Mentale Dieet Plan
Spread the love

Het Mentale Dieet Plan is er uiteraard voor iedereen die snel meer vet wil verbranden en gewicht verliezen. Ook voor diegenen waarbij gezond afvallen niet lukt, ook al eten ze gezond en bewegen ze voldoende. Dan moet je de oorzaak van je overgewicht uiteraard ergens anders zoeken. Maar hoe kun je eindelijk je gezond gewicht te bereiken?

Wat kan Mentale Dieet Plan voor jou betekenen? 

Je doet er dus alles aan om je gezond streefgewicht te bereiken? en ondanks alle inspanningen word je dikker in plaats van af te slanken. Dan zit de oorzaak van je gewichtstoename ergens anders. Wetenschappelijk onderzoek leerde dat een gebrek aan gezonde slaap de oorzaak kan zijn van waarom je niet afvalt. Als je onvoldoende slaapt, raken je hormonen in de war. Zo heb je constant honger en lukt afvallen nooit.

Het Mentale Dieet Plan brengt je hormonen in evenwicht

Onze hormonen hebben niet alleen een belangrijke invloed op onze gezondheid, maar even goed op de mate waarin we wel of niet afvallen. Wanneer onze hormonen uit evenwicht zijn blokkeren ze ons verzadigd gevoel en krijgen onze hersenen geen signaal wanneer we voldaan zijn en dus best met eten kunnen stoppen.

Het Mentale Dieet Plan zorgt voor voldoende slaap

Voldoende slaap is nog zo iets wat onderschat wordt als we iets aan ons evenwicht willen doen. Voldoende slaap helpt ons makkelijker afvallen omdat dan onze spieren nog altijd energie (calorieën) verbruiken. Dat is nodig om makkelijker ons overgewicht te verliezen. Tekort aan slaap vergroot ons risico op emo eten en dat is een belangrijke oorzaak van overgewicht. Emo eten vergroot onze trek in suiker en in zoete en ongezonde tussendoortjes. Om ons overgewicht definitief kwijt te spelen kunnen we ook dit best missen.

Alles over Mentale Dieet Plan, gezonde voedingstips en aangepaste recepten vind je HIER

Het Mentale Dieet Plan zorgt voor minder stress

Stress maakt meer vet verbranden en makkelijker afvallen moeilijker en zelfs onmogelijk. Ons lichaam reageert dan door zuiniger om te gaan met de beschikbare energie. Het teveel aan energie wordt dan opgeslagen als lichaamsvet in plaats van het te verbranden. Je mag dan nog zo gezond eten en meer bewegen, afvallen is dan onmogelijk. Hoe groter onze stress hoe meer cortisol we aanmaken. Samen met adrenaline is cortisol een stresshormoon. Bij stress maken we eerst adrenaline en daarna cortisol aangemaakt. Dat gebeurt in onze bijnieren.

Lees ook: Veel afvallen op korte tijd zonder crash dieet: Zo pak je dat aan

Teveel cortisol zorgt voor overgewicht en teveel ongezond buikvet

Hoe hoger onze concentratie aan cortisol hoe meer insuline we aanmaken. Dat zorgt op zijn beurt voor meer energie. Wordt die niet gebruikt dan slagen we die op als vet, vooral rond onze buik. Zo krijgt onze lever het alsmaar moeilijker om de afvalstoffen die vrijkomen bij de aanmaak van cortisol af te breken en af te voeren. Onze lever zal daardoor minder vet verwerken. Die overgebleven vetten worden dan opgeslagen rond onze buikomtrek en onze organen. Dat maakt giftige afvalstoffen vrij in onze buikholte. Daardoor verstijven onze spieren, bewegen we minder en vallen we minder en minder af.

Overgewicht door slecht werkende schildklier

Overgewicht is vaak ook een gevolg van een slecht werkende schildklier. Onze schildklierhormonen verhogen ons metabolisme of de stofwisseling waardoor we meer vet verbranden. Wanneer onze schildklier echter te weinig van het hormoon thyroxine  aanmaakt zal ons metabolisme of vetverbranding vertragen zodat we minder opgeslagen vet verbranden. Belangrijke symptomen hiervan zijn vermoeidheid, zwakte en een constant koudegevoel. Je gewicht neemt dan alleen maar toe. Dit schildklierprobleem is makkelijk te verhelpen met aangepaste geneesmdidelen waardoor je automatisch weer  gewicht verliest.


Overgewicht is ook leeftijdsgebonden

Vanaf een leeftijd van veertig jaar vertraagt ons vetverbrandingsproces. Bij een ongewijzigd eetpatroon verbrand je dus minder calorieën. Om je stofwisseling op het gewenste peil te houden moet je vooral voldoende blijven bewegen en je eetpatroon aanpassen aan de hoeveelheid voedsel die je nodig hebt om goed te blijven functioneren.

Lees ook: Het vegetarisch dieet doet je makkelijk en gezond afvallen

Overgewicht door het gebruik van sommige geneesmiddelen

Het relatief lang gebruik van sommige geneesmiddelen en vooral diegenen die worden voorgeschreven bij astma, diabetes, stemmingswisselingen, migraine en depressie kunnen voor gewichtstoename zorgen.

Het Mentale Dieet Plan helpt ook bij onverklaarbaar gewichtsverlies 

Is je gewichtstoename onverklaarbaar? Dan is het Mentale Dieet Plan wellicht iets voor jou. Het betreft een eenvoudig stappenplan om makkelijker je overgewicht te verliezen. Gezonde voeding met veel hoogwaardige eiwitten en psychische ondersteuning vormt de basis van dit plan. Het bestaat uit zogenoemde alfa, gamma en bèta dagen:

  • Alfa dagen: je eet wat je hartje lust.
  • Bèta dagen: staan volledig in het teken van eiwitten en groenten
  • Gamma dagen: op deze dagen eet je alleen voeding met veel eiwitten

Het Mentale Dieet Plan schrapt sommige voedselcombinaties

Het Mentale Dieet Plan legt de nadruk  op het eten van vlees, vooral paard, kip, kalkoen, rund- en varkensvlees, en wild. Je eet ook veel vis, schaal- en schelpdieren zoals mosselen, oesters, kreeft, krab en garnalen, eieren, zuivelproducten, kaas, melk, yoghurt, kwark en verse groenten. Je drinkt minstens 2,5 liter water per dag. Onze drie grote maaltijden per dag vervangen we door meerdere (zes of acht) beperkte eetmomenten. Zo blijft ons metabolisme constant actief, verbranden we meer opgeslagen vet en vallen we makkelijker af. Vetten en koolhydraten worden tijdens de eerste fase van het dieet zoveel mogelijk vermeden, dus ook de gezonde.

Lees ook: Een dieet zonder koolhydraten voor gezond en snel afvallen?

De voordelen van het Mentale Dieet Plan:

  • Het stappenplan is eenvoudig en voor iedereen begrijpelijk
  • Je kunt het makkelijk volgen 
  • Maakt makkelijk en snel afvallen mogelijk

Wil je in amper 14 dagen tussen de 5  tot 17 kilo (buik)vet verbranden?

Dat kan uitstekend met een Mentale Dieet Plan.

Alles over Mentale Dieet Plan, gezonde voedingstips en aangepaste recepten vind je HIER of via onderstaande website:

Het Mentale Dieet Plan

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole