De beste mondverzorging op een natuurlijke manier

Spread the love

Kortom, wat is nu eigenlijk de beste mondverzorging op een natuurlijke manier?

Kokosolie is een uitstekende manier om je mond in de ochtend zacht te reinigen. Het bevat ondermeer laurinezuur en caprylzuur, twee bestanddelen die ons beschermen tegen slechte bacteriën. Spoel je mond met twee theelepels extra vierge kokosolie en dit gedurende minstens drie minuten. Spoel daarna met zuiver water en poets dan grondig je tanden.

Dagelijks je mond spoelen met deze verse kruiden

Een mensel van 100 milliliter gekookt water met enkele munt en salieblaadjes is ook uitstekend. Andere kruiden om dagelijks je mond mee te spoelen zijn: tijm, koriander en vooral peterselie. Dit kruid is ook doeltreffend bij een vieze adem.

De beste mondverzorging met Groene thee 

Groene thee is op vele markten thuis. Het is niet alleen gezond. Het helpt ons zelfs meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen. Dankzij de aanwezigheid van catechinen zorgt groene thee ook voor gezond tandvlees het tandvlees zonder ontstekingen.

De beste mondverzorging met Salvadora persica of de tandenborstelboom

Noord Afrikanen gebruiken deze tandenborstelboom nu al eeuwenlang om hun tanden en tandvlees te poetsen. Resultaten van recente grootschalige onderzoeken tonen dat een bestanddeel van deze wortel benzyl-iso-thiocyanaat bevat. Deze stof is erg efficiënt tegen slechte bacteriën die voor tandvleesontstekingen en andere tandvleesproblemen zorgen. Om niet constant op stukjes van deze wortel te moeten knabbelen kun je een tandpasta met Salvadora persica gebruiken. Bij ons is zowel kruid als tandpasta vooral verkrijgbaar op Turkse en Marokkaanse websites, in webshops of winkels.

De beste mondverzorging met Propolis

Dit product is afkomstig van plantenhars en gemaakt door bijen. Propolis heeft een brede antibiotische werking. Het beschermt ons tegen  tandplaque, gaatjes, tandvleesproblemen zoals ontstekingen en pijnlijke aften. Mond- en keelsprays met propolis zijn verkrijgbaar bij de drogist, de apotheker of in de betere natuurwinkel i-of bioshop.

De beste mondverzorging met Kurkuma

Kurkuma of geelworten zit vol met sterke antioxidanten. Die beschermen ons tegen de vrije radicalen die onze lichaamscellen beschadigen, ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen. Kurkuma heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen en zorgt voor een snelle genezing van allerlei wondjes. Poetsen met kurkuma zorgt voor hagelwitte tanden. Voor een maximaal resultaat meng je stukje gemalen kurkumawortel met water waarin je je tandenborstel enkele keren onderdompelt om daarna je tanden grondig mee te poetsen.

De beste mondverzorging met Basilicum

Wrijf met een blaadje verse basilicum enkele keren over je tanden. Dat is niet alleen gezond maar verwijdert tegelijk tandplaque en vlekken op te tanden. Het zorgt tegelijk voor een frisse adem.

Kruidnagel sterke natuurlijke pijnstiller

Kruidnagel is een sterke natuurlijke pijnstiller. Extracht of olie van kruidnagel is ook uitstekend om je tanden mee te wassen.

Oplossing van water en zeezout

Een oplossing van water en zeezout is uitstekend als natuurlijke mondverzorging.  Los een theelepel zeezout op in een glas lauw water en spoel hiermee twee keer per dag je mond. Na het tandenpoetsen kun je ook je tandvlees inwrijven met met zeezout. Laat het enkele ogenblikken op je tandvlees, spoel vervolgens met lauw water. Doe dit dagelijks.

Zwarte Thee

Zwarte thee bevat sterke tannines, vooral bekend om hun sterk samentrekkende en ontstekingsremmende eigenschappen. Dompel een zakje zwarte thee in kokend water. Haal het zakje eruit en laat het afkoelen tot het niet meer heet maar nog wel warm is. Leg het theezakje gedurende een kwartiertje tegen je tandvlees, spoel daarna grondig je mond met een oplossing van water en zeezout. Herhaal dagelijks deze behandeling gedurende vijf dagen.

De beste mondverzorging met Aloë Vera

Wrijf enkele keren Aloë Vera gel over je ontstoken tandvlees en spoel grondig na met warm water. Herhaal dit enkele keren per dag tot je tandvleesontsteking verdwenen is.

Tea Tree Olie

Tea tree is een aromatische olie met sterke ontstekingsremmend eigenschappen. Doe enkele druppels tea tree olie in een glas water en gebruik dit als mondspoeling.

De beste mondverzorging met Oil-pulling

Oil-pulling of ‘Olie Trekken’ wordt nu ook bij ons populair als middel voor een goede mondzorg. Gebruik hiervoor best koudgeperste sesam-, kokos- of olijfolie. Spoel je mond gedurende twintig minuten met een eetlepel van een van deze oliën maar slik dit nooit door. Spoel daarna  je mond met warm water en doet dit een keer per dag. De koudgeperste olie hecht zich vast aan  schadelijke stoffen en bacteriën. Dat is niet alleen goed je voor de mondhygiëne, maar ook voor je algemene gezondheid.

Werken in de tandzorg is boeiend én dankbaar

Werken in de tandzorg zorgt voor vele mogelijkheden. Naast een afwisselende job en veel menselijk contact is werken in de tandzorg ook boeiend en dankbaar. Je helpt mensen op een ogenblik dat ze daar écht nood aan hebben. Combineren met de allernieuwste technologieën is perfect mogelijk. Zoek je een interessante vacature tandarts? De kans is erg groot dat je die vindt bij Dentjobs.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.