Chlorella helpt makkelijker afvallen maar doet veel meer dan dat. Dit micro- algje is nauw verwant met zeewier en spirulina en precies zoals deze superfoods rijk aan gezonde voedingsstoffen. Wetenschappers ontdekten dat chlorella alle vitaminen, mineralen, eiwitten, sterke antioxidanten en voedingsvezels bevat om goed te blijven functioneren. Verwacht van chlorella geen wonderen. Alleen in een natuurlijk eet- en leefpatroon doet chlorella veel meer dan extra vet verbranden en makkelijker afvallen.

Wat kan chlorella ook voor jouw gezondheid betekenen?

Chlorella is een groen algje en voelt zich vooral thuis in tropische zoetwaters. Het groene plantje is volgens wetenschappers al meer dan twee miljard jaar oud. Deze zoetwater alg werd pas in 1890 geïdentificeerd door de Nederlandse microbioloog dr. Martinus Beijerinck. Met de hulp van de microscoop kon hij het minuscule groene algje voor de eerste keer bekijken. Wanneer wetenschappers de hoge voedingswaarde van chlorella ontdekten waren we al meer dan een halve eeuw later. 

Chlorella helpt makkelijker afvallen want barst van alle gezonde voedingstsoffen

Het micro- algje barst van alle onmisbare gezonde voedingsstoffen. Chlorella is rijk aan vitaminen, mineralen, voedingsvezels, sterke antioxidanten, aminozuren, enzymen, vetzuren en vooral omega 3 en sporenelementen. Ondertussen deed men al uitgebreid onderzoek naar de invloed van chlorella op onze gezondheid. Chlorella bevat vooral:

 • Vitaminen: naast alle vitaminen van het B- complex vinden we in chlorella ook veel vitamine C, E en vitamine K 

 • Mineralen: vooral magnesium, calcium, fosfor, kalium, ijzer koper en zink

 • Eiwitten

 • Voedingsvezels

 • Sterke antioxidanten

 • Gezonde vetten en vooral omega 3 vetzuren

 • Enzymen zoals chlorofyllase en pepsine

 • Glucosamine

Nu is chlorella ook bij ons erg populair als natuurlijk voedingssupplement met een sterk helende werking. Chlorella wordt vandaag ook gebruikt in vele cosmetica- en verzorgingsproducten en zelfs als biobrandstof.

Lees ook: Eiwitrijke recepten: omelet met maïs, broccoli en kikkererwten


Chlorella helpt makkelijker afvaller in een natuurlijk eetpatroon

Wetenschappers hebben meer en meer aandacht voor voeding uit de zee. Naast zeewier, algen en spirulina zijn ze nu ook overtuigd van de hoge voedingswaarde van chlorella.  Deze soort groene alg is rijk aan alle gezonde voedingsstoffen en heeft een uitzonderlijk hoge voedingswaarde. Resultaten van vele grootschalige studies wezen uit dat chlorella ons niet alleen helpt meer opgeslagen vet te verbranden waardoor we makkelijker afvallen. Het zuivert ons tegelijk van alle (giftige) afvalstoffen die zich in onze lichaamsweefsels opstapelen. Ze zijn het gevolg van ons ongezond eetpatroon, de vele lichaamsprocessen en van onze slechte woon- en leefomgeving. Dat zorgt ook voor vele gezondheidsvoordelen. Het is dus niet alleen een aanrader voor diegenen die hun gewichtsprobleem willen oplossen.

Chlorella helpt makkelijker afvallen: doet meer opgeslagen vet verbranden

Wil je op een verantwoorde en gezonde manier van je overgewicht af? Dan is chlorella als natuurlijk voedingssupplement zeker iets voor jou. Als je het inpast in je gezond eet- en leefpatroon wel te verstaan. Wetenschappers ontdekten dat het mini- algje ons vetverbrandingsproces activeert. Dat betekent dat je meer vet verbrandt en makkelijker afvalt. Japanse onderzoekers stelden vast dat diegenen die chorella gebruikten tot 20 procent meer vet kwijt zijn dan diegenen die dat niet deden. Daarnaast brengt het ons cholesterolgehalte weer in evenwicht en zorgt het voor een stabiele bloedsuikerspiegel. En dankzij de aanwezigheid van chlorofyl zorgt chlorella voor minder honger.

Chlorella helpt makkelijker afvallen met een stabiele bloedsuikerspiegel

Chlorella zorgt ook voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel. Ook dat is belangrijk als je makkelijker wilt afvallen. Een te hoge bloedsuikerspiegel is een belangrijke oorzaak van overgewicht en diabetes. Een onstabiele bloedsuikerspiegel met hoge pieken en dalen zorgt er voor dat we snel weer honger hebben. 

Lees ook: Een stabiele bloedsuikerspiegel met deze natuurlijke voeding doet je ook afvallen

Chlorella helpt makkelijker afvallen dankzij een evenwichtig cholesterolgehalte

Te veel slechte LDL cholesterol zorgt niet alleen voor overgewicht. Het is een belangrijke oorzaak van aderverkalking, hart- en vaatziekten en van hoge bloeddruk. Chlorella brengt ons cholesterolgehalte weer in evenwicht door de slechte LDL cholesterol te verlagen en de gezonde HDL variant aanzienlijk te verhogen. Zo is chlorella rijk aan alle vitaminen van het B- complex waaronder vitamine B3. Deze vitamine heeft een sterk cholesterolverlagende werking. Dit micro- algje voorkomt ook dat de ongezonde LDL- cholesterol oxideert en zicht vastzet op de wand van onze bloedvaten.

Lees ook:  Wat zijn whey eiwitten en wat betekenen ze voor onze gezondheid?

Chlorella helpt makkelijker afvallen want zuivert ons lichaam 

Chlorella zuivert ons lichaam van alle (giftige) afvalstoffen die zich in onze lichaamsweefsels opstapelen. Die zijn het gevolg van ons ongezond eet- en leefpatroon, de vele lichaamsprocessen en van onze slechte woon- en leefomgeving.  Vooral geraffineerde suiker, ongezonde verzadigde vetten en transvetten en te weinig lichaamsbeweging veroorzaken schadelijke afvalstoffen. Chlorella helpt zelfs zware metalen  zoals kwik, lood en cadmium en pesticiden af te breken. Een zuiver lichaam vrij van alle schadelijke afvalstoffen verbrandt meer opgeslagen vet en valt makkelijker af.

Chlorella helpt makkelijker afvallen en beschermt tegen de vrije radicalen

Chlorella is ook een krachtig antioxidant dat ons beschermt tegen de vrije radicalen. Die beschadigen onze lichaamscellen, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces.

Chlorella helpt makkelijker afvallen en zorgt voor een strakke en jonge huid

Het activeren van ons natuurlijk verouderingsproces is het eerst merkbaar aan onze huid met acne, ouderdomsvlekjes, rimpels en kraaienpootjes. Chlorella zorgt mee voor een strakke en jonge huid dankzij de aanwezigheid chlorofyl (bladgroen), een hoge concentratie aan vitamine C, bètacaroteen en luteïne. Van chlorella is ook bekend dat het veel DNA (deoxyribonucleïnezuur)  en RNA (ribonucleïnezuur) bevat. Deze nucleïnezuren zijn belangrijk voor het herstel, de groei en de vernieuwing van onze cellen.  Met ouder worden neemt de productie van deze stoffen af. Ons ongezond eetpatroon met veel suiker en vetten, stress en te weinig beweging zijn andere oorzaken van een sterke afname van dit nucleïnezuur. Door het zoveel mogelijk op peil te houden roep je zowel vroegtijdige huidveroudering als andere ouderdomsverschijnselen tegen. 

Lees ook: Natuurlijke verzorgingsproducten beste keuze voor gezonde en mooie huid

Chlorella zorgt voor een gezonde bloeddruk

Het groene algje heeft ook een positieve werking op onze bloeddruk. Een gezonde bloeddruk vermindert aderverkalking, hart en vaatziekten en verbetert ook onze nierfunctie.

Chlorella versterkt onze immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand

Een sterk immuunsysteem en een hoge natuurlijke weerstand verkleinen ons risico op virusbesmettingen zoals verkoudheden, griep, corona, infecties van onze luchtwegen en bronchitis. 

Lees ook: Natuurlijke weerstand verhogen en makkelijker afvallen met vitamine C

Andere voordelen van Chlorella 

 • Verhoogt je prestaties

 • Verbetert je uithoudingsvermogen

 • Vermindert stress

 • Helpt bij stress en de ziekte van Parkinson

 • Helpt bij stress en depressie

 • Voorkomt allerlei allergieën