Het eat clean dieet
Spread the love

INHOUDSOPGAVE

Het eat clean dieet is meer een natuurlijk voedingspatroon dat ons gezond leer eten. Zo houden we dit makkelijker vol. Je eet natuurlijk, evenwichtig en gevarieerd. Zo krijg je dagelijks alle onmisbare en gezonde voedingsstoffen naar binnen om goed te blijven functioneren . Té mooi om waar te zijn? Toch niet. Diëtisten reageren eensgezind: het eat clean dieet is samen met het Raw Food Dieet en Weight Watchers veruit het meest gezonde en doeltreffendste dieet. Het zijn meer gezonde voedingspatronen die je leren wat gezond en natuurlijk eten is. 

Wat eet je wel en wat niet in dit eat- clean dieet?

De diëten die door diëtisten als gezond, gemakkelijk vol te houden en doeltreffend worden bestempeld zijn op de vingers van één hand te tellen. Wie blijvend en gezond wil afslanken doet dit bij voorkeur door zijn eet- en leefpatroon grondig aan te passen. Het beste dieet is volgens wetenschappers géén dieet maar soms kun je tijdens je gevecht tegen de overtollige kilo’s een helpende hand best gebruiken. Dat extra zetje komt volgens wetenschappers van het eat- clean dieet, maar wat betekent dat in de realiteit?

Het eat clean dieet met de meest natuurlijke voeding

Je eet je uitsluitend wat de natuur je geeft en dat dan nog in zijn meest natuurlijke vorm. Dat is hoog tijd. De kwaliteit van onze voeding steeds laat namelijk steeds meer te wensen over. Zeker nu de gevaren van bewerkt voedsel steeds duidelijker worden. Verse groenten en fruit, kip, kalkoen, vis en complexe koolhydraten staan centraal. Je eet zo weinig mogelijk (en best geen) bewerkte voeding, vetrijke voeding, geraffineerde witte suiker en wit brood.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Je eet geen bewerkte en kant en klare voeding 

Maar puur natuur. Praktisch wil dit zeggen dat je de consumptie van bewerkte en-of voorverpakte voeding zoveel mogelijk en best bij compleet van je dagelijks menu schrapt. Biologische gekweekte voeding bevat weinig of geen zout, minder vet en vooral veel minder suiker. Voeding rijk aan ongezonde vetten en suikers liggen in de meeste gevallen aan de basis van levensbedreigende hart- en vaatziekten, diabetes en veel andere chronische aandoeningen.

Lees ook: Fruit met weinig koolhydraten nodig voor betere gezondheid zonder overgewicht

Het eat clean dieet geeft je meer energie

Volgens wetenschappers gaat het hier niet om het zoveelste nieuwe dieet, maar om een gezonde levenswijze. In tegenstelling met andere diëten ontwikkel je extra energie en voel je je na korte tijd vitaler dan ooit. Eens de uitgangspunten van dit dieet definitief onder de knie, smelt je overgewicht weg. Kamp je daarentegen met magerzucht en deed je al alles om gezond aan te komen, dan is dit eat- clean dieet eveneens een gezonde oplossing. Ben je ongezond en ongewild te mager dan zul je met dit dieet in korte tijd enkele kilo’s bijwinnen.

Het clean eat dieet is voor iedereen geschikt

Volgens diëtisten is dit dieet bestemd voor iedereen die gezond wilt eten en leven. Ook voor vegetariërs is zeker een aanrader. Je moet wél bereid zijn je eet- en leefpatroon grondig aan te passen.

In het eat clean dieet eet je veel verse groenten en fruit

De basis van dit gezond eetpatroon zijn biologische verse groenten en fruit, zo uit de natuur. Vlees kan perfect, maar het moet dan wel afkomstig zijn van dieren die afkomstig zijn van uitsluitend met gras gevoederde dieren.

Lees ook:  Weekmenu soep dieet doet je tussen 7 en 10 kilo afvallen in een week

In het eat clean dieet eet je meer volkorenproducten

Die zijn in dit dieet erg belangrijk. Men hecht hierbij het meeste belang aan alle volkoren granen, alle granen die onbewerkt bleven. Wees waakzaam en lees vooral bij deze volkoren granen aandachtig de bijsluiter. Niet alle volkoren producten zijn gezond. De voedingsindustrie speelt op de tendens naar gezondere voeding handig in, door ongezonde ingrediënten aan deze granen toe te voegen. Deze doen meestal alle gezondheidsvoordelen van pure volkoren granen teniet.

In het eat clean dieet eet je natuurlijk en vooral veel verse groenten

Die zijn rijk aan alle gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Groenten bevatten weinig of geen calorieën. Je eet ze onbeperkt en minstens 300 gram rauwe, gekookte of gestoomde groenten per dag.

Lees ook: Honger tijdens afvallen voorkomen en gezondheid verbeteren met deze natuurlijke voeding

In het clean eat dieet eet je dagelijks maximaal drie stukken fruit

Fruit is gezond maar bevat natuurlijke fruitsuikers. Die zijn veel gezonder dan toegevoegde suikers, maar het blijven uiteindelijk suikers. In een gezond eetpatroon eet je nooit meer dan drie verschillende stukken fruit per dag. Om je overgewicht makkelijker kwijt te raken beperk je dit tot een stuk per dag.

In het clean eat dieet eet meerdere kleine eetmomenten

Vervang je drie grote maaltijden door meerdere kleinere eetmomenten. Zo blijft ons vetverbrandingsproces constant actief, verbranden we meer vet, vallen makkelijker af en blijft onze bloedsuikerspiegel stabieler.

Lees ook:  Gezonde vetten eten houd je gezond en maakt je niet dik

Dit eet of drink je niet in het eat clean dieet

  • Alle gefrituurde gerechten

  • Vette en dus calorierijke voeding

  • Zoete tussendoortjes en vooral snoep, koekjes, gebak en chips 

  • Kant en klare gerechten en diepvriesmaaltijden

  • Frisdranken, ook hun light versie en zowel fruit als vruchtensappen

Een gezond en natuurlijk voedingspatroon zoals het eat clean dieet vind je in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole