Natuurlijke verzorgingsproducten je beste keuze voor gezonde en mooie huid

Spread the love

Natuurlijke verzorgingsproducten zijn vrij van allerlei chemische stoffen waaronder parabenen. Zo zorgen ze niet alleen voor het biologisch evenwicht van je huid. Ze vertragen tegelijk het natuurlijk verouderingsproces met een jonge, strakke en jonge huid als resultaat. Dat is ook een huid zonder acne, ouderdomsvlekjes, rimpels of kraaienpootjes.  En daar doen we het uiteindelijk toch voor?

Kortom, wat zijn natuurlijke verzorgingsproducten en wat kunnen ze ook voor jou betekenen?

Steeds meer verzorgingsproducten bevatten schadelijke chemische ingrediënten. Meer en meer vrouwen zijn zich daar bewust van en zoeken naar gezonde alternatieven voor hun huidverzorging. Natuurlijke verzorgingsproducten zijn de oplossing.  Die zijn niet alleen vriendelijk voor je huid maar even goed voor ons leefmilieu. Loveli heeft dit zeer goed begrepen. Loveli skincare en Medik8 gebruiken alleen 100 procent natuurlijke verzorgingsproducten. In vele gevallen bevatten hun natuurlijke verzorgingsproducten zelfs alleen vegan ingrediënten.

Onze huid is ons grootste orgaan

De huid is ons grootste orgaan, beschermt onze zintuigen en is tegelijk een opslagplaats van energie. Ze beschermt ons tegen de schadelijke invloed van buitenaf. Denk daarbij aan de schadelijke uv- stralen van de zon. Onze huid doet nog veel meer. Zo zorgt ze voor een stabiel milieu door voldoenden water en zouten vast te houden. Voldoende hydratatie van onze huid houdt schadelijke tegen. Daar zorgt in de eerste plaats onze hoornlaag of opperhuid voor.

Onze huid beschermt tegen virussen, bacteriën en schimmels 

Onze huid zorgt er ook voor dat schadelijke virussen, bacteriën en schimmels niet zomaar naar binnen kunnen en ons ziek maken. Naast onze opperhuid voorkomen gezonde bacteriën en schimmels dat ziekmakende bacteriën op onze huid kunnen groeien. Ze maakt tegelijk stofjes aan die zowel virussen als bacteriën en schimmels doden.

De huid regelt onze lichaamstemperatuur

Onze huid regelt ook onze lichaamstemperatuur. Wanneer die temperatuur te hoog wordt gaan we zweten waardoor we afkoelen. De bloedvaatjes in onze huid zetten zich open. Daardoor versnelt onze bloedcirculatie en verliezen we extra stralingswarmte waardoor onze huid rood kleurt. Als de temperatuur te laag wordt knijpen onze bloedvaten samen, zweten we minder en staan de haartjes op onze huid omhoog. Zo ontstaat kippenvel. De elastische vezels in onze huid beschermen ons tegen vallen, stoten en andere bedreigingen. Onze huid zorgt ook voor de aanmaak van vitamine D door de zon.

Het sociale karakter van onze huid

Het eerste wat mensen van ons te zien krijgen is onze huid. Die heeft dan ook een belangrijk sociaal karakter. Een natuurlijke huidverzorging zorgt voor een strakke en jonge huid. Het gebruik van cosmetica en make- up geef je een persoonlijke uitstraling aan je huid. Met een natuurlijke huidverzorging kun je vervelende huidaandoeningen zoals acne, ouderdomsvlekken, rimpels, kraaienpootjes en zelfs haaruitval voorkomen of aanzienlijk vertragen.

Een natuurlijke huidverzorging voorkomt irritaties en allergieën

Een natuurlijke huidverzorging zorgt voor vele voordelen in vergelijking met chemische producten. Deze laatsten zijn een belangrijke oorzaak van huidirritaties en allergieën. Natuurlijke verzorgingsproducten zijn vriendelijk voor onze huid en dus niet agressief zoals verzorgingsproducten met chemische stoffen. Alle natuurlijke bestanddelen van onze verzorgingsproducten breekt ons lichaam zelf. Ze worden dus niet in onze lichaamscellen en weefsels opgeslagen zoals met chemische verzorgingsproducten het geval is. Die vaak giftige afvalstoffen stapelen zich op in cellen en weefsels en bedreigen je gezondheid.

Natuurlijke verzorgingsproducten rijk aan werkzame stoffen

Omdat alle natuurlijke ingrediënten in hun zuivere vorm gebruikt worden. Klassieke cosmetica gebruiken die als geïsoleerde stof. Natuurlijke verzorgingsproducten zijn rijk aan werkzame stoffen die samenwerken. Daar hebben ze hun maximale efficiëntie aan te danken.

Natuurlijke verzorgingsproducten vrij van synthetische stoffen

Heel wat stoffen die we in klassieke verzorgingsproducten aantreffen zijn schadelijk voor onze gezondheid. Daarbij denken we in de eerste plaats aan parabenen, ftalaten, minerale oliën en synthetische geurstoffen. Spijtig, want moeder natuur schenkt ons zoveel puur natuurlijke ingrediënten voor een strakke, jonge en vooral gezonde huid. En de natuur biedt ons honderden prachtige ingrediënten die onze huid gezonder en mooier maken.

Natuurlijke verzorgingsproducten zorgen voor natuurlijk evenwicht van de huid

Hoe langer je klassieke chemische verzorgingsproducten gebruikt hoe schadelijker voor je gezondheid. Ze verstoren zelfs het natuurlijk evenwicht van je huid. Zo ontstaat plots een gevoelige, onrustige, droge of vette huid. Een evenwichtig samengestelde huid geneest zichzelf en kan zich zelf gezond en mooi houden.

Natuurlijke verzorgingsproducten afkomstig van planten of dieren

Natuurlijk verzorgingsproducten bevatten uitsluitend ingrediënten van plantaardige of dierlijke oorsprong die onbewerkt gebruikt worden. Omdat ‘natuurlijk’ nog altijd niet beschermt, pas je best goed op met wat je koopt. Bij veel ‘natuurlijke’ verzorgingsproducten worden heel wat natuurlijke ingrediënten nog wel bewerkt. Deze producten kunnen nog altijd geur- , kleur- en bewaarstoffen bevatten.  Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten alleen natuurlijke producten. Controleer dus altijd de aanwezige ingrediënten voor je een product koopt. Vraag ook altijd een testmonstertje zodat je het product kunt uitproberen. Bij irritatie of huiduitslag is de kans erg groot dat het product niet volledig natuurlijk is samengesteld.

Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten kokosolie

Kokosolie is pur natuur want afkomstig van de kokosnoot. Het versterkt je huid, verwijdert dode huidcellen, beschermt tegen verbranding en werkt sterk anti-bacterieel en ontstekingsremmend. Kokosolie is rijk aan antioxidanten die ons beschermen tegen de vrije radicalen. Deze laatste beschadigen onze lichaamscellen, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces. Dat is het eerste zichtbaar aan onze huid met ouderdomsvlekken, rimpels en kraaienpootjes.

Natuurlijke verzorgingsproducten met Teatree-olie tegen acne

Teatree-olie is puur natuur en helpt uitstekend tegen acne. Alle chemische producten tegen puistjes drogen je huid uit. Dat heeft het tegenovergestelde effect. Je huid gaat meer talg produceren waardoor je acne alleen maar erger wordt.  Teatree- olie is een sterke ontstekingsremmer die puistjes bij de kern aanpakt en je huid niet uitdroogt.

Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten Arganolie voor snel huidherstel

Arganolie is vooral afkomstig van Marokko, is rijk aan antioxidanten een uitstekende natuurlijke huidverzorger. Deze natuurlijke olie is vooral rijk aan vitamine A en E, nodig voor het snelle herstel van je huid. In arganolie vinden we ook omega 6 vetzuren en linoleenzuur die je huid verjongen en de gezondheid ervan verbetert. Arganolie gebruik je dagelijks bijvoorbeeld als serum onder je dag- of nachtcrème.

Natuurlijke verzorgingsproducten met Aloë vera tegen zonnebrand

Werkt vooral kalmerend en brengt afkoeling bij zonnebrand en verzacht de bij vervelende muggenbeten

Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten Appelciderazijn

Dit puur natuurlijk ingrediënt is opvallend doeltreffend voor je huid. De combinatie van het zuur, vitaminen en mineralen zoals kalium en magnesium zuiveren je huid van alle (toxische) afvalstoffen. Die zijn afkomstig van ons ongezond eet- en leefpatroon, van de vele lichaamsprocessen en van onze slechte woon- en leefomgeving.

Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten geen Synthetische kleurstoffen

Deze synthetische bestanddelen zijn vaak afkomstig uit olie en teer en werken sterk irriterend. Wetenschappers gaan er nu meer en meer van uit dat kunstmatige kleurstoffen een belangrijke oorzaak zijn van hyperactiviteit en ADHD bij kinderen.

Natuurlijke verzorgingsproducten zonder Phthalaten

Deze chemische stoffen worden aan steeds meer producten toegevoegd. Vooral om plastiek soepel en zacht te maken. In onze klassieke verzorgingsproducten zitten ze vooral in nagellak, parfum, lotions en hairspray.

Natuurlijke verzorgingsproducten zonder Triclosan

Deze anti-bacteriële stof wordt vaak toegevoegd aan zeep, tandpasta en deodorant. Triclosan verstoort je hormonen en draagt bij aan het resistent worden van bacteriën tegen antibiotica.

Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten geen Propyleen glycol

Dit soort alcohol dringt diep in de huid door en zorgt vaak voor huidirritaties. Deze stof is vooral terug te vinden in zonnebrandcrème, make-up, conditioner, shampoo en in hairspray.

Natuurlijke verzorgingsproducten zonder  Tolueen

Deze stof is vooral bekend als benzene, toluol, phenylmethane en methylbenzene en wordt zelfs gebruikt om verf op te lossen of te verdunnen. Het irriteert je huid en maakt je misselijk. Is voor iedereen schadelijk maar vooral voor zwangere vrouwen en hun ongeboren baby. Er worden nog vele andere chemische stoffen verwerkt in verzorgingsproducten die daar niet thuis horen. Voor een jonge en gezonde huid gebruik je dus best natuurlijke verzorgingsproducten.

De natuurlijke verzorgingsproducten van Loveli

Loveli skincare en Medik8 gebruiken dus uitsluitend natuurlijke verzorgingsproducten. In vele gevallen kiest Linda en haar team zelfs voor vegan ingrediënten. Als gevolg van borstkanker bij haar moeder zocht oprichtster Linda Bot naar een deodorant zonder aluminium. De producten van Loveli bevatten nooit:

  • Aluminium

  • Siliconen

  • Parabenen

  • SLS-SLES

  • Nano

  • Palmolie

  • PEG’s

  • Synthetische geur-, kleur- en bewaarstoffen

  • Dierlijke producten, uitgezonderd als ze door dieren geproduceerd worden zoals honing

  • Microplastics

Loveli skincare  en Medik8 willen deze lijn zo vlug mogelijk doortrekken en alleen nog duurzame verpakkingen gebruiken. En liefst nog biodegradable zodat je lege verpakkingen op de composthoop kwijt kunt.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.