Eetlustremmers

Eetlustremmers – Kies natuurlijke eetlustremmers voor gezond afvallen

Spread the love

Eetlustremmers worden meer en meer gebruikt als afslankmiddel. Verantwoord afvallen doen we door minder te eten, en voldoende te bewegen. Dat is echter veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waarom zijn er dan zovelen die kampen met overgewicht? Om gezond gewicht te verliezen moeten we ons verzadigingsgevoel zoveel mogelijk verlengen. En dat doe je met de juiste eetlustremmers. Die verlengen je verzadigingsgevoel en stellen je honger langer uit. 

Wat zijn de gezondste eetlustremmers om meer vet te verbranden en snel af te vallen? 

Om makkelijker af te vallen slikken we massaal eetlustremmers. Maar is het wel zo’n goed idee om zo minder te eten om makkelijker af te vallen?  Al die toegevoegde stoffen in  deze eetlustremmers doen je gezondheid veel meer kwaad dan goed. Je vervangt ze best door natuurlijke eetlustremmers. Die zijn ook nog rijk zijn aan alle gezonde voedingsstoffen om goed te kunnen functioneren.

Wat de beste natuurlijke eetlustremmers?

Als ze doen wat ze beloven zorgen eetlustremmers voor minder honger. Om af te vallen moet je in de eerste plaats minder, maar zeker niet té weinigAls je te weinig eet, reageert je lichaam door meer vet op te slaan dan het te verbranden. Dat wordt dan gebruikt bij een energietekort. Te weinig eten zorgt ook al vlug voor een tekort aan gezonde voedingsstoffen. Geneesmiddelen die onze eetlust verminderen zijn sterk af te raden. Ze zijn namelijk weinig doeltreffend. Als we te weinig calorieën binnen krijgen past ons lichaam zich snel. Het springt dan veel zuiniger om met de energie die het dan nog ter beschikking krijgt. Om zijn vetreserves zoveel mogelijk aan te vullen zet ons lichaam zoveel mogelijk energie om in lichaamsvet.

Eetlustremmers doen ons té snel afslanken

En veel erger: het gewichtsverlies is maar tijdelijk. Het betreft vooral vocht en dus geen vetverlies. Eetlustremmende supplementen zorgen zo voor vele gezondheidsnadelen. De belangrijkste zijn:

Eetlustremmers zorgen voor Voedseltekorten

Op termijn kunnen belangrijke tekorten aan vitaminen en mineralen ontstaan. Eetlustremmers veroorzaken vaak diarree en darmklachten. Veel van deze geneesmiddelen veroorzaken ernstige diarree en darmklachten

Eetlustremmers en Verstopping

Gebruik je toch dergelijke eetlustremmers, neem ze dan met een voldoende hoeveelheid water om verstopping te voorkomen. Deze eetlustremmers bevatten namelijk kunstmatige vezelsupplementen waaronder vooral cellulose-, citrus- en gum preparaten, allen met een bijzonder slechte reputatie.

Water, verse groenten en fruit als natuurlijke eetlustremmers

Heb je het moeilijk om minder te eten, dan kun je wél de oplossing zoeken in natuurlijke eetlustremmers. Dat kan door na iedere maaltijd veel water te drinken. In een gezond en natuurlijk eetpatroon eet je veel verse groenten en fruit. Die zijn vooral vezelrijk. Voedingsvezels geven ons een snel en langdurig voldaan gevoel waardoor honger veel langer uit blijft en we minder eten. Minstens 300 gram rauwe en gekookte groenten en maximaal drie verschillende stukken fruit per dag doen onze trek in zoete tussendoortjes snel verdwijnen. Om ons voldaan gevoel maximaal te verlengen eten we veel hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten, trage koolhydraten en voedingsvezels.

Eetlustremmers en Voedingsvezels

De meeste voedingsvezels vinden we vooral in verse groenten, fruit, in onbewerkte noten, zaden en pitten,  in alle volkoren granen en volkorenproducten.

Eiwitten als natuurlijke eetlustremmers

Eiwitten zorgen voor een maximaal verzadigingsgevoel. Ze spelen tegelijk een hoofdrol bij onze energetische stofwisseling. Daardoor verbrand je meer vet en kweek je meer spieren. Spieren zijn belangrijk als je meer vet wilt verbranden en afvallen. Ze verbruiken ook energie (calorieën) zelfs in rust. De gezondste eiwitten zijn aanwezig in:  

 • Magere soorten vlees en vooral in kip en kalkoen
 • Vette vissoorten: denk vooral aan wilde zalm, paling, tonijn, schol en schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en ansjovis
 • Peulvruchten: zoals bonen, erwten, groentekiemen, mais, kapucijner, linzen en kikkererwten
 • Alle volkorengranen en volkorenproducten: zoals tarwe, boekweit en havermout, in alle soorten volkorenbrood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst
 • Eieren

Maar lang niet alle eiwitten vergroten ons verzadigingsgevoel. Vooral dierlijke voeding bevat de meeste eiwitten maar zij zijn dan weer rijk aan… vetten. De beste eiwitten vind je in:

 • Wild: hert, konijn, everzwijn, eens, fazant, patrijs
 • Zuivel: in melk, karnemelk, magere kwark, magere yoghurt en in melk kefir
 • Kiemgroenten: als taugé, waterkers en in lijnzaadkiemen
 • Zeewier: als kelp, chlorella en spirulina
 • In alle onbewerkte noten, zaden, en pitten
 • Paddenstoelen
 • Fruit

De beste natuurlijke eetlustremmers

 • Appelen: die passen in ieder gezond dieet. Verteerd produceren ze het hormoon GLP-1. Dit geeft een signaal aan onze hersenen dat we verzadigd zijn en best stoppen met eten
 • Rode pepers: bevatten capsaïcine een stof die pepers hun pittige smaak geven, ons verzadigingsgevoel verlengen en onze vetverbranding stimuleert. Ze zorgen ook voor meer uithoudingsvermogen.
 • Groene thee: bevat catechine dat je stofwisseling extra stimuleert
 • Eieren: tot voor kort was de maximumhoeveelheid eieren vastgesteld op twee per week. Recent ontdekten wetenschappers dat dagelijks twee eieren eten geen enkele nadelige invloed heeft op je gewicht en je gezondheid, integendeel. Zij die dagelijks eieren eten bij hun ontbijt verliezen tot 65 procent meer overgewicht in vergelijking met hen die weinig of geen eieren eten.
 • Citroen: drink voor je ontbijt een groot glas water met wat zelf geperst citroensap. Dat brengt je verbrandingsproces onmiddellijk op het gewenste toerental. Het remt tegelijk je hongergevoel dankzij de aanwezige pectine
 • Water: is ongetwijfeld de natuurlijkste eetlustremmer
 • Kaneel: legt de productie van insuline aan banden, zorgt voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel en vertraagt ons spijsverteringsproces

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.