Groene koffie
Spread the love

Groene koffie extract is ook bij ons populair. Zeker bij diegenen die snel en veel willen afvallen. Deze koffie is afkomstig van dezelfde koffieboon dan onze klassiek kopje troost. Maar er zijn veel meer verschillen tussen beiden dan gelijkenissen. Dit extract doet veel meer dan meer opgeslagen vet verbranden en snel afvallen. Ingepast in een gezond en natuurlijk eetpatroon zorgt deze koffie voor vele voordelen op het vlak van onze gezondheid. 

Wat is groene koffie en wat kan het voor onze gezondheid betekenen?

Groene koffie is dus afkomstig van dezelfde koffieboon die ons klassiek bakje troost levert. Hierbij werd de koffieboon niet bewerkten dus niet gebrand of gemalen. Dat zorgt voor heel wat voordelen. Bij het branden en roosteren komen heel wat chemische stoffen vrij. Maar dat is niet alles. Er verdwijnen ook vele gezonde voedingsstoffen. Een van de belangrijkste bestanddelen van onze klassieke koffie is cafeïne.

Dagelijks vijf kopjes koffie drinken:

 • Stimuleert ons metabolisme waardoor je meer opgeslagen vet verbrandt en makkelijker afvalt
 • Vermindert je risico op aderverkalking en hart- en vaatziekten
 • Heeft een gunstig effect op ‘ouderdomsziekten’ zoals dementie, alzheimer en parkinson
 • Verlaagt je risico op diabetes
 • Vermindert de kans op sommige soorten kanker zoals prostaat-, huid-, keel-, lever en mondkanker

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen![/fusion_button]

Te veel koffie drinken (vanaf vijf kopjes per dag) werkt verslavend en doet deze voordelen ongedaan en vergroot je risico op:

 • Hart- en vaatziekten
 • Stress en zenuwachtigheid
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn

Cafeïne in koffie: hoe gezond is cafeïne?

Er bestaan dus belangrijke verschillen op het vlak van onze gezondheid tussen deze twee soorten koffiebonen. Voor de productie van onze klassieke koffie worden de bonen onmiddellijk na het plukken gebrand. Dat veroorzaakt een chemisch proces waarbij maar liefst 700 chemische stoffen vrijkomen. Die zijn in de natuurlijke boon niet aanwezig.

Groene koffie en de gevolgen van het koffie branden

Bij het branden van koffiebonen gaan heel wat gezonde voedingsstoffen verloren en worden er schadelijke stoffen gevormd. Groene bonen worden niet gebrand zodat we daar geen last van hebben.

De vele gezonde voedingsstoffen in Groene Koffie

In groene bonen vinden we heel wat gezonde voedingsstoffen en vooral:

 • Vitaminen: vooral vitamine B11 of foliumzuur maar ook vitamine B1, B2, B3, B6, vitamine E en K
 • Mineralen: in 100 gram koffie vinden we relatief veel magnesium, kalium, fosfor en calcium maar ook natrium, ijzer, jodium, koper, selenium en zink

Lees ook: Cafeïnevrije koffie ongezond en kankerverwekkend?

Het Groene Koffie extract doet meer vet verbranden en makkelijker afvallen

Het groene koffie extract dankt zijn populariteit aan het feit dat het ons helpt meer opgeslagen vet te verbranden en makkelijker doet afvallen. Daar zorgt het aanwezige cafeïnezuur voor. Deze stof maakt de vetzuren uit het opgeslagen lichaamsvet vrij en zet ze om in energie. Zo voel je je fitter, energieker en beter in je vel. Je concentreert je ook beter. Het aanwezige chlorogeenzuur versterkt onze leverfunctie waardoor vetzuren makkelijker worden verwerkt.

Hoeveel Groene Koffie Extract om af te vallen is gezond?

Velen willen zo snel mogelijk afvallen en gebruiken veel te veel van dit extract waardoor je te snel en te veel overgewicht verliest. Zo heeft het veel weg van een crash dieet. Drink groene koffie dus met mate.

Hoeveel kopjes groene koffie per dag?

Drie kopjes per dag is ruimschoots voldoende om van alle gezondheidsvoordelen te genieten. Drink het bij voorkeur voor je ontbijt en je lunch of middagmaal, voor of na het sporten en voor je gaat slapen. Je Ondersteunt de werking van dit extract door er bijvoorbeeld munt, kaneel, gember en kurkuma aan toe te voegen.

Lees ook: Melk met kurkuma super drank voor snel afvallen recepten

Het Groene Koffie extract zorgt voor een gezonde Bloeddruk

Dankzij zijn vele gezonde bestanddelen is deze natuurlijke drank ook efficiënt tegen hoge bloeddruk. Dat is het tegenovergestelde van wat gewone koffie doet, namelijk onze bloeddruk verhogen.

Groene koffie goed voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel

Daardoor krijgen we een stabiele bloedsuikerspiegel. Dat is mogelijk dankzij de verminderde aanmaak van het glucose-6-fosfaat waardoor minder glucose in ons bloed terecht komt. Dat is bijzonder goed nieuws voor diabetici die moeilijk hun bloedsuikerspiegel stabiel houden.

Groene Koffie werkt sterk ontstekingsremmend

En verzacht zo de vervelende gevolgen van reuma, artrose en artritis maar even goed van uitwendige infecties.

Lees ook: Volle melk drinken gezonder en beschermd tegen overgewicht

Groene Koffie is rijk aan antioxidanten

Die beschermen ons tegen de vrije radicalen. Deze beschadigen onze lichaamscellen, maken ons ziek en activeren ons natuurlijk verouderingsproces.  De antioxidanten in groene koffie zijn bijna twee keer zo sterk als die in het zo geroemde groene thee.

Groene koffie brengt ons cholesterolgehalte in evenwicht 

Groene koffiebonen regenereren vitamine E, een van de sterkste antioxidant met een sterk remmende werking op de vorming van ongezond LDL- cholesterol. Dat verkleint je risico op aderverkalking, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en zelfs diabetes type 2 of ouderdomsdiabetes.

Lees ook: Cholesterol dieet voor gezond cholesterolgehalte en makkelijker afvallen

Groene koffie bevat géén diterpeen of cafestol

In tegenstelling tot gewone koffie bevat de groene variant geen diterpeen of cafestol. Beide stoffen worden vaak in verband gebracht met hyperactiviteit en ADHD en bij de extra aanmaak van ongezond LDL-cholesterol.

Groene koffie zorgt voor een gezonde huid en haar

Dankzij de regeneratieve eigenschappen van sommige antioxidanten in groene koffie heeft het een positieve invloed op de gezondheid van je huid en haar. Het stopt ons natuurlijk verouderingsproces van onze huid wat je er jonger doet uit zien.

Groene koffie beschikbaar in meerdere vormen

Je gebruikt het namelijk op een andere manier dan klassieke koffie. Je kunt dit soort koffie zelf roosteren maar dan verdwijnen alle gezonde voedingsstoffen.

Het groene koffie extract in capsules

Is de meest gebruikte vorm. Capsules zijn gebruiksvriendelijk en bevatten alle gezondheidsvoordelen van dit soort koffie.

Groene koffie extract poeder 

Kun je makkelijk aan je zelf gemaakte smoothie of shake toevoegen.

Recept Smoothie met groene koffie

Gebruik je bij voorkeur bij je ontbijt of als gezond tussendoortje.

Ingrediënten:

Een halve theelepel groene koffie poeder, 150 gram aardbeien, vier bananen, een liter biologische natuuryoghurt, een handjevol of 25 gram verse Ginkgo Biloba, een handjevol verse muntblaadjes, een halve theelepel kaneelpoeder, een eetlepel maca poeder, twee eetlepels rauwe cacaopoeder, twee eetlepels colostrum, peper en Himalayazout

Bereiding:

 • Doe alle ingrediënten in je blender en maak er een glad en egaal mengsel van.
 • Garneer je zelf gemaakte smoothie met plakjes aardbei, banaan of ander favoriete fruit.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen![/fusion_button]

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole