Corona besmetting
Spread the love
Coronabesmetting is nog altijd niet het land uit, ook al nemen de meesten  onder ons de overheidsmaatregelen lang niet zo nauw meer. Dat zou ons wel eens zuur kunnen opbreken. Zeker nu de eerder genomen maatregelen regelmatig worden versoepeld. Het Nederlandse Rode Kruis vraagt nu bij het begin van een (warme) zomer om goed na te denken over het gebruik van een verkoelende ventilator. Volgens de hulporganisatie kan een ventilator prima gebruikt worden binnen één gezin. Bij  maar bij gebruik van een ventilator in een gemeenschappelijke ruimte plaatst men heel wat vraagtekens.

Gebruik alleen dan een ventilator in gemeenschappelijke ruimten als er geen andere koelingsmogelijkheden aanwezig zijn. Waarom eigenlijk?

Dat is uiteraard niet alleen voor Nederland maar ook voor België het geval. Hulporganisaties raden aan om alleen een ventilator in gemeenschappelijke lokalen te gebruiken in combinatie met het naar binnen blazen van verse lucht.

Coronabesmetting: Gevaar corona besmettingen Bij gebruik ventilator in gemeenschappelijke ruimten? 

Hulporganisaties zijn ervan overtuigd dat het gebruik van een ventilator in gemeenschappelijke lokalen het besmettingsgevaar voor corona kan vergroten. Risicogroepen zoals kwetsbare ouderen, chronisch zieken en mensen met overgewicht moeten bij het gebruik van ventilatoren extra voorzichtig zijn zo waarschuwt het Rode Kruis. Zij zijn namelijk niet alleen veel meer vatbaar voor hitte. Ze lopen ook een groter risico om ernstig ziek te worden als ze corona krijgen. Het is goed dat we meer gaan nadenken over het oordeelkundig gebruik van ventilatoren of andere manier om verkoeling te zoeken en hoe”, zegt Yvonne Breedijk, projectleider hitte bij het Nederlandse Rode Kruis.

Lees ook: Is water drinken gezond?

Coronabesmetting: risicogroepen vermijden best lokalen met ventilator

Het Rode Kruis raadt risicogroepen uit voorzorg aan de openbare ruimtes zoveel mogelijk te vermijden, als er een ventilator aanstaat. Het is belangrijk dat we ook blijven houden voor elkaars gezondheid. Afkoeling, voldoende water drinken en geen te warme woning moeten ons de zomer op een gezonde manier helpen doorbrengen.

Lees ook: Te weinig water drinken: zo herken je de symptomen

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole