Nieuw medicijn tegen kanker
Spread the love
Nieuw medicijn tegen kanker. Daar wordt ondertussen al jarenlang naar gezocht. Het lijkt er op dat het met Berzosertib eindelijk ook is gevonden. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de behandeling van kanker. Dokters testten het gebruik van het medicijn berzosertib op mensen met een gevorderde vorm van kanker. Daaruit bleek dat de kanker bij meer dan de helft van hen stopte met groeien en bij sommigen zelfs volledig verdween.

Is Berzosertib het geneesmiddel tegen kanker waar we zo lang op wachten?

 

Wetenschappers aan het Instituut voor Kankeronderzoek in Londen onderzochten de veiligheid van het geneesmiddel berzosertib bij mensen met onder meer borst- en darmkanker. Vrijwilligers met een vergevorderde vorm van kanker kregen alleen het medicijn toegediend, anderen  combineerden het middel met de klassieke chemotherapie.

Nieuw medicijn tegen kanker: Stabilisatie of zelfs kankervrij

De resultaten van deze studie werden nu officieel bekendgemaakt en zijn alvast erg hoopgevend. Uit die onderzoeksresultaten blijkt nu dat bij meer dan de helft van de vrijwilligers hun tumoren gestopt waren met groeien. Bij ruim 71 procent van diegenen die hun behandeling met berzosertib combineerden met chemotherapie stabiliseerde hun toestand. Bij een man met vergevorderde darmkanker waren de tumoren volledig verdwenen. Hij is intussen meer dan twee jaar kankervrij. Een vrouw met gevorderde eierstokkanker zag de tumoren verkleinen.

Lees ook: Vegetarisch eten beschermt tegen kanker en ouder worden

Nieuw medicijn tegen kanker: Hoopgevende resultaten

Dat zijn alvast erg hoopgevende resultaten. Kankercellen kunnen gedood worden door hun DNA te beschadigen of ervoor te zorgen dat fouten in hun genetische code niet meer hersteld worden. Berzosertib blokkeert het eiwit ATR, een stof dat instaat voor dergelijke herstelling van het DNA. Onderzoeker Johann de Bono is alvast enthousiast. “Het is bemoedigend om zo’n resultaten te zien en we gaan het gebruik van berzosertib bij kankerbehandelingen verder onderzoeken. Het kan het een forse aanvulling zijn op andere behandelingen zoals chemotherapie.”

 

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

2 gedachte over “Nieuw medicijn tegen kanker: Berzosertib vernietigt vergevorderde kanker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized by Optimole