Corona virus voorkomen met de juiste voeding en sociale maatregelen

Corona virus voorkomen

Corona virus voorkomen is makkelijker gezegd dan gedaan. Onze eerste kennismaking met dit koppige virus maakte wereldwijd tienduizenden doden. Het zal overigens nog lang duren voor we van deze virusbesmetting zijn verlost. Ook hier is voorkomen zoveel beter dan genezen. En gelukkig kunnen we zelf heel wat doen om zo een besmetting met het coronavirus te voorkomen. Dat kan in de eerste plaats door je immuunsysteem te versterken en je natuurlijke weerstand te verhogen. En door de sociale maatregelen maximaal te respecteren. Dat betekent uiteraard niet dat je geen besmetting kunt oplopen. Het betekent wel dat we ons risico op corona aanzienlijk kunnen verkleinen.

Kortom, wat kunnen we zelf doen om een besmetting met het corona virus te voorkomen?

Voor wetenschappers was het corona virus zeker niet onbekend. Er bestaan namelijk wel negen verschillende soorten van dit virus. Zes dit totaal aantal corona virussen kunnen ons besmetten. De milde vormen van corona zijn onschuldige verkoudheden. Anders is het gesteld met het  SARS en het MERS- coronavirus die ernstige longontstekingen veroorzaken en vaak dodelijk zijn. En nu is er dus het nieuwe  Coronavirus 2019-nCoV dat al maanden het wereldnieuws beheerst. Om besmettingen met virussen zoveel mogelijk te voorkomen is een sterk immuunsysteem en een hoge natuurlijke weerstand onmisbaar. Maar hoe pakken we dit best aan?

Corona virus voorkomen met de juiste voeding

Een besmetting met het corona virus zoveel mogelijk beperken doen we met een gezond, natuurlijk, evenwichtig en gevarieerd  eetpatroon. Dat kunnen we extra ondersteunen met het slikken van natuurlijke voedingssupplementen zoals vitaminen en mineralen.  Alle vitaminen en mineralen zijn belangrijk om onze gezondheid te verbeteren en te behouden. Maar de positieve invloed van sommige vitamine en mineralen is nu eenmaal groter dat van anderen. Welke vitaminen en mineralen versterken ons immuunsysteem en vergroten onze natuurlijke weerstand?

Besmetting corona virus voorkomen met vitamine C

Vitamine C is belangrijk in de strijd tegen virus besmettingen zoals influenza (griep ) en corona. Deze vitamine versterkt ons immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand. Zo verkleint het ons risico aanzienlijk op allerlei virusbesmettingen zoals verkoudheden, influenza (griep) en corona. Ben je toch slachtoffer van dit virus? Dan verkort vitamine C je genezingsproces met enkele dagen. Het stimuleert onze bloedcellen en de productie van die stoffen die ons immuunsysteem versterken en voor meer natuurlijke weerstand zorgen.

Corana virus voorkomen met meer energie

Hoe meer energie we beschikken hoe kleiner onze kans op een besmetting met het corona virus.  Vitamine C zorgt voor meer energie door de aanmaak van carotine te verhogen. Het betreft een aminozuur  dat vetten afbreekt en omzet in energie. Deze vitamine brengt ook meer dopamine naar onze hersenen en ondersteunt de functie van onze bijnieren zodat die ook meer energie leveren. Voeding met de meeste vitamine C:

 • Verse groenten: zoals alle groene koolsoorten, rode paprika,  spruiten, Chili pepers, peterselie, raapstelen, tuin- en waterkers, broccoli, tomaten, rode kolen en Indische kers
 • Peulvruchten: erwten, bonen, groentekiemen, mais, kapucijner, krentenbaard, linzen en kikkererwten
 • Vers fruit: en vooral kiwi, aardbeien, zwarte bessen, sinaasappels, limoenen, citroenen, grapefruits, guave, granaatappels, rozenbottels, ananas, papaja, Cantaloupe meloenen en mango’s
 • Verse kruiden: tijm, bieslook, basilicumn kariander, saffraan en kruidnagel
 • Mosterdzaad

Corona virus voorkomen met vitamine D

Deze vitamine maken we zelf niet aan, wél door het zonlicht. Het is een in vet oplosbare vitamine die ons immuunsysteem versterkt en onze natuurlijke weerstand verhoogt. Eet je gezond en natuurlijk met de bekende Schijf van Vijf als basis en ga je dagelijks een half uurtje naar buiten dan krijg je voldoende vitamine D binnen. Meer vitamine D slikken is dan niet nodig. We vinden ook vitamine D in kleine hoeveelheden in:

 • Vette vis: zoals wilde zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en in ansjovis
 • Zuivel en zuivelproducten: vooral in melk, vette kaas (+48), melk, natuuryoghurt, Griekse yoghurt, kwark en skyr zonder toevoegingen
 • Eieren
 • Margarine, halvarine en in bak en braadproducten waar steeds vaker vitamine D wordt aan toegevoegd

Corona virus voorkomen met vetzuren

De belangrijkste vetzuren zijn EPA en DHA. Die zijn vooral aanwezig in vette vis, in schaal- en schelpdieren (oesters, mosselen, krab en garnalen) en in algen.

Corona virus voorkomen met cortisol

Net zoals adrenaline is cortisol een stresshormoon. Bij stress maken we eerst meer adrenaline aangemaakt, daarna pas extra cortisol. Dat gebeurt samen met adrenaline en noradrenaline in onze bijnieren. Cortisol vergroot onze alertheid en zorgt voor betere prestaties. Cortisol speelt ook een belangrijke rol in onze immuunreactie en zorgt samen met vitamine D, EPA en DHA voor het op tijd beëindigen van de ontstekingsreactie. Je stimuleert de aanmaak van cortisol door:

 • Regelmatige ontspanning
 • Meer te bewegen, meditatie, aangepaste ademhalingsoefeningen, massage of met een bezoek aan de sauna
 • Het regelmatig nemen van koude douches of in openwaterzwemmen. 
 • Vezelrijke voeding voor een goede spijsvertering en een gezonde darmflora 

Voeding met veel vezels zijn vooral:

 • Volkorengranen: haver, zemelen, boekweit, gierst, volkoren tarwe en rogge en quinoa
 • Volkorenproducten: alle soorten wit brood, volkoren deegwaren, zilvervliesrijst en bruine rijst
 • Aardappelen

Je kunt het effect van een gezonde en natuurlijke voeding op ons immuunsysteem en natuurlijke weerstand nog versterken door dagelijkse voldoende te bewegen. Een half uurtje wandelen, joggen of fietsen volstaat. Doe het ook bij slecht weer en tijdens.

Corona besmetting voorkomen met strikt naleven sociale maatregelen

Een gezond en natuurlijk eetpatroon met de juiste voeding is een eerste en belangrijke stap om een besmetting met het corona virus te voorkomen. Maar alleen kunnen we dat niet. Lang niet iedereen eet gezond en beweegt genoeg. Om een besmetting te voorkomen moeten ons ook maximaal alle sociale maatregelen respecteren. We hebben het dan over het gebruik van mondmaskers, anderhalve meter afstand met anderen en handen wassen met desinfecterende handgel na iedere handeling. Velen nemen het hier niet zo nauw mee en besmetten anderen.

Maximale bescherming tegen besmetting corona virus met High visibility producten van Houd Afstand

Door zich hier maximaal aan te houden beschermen we elkaar. Maak het iedereen duidelijk met het gebruik van allerlei producten die anderen op het gebruik van deze nodige sociale maatregelen wijzen.

Dat doe je op een eenvoudige en zichtbare manier met de High visibility gepersonaliseerde producten van Houd Afstand.

Author: Francois AppersHallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.