Dat water ons helpt om makkelijker af te vallen heeft tot gevolg dat al wie te weinig water drinkt niet of moeilijk afvalt. Vaak is ene buikje het gevolg van te weinig water drinken. Al bij een lichte uitdroging krijgen onze hersenen het signaal dat we honger hebben. Dorst wordt namelijk vaak verward met honger. Te weinig drinken doet ons meer eten waardoor je in plaats van af te vallen zult aankomen.

Lees ook: Is water drinken gezond?

Te weinig water drinken doet onze suikerspiegel dalen

Te weinig water drinken vergroot niet alleen ons hongergevoel. Het doen tegelijk onze bloedsuikerspiegel dalen omdat we onze glycogeenvoorraden verbruiken. Dat vergroot onze trek in extra calorieën. Een lage bloedsuikerspiegel is voor onze hersenen het teken dat we honger hebben. En vooral dat we suiker nodig hebben. Samen met ons toenemend hongergevoel vergroot ook onze trek in zoet. We grijpen dan naar snoep, koekjes, gebak of chips. En laat dat nu de belangrijkste oorzaken zijn van meer buikvet en overgewicht.

Te weinig water drinken maakt ons moe

Vermoeidheid heeft vele oorzaken. Te weinig water drinken is er een van. Het manifesteert zich bij amper twee procent te weinig water drinken. Dat maakt namelijk ons bloed dikker. Ons hart gaat dan sneller pompen en zuurstof en gezonde voedingsstoffen trager naar onze organen, lichaamscellen en weefsels brengen. Een glas water kan onze vermoeidheid snel doen verdwijnen.

Lees ook: Hoeveel water drinken is gezond en helpt ons makkelijker afvallen?

Te weinig waterdrinken doet onze bloeddruk dalen

Plotse hoofdpijn en duizeligheid zij andere belangrijke symptomen van te weinig drinken. Dan krijgen ook onze hersenen te weinig vocht en dat zorgt voor die plotse hoofdpijn. Te weinig water drinken veroorzaakt uitdroging waardoor onze hersenen minder zuurstof krijgen. Daardoor zakt onze bloeddruk en krijgen onze hersenen minder zuurstof en worden we duizelig.

Lees ook: Water met peterselie drinken doet buikvet smelten als sneeuw voor de zon

Te weinig water drinken verhoogt onze hartslag

Hoeveel we dagelijks moeten drinken heeft ook ene invloed op onze hartslag. Is die vaak te snel? Dan is de kans groot dat we te weinig drinken. Bij uitdroging plassen we minder, wordt onze urine stroperiger en ons bloed dikker. Dik bloed is moeilijker om rond te pompen en dat vergroot de kans op een verhoogde hartslag.

Te weinig water drinken vermindert onze concentratie

Onze hersenen bestaan uit maar liefst 90 procent uit water. Een tekort aan water kan ons geheugen en humeur negatief beïnvloeden. Water staat ook centraal bij de gezondheid van ons geheugen. Slechts twee procent vochtverlies verslechtert ons concentratievermogen en ons vermogen om kritisch te denken.

Te weinig drinken maakt ons prikkelbaar, humeurig en rusteloos

Ben je regelmatig prikkelbaar, humeurig of rusteloos? Drink dan enkele glazen water en je zult vaak snel verbetering merken. Heel wat wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat zelfs bij een lichte uitdroging vaak neurologische veranderingen merkbaar zijn. Honger veroorzaakt gelijkaardige kenmerken.

Lees ook: Spiermassa vergroten met de juiste voeding doet je makkelijker afvallen

Constipatie of verstopping en donkere urine

Voldoende water drinken houdt onze darmen schoon en soepel. Te weinig drinken is vaak oorzaak van constipatie of verstopping, maar even goed van zure oprispingen, brandend maagzuur en een slechte spijsvertering. In normale omstandigheden bezoek je dagelijks tussen de vier en zeven keer het toilet. Met te weinig drinken ligt dit aantal veel lager. Via onze urine voeren we giftige afvalstoffen af. Genoeg drinken helpt daarbij. Te weinig drinken vergroot tegelijk ons risico op pijnlijke infecties van onze urinewegen

Te weinig drinken zorgt ook voor een:  

  • Droge mond 
  • Kleurloze, droge en schilferige huid
  • Droge lippen
  • Slecht ruikende adem
  • Gewrichts- en spierpijn

Voldoende water drinken helpt je alleen makkelijker afvallen in een gezond en natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet