest en dat tot vier jaar voor de diagnose”, schrijven de wetenschappers in vakblad Nature Communications.

Nieuwe bloedtest herkent kanker via DNA in bloedplasma

De test onderzoekt bepaalde stukken van ons DNA in bloedplasma op methylgroepen. Deze laatsten ontstaan in tumoren. De ontwikkelde techniek kan al lage niveaus van dergelijk DNA opsporen. Met de bloedtest kun je geen kanker voorspellen, benadrukken de wetenschappers, wel kun je kankercellen opsporen die nog lang geen klachten veroorzaken.


Lees ook: Nieuw medicijn tegen kanker: Berzosertib vernietigt vergevorderde kanker

Nieuwe bloedtest herkent kanker in ruim 95 procent van de gevallen

De test werd uitgevoerd bij bijna tweehonderd vrijwilligers. Die kregen binnen vier jaar na de bloedtest de diagnose maag-, darm-, lever-, long- of slokdarmkanker. In 95 procent van de gevallen wist de test de kanker op te sporen. Ook mensen die al jaren kankervrij waren deden mee aan de test, die bij hen eveneens overwegend correct was. Hoewel de onderzochte groep relatief klein was, zijn wetenschappers positief over de studie. “Dit is een geweldig onderzoek dat opnieuw bevestigt dat dergelijke testen werken,” zegt bijvoorbeeld kankeronderzoeker Eric Klein van het Cleveland Clinic’s Taussig Cancer Institute. “Deze test kan de basis vormen voor nieuwe screeningstests die kanker vroegtijdig kunnen opsporen.”

Je gezondheid verbeteren én behouden doe je alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid![/fusion_button]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole