De juiste groenten eten helpt je snel van je buikje af

De juiste groenten eten

De juiste groenten eten zorgt snel voor een platte buik met minder vet en meer spieren. Alle verse groenten zijn gezond en zijn de basis van ieder gezond eetpatroon. Zeker als je makkelijk je overgewicht definitief kwijt wilt. Ze zijn namelijk rijk aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels en bevatten weinig of geen calorieën. De ene soort groente is echter rijker aan gezonde voedingsstoffen dan de andere. Zaak is om alle groenten te eten. Hoe meer afwisseling hoe meer je geniet van al hun gezondheidsvoordelen.

Maar wat zijn nu de beste groenten die ons snel van ons buikje verlossen? 

Afvallen is een kwestie van gezond eten met veel natuurlijke voedingsproducten. Dat zijn vooral veel verse groenten en fruit maar ook onbewerkte noten, zaden en pitten, vette vis en mager eiwitrijk vlees zoals kip en kalkoen. Wil je in de eerste plaats van je buikje af en die vervangen door een strakke lijn en een platte buik met minder vet en mee spieren? Dan kunnen groenten je daar zeker bij helpen. Sommige groenten verbranden meer vet dan anderen.  De juiste groenten eten helpen je dus sneller van je buikje af.

De juiste groenten eten om meer buikvet te verbranden

Zowel verse groenten als fruit bevatten naast alle gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen ook veel voedingsvezels. Deze onmisbare vitaminen, mineralen en andere nutriënten verbeteren onze stofwisseling waardoor we meer vet verbranden en makkelijker afvallen. Voedingsvezels stimuleren dit proces. Ze geven ons een snel en langdurig voldaan gevoel waardoor honger langer achterwege blijft en we dus automatisch minder eten. Alle groenten zijn gezond en eet je onbeperkt. Bij voorkeur 500 gram per dag. Met de juiste groenten verbrand je meer vet dan met anderen. Kies dis de beste groenten voor een strakke buik met minder vet en meer spieren.

De juiste groenten eten voor een platte buik: Spinazie en andere groene bladgroenten

Naast spinazie zijn dat vooral andijvie, sla, alle groene koolsoorten, broccoli, bloemkool, Chinese kool, paksoi, tuin- en waterkers. Van deze groenten is bekend dat ze het meeste vet verbranden. Voor een maximaal resultaat varieer je zoveel mogelijk. Eet zoveel mogelijk verschillende groenten. Zo geniet je maximaal van alle gezondheidsvoordelen die verse groenten ons bieden. Je eet ze best rauw, gekookt of gestoomd.

Lees ook: Groenten met weinig koolhydraten die je meer zou moeten eten

De beste groenten eten voor een platte buik: Champignons

Bij de beste groenten voor een platte buik horen zeker champignons. Ze zorgen voor een gezonde glucosespiegel in ons bloed waardoor ze ons vetverbrandingsproces stimuleren, we meer vet verbranden en makkelijker afvallen. Daar boven op zijn champignons rijk aan eiwitten die ons metabolisme activeren waardoor we nog meer vet verbranden. Andere voordelen van champignons zijn:

 • Verbetert de gezondheid van ons hart en onze bloedvaten
 • Versterkt ons immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand
 • Is een belangrijke bron van energie
 • Helpt bij artrose en artritis
 • Verbetert ons humeur
 • Brengt onze cholesterol in evenwicht
 • Helpt bij bloedarmoede
 • Verbetert de opname van gezonde voedingsstoffen uit onze voeding
 • Beschermt tegen diabetes

Lees ook: Alleen groenten en fruit eten om af te vallen een goed idee?

De juiste groenten eten voor een platte buik: Bloemkool en broccoli

Bloemkool en broccoli horen bij de meest gezonde groenten die we kunnen eten. Beiden hebben een hoge voedingswaarde en zijn rijk aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Broccoli is ook rijk aan fytochemicaliën. Dat zijn bioactieve stoffen die niet alleen helpen bij het verbeteren van onze gezondheid maar ons ook helpen makkelijker afvallen. Bloemkool en broccoli zorgen snel voor een voldaan gevoel waardoor ze onze eetlust verminderen. Daarnaast voorkomen ze ook een vervelend opgeblazen gevoel, vooral na een warme maaltijd. In zowel broccoli als vinden we naast veel vitamine C ook hoge concentraties aan foliumzuur. Dit laatste is vooral belangrijk voor zwangere vrouwen , voor diegenen die snel zwanger willen worden en voor diegenen die borstvoeding geven. Foliumzuur voorkomt ook vroeggeboorten en ernstige geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje en een hazenlip.


De juiste groenten eten voor een platte buik: Chilipepers

En vooral chilipepers worden veel gebruikt door diegenen die snel hun vetlaag kwijt willen. In hete pepers zoals chilipepers vinden we capsaïcine, een stof die het warme en branderige gevoel in je mond veroorzaakt als we pepers eten. Capsaïcine activeert namelijk de warmtereceptoren in onze mond. De receptoren zenden op hun beurt een signaal naar onze hersenen dat je het warm hebt én pijn. Ons lichaam regeert door meer vet te verbranden en extra te transpireren waardoor we afkoelen. Capsaïcine zorgt er ook voor dat onze witte vetcellen bruin worden. Bruine vetcellen slaan geen vet op maar verbranden het. Bij overgewicht hebben we vaak te weinig bruine vetcellen zodat we moeilijker afvallen. Dankzij capsaïcine krijgen we constant meer bruine vetcellen zodat we blijven afvallen zelfs na het eten van voeding met capsaïcine.

Lees ook: Venkel kan ook voor jouw gezondheid heel wat betekenen + Recept Venkelsalade

Eet regelmatig Pompoen

Pompoen is een van de beste groenten om te eten als je makkelijker je overgewicht wilt verliezen. Het bevat alle gezonde voedingsstoffen om goed te functioneren en vooral voedingsvezels maar nauwelijks calorieën. Pompoenen:

 • Doen ons makkelijker afvallen
 • Verbeteren de gezondheid van ons hart en onze bloedvaten
 • Zorgen voor een gezonde bloeddruk
 • Verbeteren ons humeur
 • Versterken ons immuunsysteem en verbeteren onze natuurlijke weerstand
 • Zorgen voor een snel herstel na zware inspanningen
 • Vertragen het natuurlijk verouderingsproces van onze huid
 • Zorgen voor de gezondheid van onze ogen

De juiste groenten eten voor een platte buiken en zeker Wortelen

Wortelen zijn een van de groenten met de minste calorieën. Ze bevatten veel oplosbare én onoplosbare vezels en passen daarom perfect in een dieet om je buikje te verliezen. Wortelen zijn ook uitstekend als gezond tussendoortje.

De juiste groenten eten voor een platte buik: Bonen

Bonen geven ons een snel verzadigd gevoel en stimuleren onze vetverbranding dankzij de aanwezigheid van veel oplosbare vezels. Die helpen ons niet alleen sneller afvallen. Ze werken namelijk ook sterk ontstekingsremmend, bestrijden de ophoping van vet in onze buikomtrek en verkleinen de kans op obesitas.

Lees ook: 15 Kilo afvallen in 1 jaar door alleen geen toegevoegde suikers meer te eten

Asperges

Bevatten asparagine, een alkaloïde stof die rechtstreeks op onze (vet)cellen inwerkt en vet afbreekt. Je kunt asperges niet alleen koken maar ook bakken zoals in Amerika waardoor je ze ook kunt gebruiken als lekker maar vooral gezond tussendoortje.

De juiste groenten eten zoals Komkommer

Komkommer bevat veel vocht en vezels en zuivert ons lichaam van alle mogelijke en vaak giftige afvalstoffen waardoor we makkelijker afvallen. Komkommers eet je zo uit het vuistje als gezond tussendoortje of voeg je toe aan je zelf gemaakte salades en smoothies.

De juiste groenten eten voor een platte buik en een slanke lijn doe je alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

 

Author: Francois AppersHallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.